Winter Season 2021 Anime Review – Μέρος Δεύτερο

Ποια anime άξιζε να παρακολουθήσω, ποια όχι και ποια θέλω να ξεχάσω πως υπήρξαν;

wonder egg priority

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους του άρθρου, θα παραθέσω τα υπόλοιπα anime της χειμερινής σεζόν του 2021. Ποια από αυτά άξιζε να παρακολουθήσω, ποια όχι και ποια θέλω να ξεχάσω πως υπήρξαν;

The Quintessential Quintuplets Season 2

Οδηγός επιβίωσης μιας anime σειράς από το 2010 και μετά: Βασικό συστατικό α: χαρέμι, β: δεν έχει σημασία -με 5 kawaii waifus έχεις κλείσει. Άλλωστε με αυτά έχεις δέσει σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό του anime κοινού. Damn, we are pathetic. Πέρα από την πλακά.

Πίσω στο θέμα μας όμως, η σειρά έχει το ίδιο pattern όπως κάθε αντίστοιχη τέτοιου είδους. Ακριβώς όπως το Nisekoi, έτσι και αυτή έχει παρόμοιο concept: Με μια κοπέλα από τις MC υπάρχει παρελθόν. Οι υπόλοιπες υποψήφιες, ασχέτως αν είναι συμπληρωματικές, υπάρχουν γιατί η σειρά θέλει να σου δημιουργήσει ένα κόλλημα με έναν (Miku ♥) ή και παραπάνω από τους χαρακτήρες για να σε κρατήσει. Διάβασε 100+ ανούσια chapter manga για να μάθεις. Done. Παραδόξως, δουλεύει.

Κατά τα αλλά συμπαθητική σειρά, έχει το χιούμορ, εκφραστικές στιγμές, fan-service, το full package. Από ότι ξέρω είναι και η τελευταία season. Θα ακολουθήσει ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2022, με την οποία κλείνει η σειρά. Watchable.

Wonder Egg Priority

Αναγκάστηκα να ξαναγράψω το review μετά από αυτό το special επεισόδιο διάρκειας 45 λεπτών και τα 25 είναι recap. Δεύτερο recap, μέσα σε 13 επεισόδια σειρά. Μάλιστα… Γενικά είχα καλή άποψη στην αρχή για αυτό το anime. Μέχρι και κάπου το 7-8 επεισόδιο το βάσταγε, μετά έγινε ο χαμός. Το πρόβλημα δεν είναι ο χαμός που δημιούργησαν, αλλά το ότι δεν έλυσαν τίποτα με το τελευταίο επεισόδιο. ΈΝΑ ΤΊΠΟΤΑ.

Μην μπω σε λεπτομέρειες, αμφιβάλω πως θα έχει δεύτερη season. Βασικά, αποκλείεται να έχει. Όταν θέλεις τα πάντα δεν πετυχαίνεις τίποτα. Στο πρώτο review είχα γράψει ότι “πιστεύω η σειρά έκανε πολλά περισσότερα από όσα τις άρμοζαν και προοριζόταν”. Με το που τέλειωσε το επεισόδιο, ένιωσα ικανοποίηση για το πόσο μέσα έπεσα.

Ας μπω όμως στην τελική αξιολόγηση. Στο θέμα animation και music, το Wonder Egg Priority είναι καλό. Χαρακτήρες, κομπλέ. Η πλοκή, το έπνιξε μετά από ένα σημείο και υστέρα. Σε γενικές γραμμές βλέπεται, αλλά κακό ending, σχεδόν ανούσιο θα έλεγα…

Υ.Γ. φανταστείτε το One Piece να είχε recap κάθε 5 επεισόδια. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ!

Redo of Healer

Redo of Healer: Η εκδίκηση του support και τo censorship στα μεγαλεία του. Αν δεν δεις το uncensored version, πιθανότατα θα σου δείχνει διάφορες εικόνες με διάλογους χωρίς να καταλαβαίνεις τι γίνεται (το φαντάζεσαι πάντως). Σαν plot και concept δεν είναι άσχημο, αλλά είναι too edgy για τους περισσοτέρους. Τι να πω; Όταν έχεις δει το Ishuzoku Reviewers ανοίγουν οι ορίζοντες σου, οπότε έχω χτίσει ένα είδους armor σε αυτές τις σειρές.

Well… παρόλα αυτά είναι στην φάση του καθενός. Δεν το συστήνω προσωπικά, εκτός άμα θέλει κάποιος να δει soft-porn rape torture gore revenge anime, τότε εδώ είστε. Αν παρόλα αυτά το έχετε ήδη δει και σας άρεσε, σας προτείνω να τσεκάρετε και το Gleipnir.

Kemono Jihen

Ξεκάθαρα μια από τις πιο αδικημένες σειρές αυτής της season. Και αυτό γιατί πολύ απλά, από ότι φαίνεται, δεν είναι isekai. Και, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως αν δεν είσαι isekai, είσαι εκτός μόδας. Θεούλη μου… Αν δεν υπήρχανε τύποι σαν εμένα και το team εδώ, θα κοιτάγατε τα αστέρια. Αφιερώνουμε χρόνο και ώρες για να βρούμε αυτά τα μικρά διαμαντάκια που τα έχουν θάψει οι μεγάλοι τίτλοι. RESPECT ΡΕ.

