Το «Arcane» δεν είναι μόνο για τους οπαδούς του League of Legends

Η σύγκρουση της Jinx και της Vi είναι τόσο επική όσο περιμέναμε!

Όταν είδα για πρώτη φορά το τρέιλερ του Arcane, ήξερα ότι ήταν κάτι που έπρεπε να παρακολουθήσω. Αλλά, όταν ολοκλήρωσα και τα εννέα επεισόδια, βεβαιώθηκα ακόμη περισσότερο ότι αυτή η σειρά που βασίζεται στο franchise παιχνιδιών League of Legends (LoL) είναι μια εκπομπή του Netflix που αξίζει να την παρακολουθήσετε.

Story

Με φόντο τη φανταστική πόλη του Piltover και τον υπόγειο κόσμο του Zaun, το Arcane εξερευνά τις ιστορίες κάποιον από τους εμβληματικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού. Όμως, δεν χρειάζεται να είστε οπαδός ή παίκτης του League of Legends για να εκτιμήσετε τον υπέροχα δημιουργημένο κόσμο αυτής της σειράς—όλα μέσα της παραδίδονται σε έναν φανταστικό συνδυασμό κινούμενων σχεδίων ζωγραφισμένα στο χέρι και σε καλοδουλεμένο CGI, από την Riot Games και την Fortiche Production. Προσθέστε σε όλο αυτό την εξαιρετική και κατάλληλη επιλογή χρήσης του τραγουδιού ”Enemy” (με τον J.I.D), των Imagine Dragons, ως θέμα έναρξης της σειράς και, βουαλά: έχετε ένα αριστούργημα στα χέρια σας!

Arcane tiny-Review

Αφαιρώντας τις αναφορές στα παιχνίδια και κοιτάζοντας απλώς την υπόθεση της σειράς, γίνεται αναμφισβήτητα πιο ενδιαφέρουσα από το DOTA: Dragon’s Blood, το οποίο ακολούθησε μια πιο συνηθισμένη οδό, έχοντας μία μη-ιδιαίτερη ιστορία. Παρόλο που, κατά γενική ομολογία, η υπόθεση του Arcane είναι ένα πανάρχαιο θέμα στη μυθοπλασία – η σύγκρουση μεταξύ δύο κοινωνιών, η μία κυριολεκτικά βάζει τον εαυτό της πάνω από την άλλη, ενώ η άλλη λαχταρά την ανεξαρτησία – ο τρόπος με τον οποίο παραδίδεται είναι αρκετά αναζωογονητικός. Είναι στρωμένο πάνω σε μια σύγκρουση μεταξύ δύο αδερφών, της Vi και της Jinx, η οποία χαρακτηριζεται από την εσωτερική σύγκρουση που βιώνει η τελευταία.

Αυτή η σύγκρουση, μεταξύ δύο ιδανικών, αντανακλάται και στους άλλους χαρακτήρες της σειρας: Υπάρχει ο νεαρός εφευρέτης Jayce που θέλει να γεφυρώσει τις τεχνολογικές εξελίξεις του Piltover με απόκρυφη μαγεία, κάτι που πολλοί από τους πρεσβύτερους της πόλης (κυρίως ο δημοτικός σύμβουλος Heimerdinger) θεωρούν αφύσικο και επικίνδυνο.

Αυτά είναι όσα θα αποκαλύψουμε σχετικά με την ιστορία της σειράς – δεν θα σας κάνουμε spoil! Αν δεν το έχετε δει ακόμα, μπορείτε ήδη να δείτε και τα εννέα επεισόδια στο Netflix.

cassette wallpapers 30293 4550061