Πίσω στην σειρά, απλό concept (no spoilers): Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία όπου οι δαίμονες ζουν ανάμεσά μας. Ο πρωταγωνιστής μας, ορφανός από γονείς, μεγάλωσε χωρίς αγάπη και ζεστασιά, μα πάνω από όλα χωρίς να ξέρει την πραγματική του φύση. Μετά από μια γνωριμία με έναν δαίμονα και μια μικρή περιπέτεια, ξεκινάει το ταξίδι του για να βρει την οικογένεια του. As simple as that. Γενικά έχει ένα καλό σενάριο και όλοι οι χαρακτήρες κέρδισαν την συμπάθεια μου, έστω και λίγο. Καλά fighting sequences. Καλοί χαρακτήρες. Δεν είναι υπερπαραγωγή, δεν είναι το κάτι τόσο ιδιαίτερο, αλλά εν τελεί το απόλαυσα αρκετά και ελπίζω να έχουμε νέα για καινούργια season σύντομα.

Worth Watching.

The Seven Deadly Sins: Dragon’s Judgment

I was a fan but now… it’s just plain s***. Δεν έχω τελειώσει ακόμα την σειρά, είμαι κάπου στα μισά, αλλά έχω τελειώσει το manga. Οπότε ξέρω τι γίνεται. Για να μην πολυλογώ ωστόσο, η σειρά πάτωσε όταν βγήκε η τρίτη censored season. Άγνωστο γιατί έγινε η αλλαγή στα studio (λογικά ψυλλιάστηκαν ότι θα είναι πατάτα). Έτσι, ενώ ήταν μια χαρά στο A-1 Pictures και η 2η season πολύ γεμάτη, το πήρε το Studio Deen+ Marvy Jack και το έκανε χαλιά. Από το Deen δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.

Γενικά, είχα χάσει το ενδιαφέρον μου από την τρίτη season. Ναι μεν είναι λίγο καλύτερο στο animation και στο περιεχόμενο, αλλά δεν σώζεται για μένα. Αφού φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, απλά δείτε το να τελειώνει.

TSDS is s***: change my mind.

The Hidden Dungeon Only I Can Enter

Εντάξει, δεν χρειάζεται να το πω, το φωνάζει και από τον τίτλο. Ένα dungeon με την Oppai-Nee-chan shishō με OP δύναμη έτοιμη να μας διδάξει, το cheat-panel ενεργοποιημένο, o στρατός από waifu έτοιμος, and let’s get this show going. Κανένα ulterior-motive, δεν εμφανίζεται κάποιο super plot στην πορεία.

Ξεκάθαρα 5/10 isekai που υπάρχει μόνο για κάποιες αστείες σκηνές και τις waifu, ξέρουμε ακριβώς τι θα δούμε. Ναι, κάποια έχουν σενάριο, αλλά το main ingredient είναι αυτό. Υπάρχει fan service, (λίγο) χιούμορ και απλά μπήκε στο Watched List μου. Πάει και αυτό (Olivia- shishō ♥).

Bottom-Tier Character Tomozaki

“Life is a god-tier game-or so one famous copy-pasta goes but from where I stand that’s bullshit.”

Το Bottom-Tier Character Tomozaki και το Wonder Egg είναι οι σειρές που απαιτούν την πιο πολύ ανάλυση σε αυτή την season λόγο των themes τους. Χμ, ίσως κάποια στιγμή φτιάξω ένα άρθρο με “genre/theme” σειρές. Γενικά το BTCT, όπως αρκετά high-school theme related, πιάνει ένα θέμα που το ζούμε έντονα: discrimination. Ο ΜC (Tomozaki) είναι κλασσικός καΐλας gamer που περνάει την φάση ότι ο κόσμος τον έχει αδικήσει (ναι, όλοι μας το περνάμε) και αποδίδει σε διάφορους λογούς (πέραν του εαυτού του) το ότι έχει καταλήξει έτσι. Φυσικά, η co-MC (Hinami) θα μας βάλει στον σωστό δρόμο, ώστε να γίνουμε ο κλασσικός κλαρινογαμπρος για να μπορούμε μια μέρα να έχουμε πολλούς φίλους (for absolutely no f reason) και, με τον καιρό, να χτίσουμε το δικό μας χαρέμι.

Το έθεσα λίγο υπερβολικά αλλά δεν είμαι και μακριά από την πραγματικότητα… Το πρόβλημα για μένα στην σειρά είναι το τι θεωρεί σωστό τρόπο προσέγγισης, και πως δεν την πειράζει να υποκριθείς, αν είναι έτσι να ενσωματωθείς στην κοινωνία. Μεγάλη συζήτηση. Η σειρά θα σου προσφέρει κάποιες στιγμές, αρκετά cringe για μένα, και πάει λέγοντας. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλές απόψεις γύρω της, αλλά μεγάλη συζήτηση. Εν τελεί, θα πω worth watching, αφού θα σπαταλήσεις μόνο τέσσερις ώρες.

Series worth mentioning

Sk8

To λέει και η σειρά, για skateboard φάση, αγώνες και τέτοια δηλαδή. Δεν έχω σκοπό να το δω, πάντως έχει καλή βαθμολογία.

Beastars 2nd season

Δεν έχω δει το πρώτο και δεν μου φαίνεται πως θα το δω γενικά, πάντως οι βαθμολογίες είναι καλές.

I’m a spider, so what?

Κάποια στιγμή θα το δω αυτό, θα το βάλω στα next reviews.

Log Horizon 3rd season

SAO φάση, online game και τα σχετικά, ίσως κάποτε να το τσεκάρω.

Cells at Work 2nd season

Ίσως και αυτό κάποια στιγμή να το δω.

Cells at Work-Black

Side-series από το ομώνυμο.

World Trigger 2nd season

Είχα δει την πρώτη season πριν κάποια χρονιά, πρέπει να το κάνω rewatch πριν δω τη δεύτερη.

Όπως είπα γεμάτη season, όλα τα γούστα. Άρα, choose your poison and have fun.

Cheers!

More Stories
cover  zodia 26  1
Ζώδια και χαρακτήρες από σειρές