Video Games with Multiple Endings

Γιατί είναι ωραίο το να μπορούμε να επιλέξουμε!

Screen Shot 2020 03 20 at 14.56.59
Screen Shot 2020 03 20 at 14.56.59

Τα βιντεοπαιχνίδια με πολλαπλά τέλη, τα οποία εξαρτώνται από τις επιλογές του εκάστοτε παίκτη, ήταν πάντα ένα αγαπημένο κεφάλαιο στο κόσμο του gaming. Αποτελούν αφορμή για την έναρξη συζητήσεων μεταξύ φίλων και συμπαικτών, ενώ καταφέρνουν να τραβήξουν το παίκτη ακόμα πιο βαθιά μέσα στην ιστορία τους, αφού η κάθε του κίνηση αποκτά άλλη βαρύτητα. Για αυτούς τους λόγους, στο ακόλουθο άρθρο θα παρατεθούν κάποια ενδιαφέροντα videogames που υπάγονται σε αυτή τη κατηγορία. Το δεύτερο μέρος της λίστας θα ακολουθήσει σύντομα αλλά, έως τότε, let’s go straight to business!

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Το single/multiplayer αυτό παιχνίδι, κυκλοφόρησε το 2019 από τη Supermassive Games. Έχοντας στοιχεία horror, survival και drama, περιστρέφεται γύρω από μία ομάδα ανθρώπων που παγιδεύεται σε ένα πλοίο-φάντασμα, όπου οι εφιάλτες παίρνουν μορφή. Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού -εκτός από τη δυνατότητα multiplayer, είναι το ότι ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να λάβει αποφάσεις, που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας. Έχοντας δεκατέσσερα (!!) διαφορετικά τέλη, τα οποία ποικίλουν από καλά σε κακά, σε ΠΟΛΎ κακά και σε secret, φέρνει το παίκτη αντιμέτωπο με τις συνέπειες των επιλογών και των πράξεών του. Τα γραφικά (παρα)είναι καλά, το voice acting είναι γλαφυρό και τα jumpscares δίνουν το παρόν όταν πρέπει. Αν και θυμίζει πιότερο ταινία και λιγότερο βιντεοπαιχνίδι, παραμένει εξαιρετικό. Δοκιμάστε το!

Κυκλοφορεί σε: PC, PS4, XBox One.

White Day: A Labyrinth Named School

Το White Day είναι ένα Κορεάτικο horror videogame που πρωτοκυκλοφόρησε το 2001, με το τίτλο του να προκύπτει από την Ασιατική παράδοση που θέλει τα αγόρια να κάνουν δώρα στις κοπέλες που αγαπούν τη δέκατη τέταρτη μέρα του Μαρτίου. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, για κακή του τύχη, ένας μαθητής εγκλωβίζεται στο σχολείο του. Στη προσπάθειά του να διαφύγει, θα έρθει αντιμέτωπος με γρίφους, πνεύματα και -το χειρότερο όλων- έναν παρανοϊκό επιστάτη! Έχοντας αναφορές στο Ταοϊσμό, υπέροχο και σύνθετο σενάριο, πανέξυπνους γρίφους και οκτώ εναλλακτικά και σοκαριστικά τέλη, είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους!

Κυκλοφορεί σε: PC, PS4.

Fahrenheit (Indigo Prophecy)

Το Fahrenheit κυκλοφόρησε το 2005 από τη Γαλλική εταιρεία παραγωγής Quantic Dream και αποτελεί ένα interactive drama action-adventure βιντεοπαιχνίδι. Η ιστορία του ξεκινά όταν ένας νεαρός, ο Lucas, όντας ‘δαιμονισμένος’ δολοφονεί έναν άνθρωπο. Ξεκινώντας να έχει παραισθήσεις με τρομακτικά πλάσματα, προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση, ενώ παράλληλα τον κυνηγάει η αστυνομία. Ο παίκτης, μέσω απλών και ‘παραδοσιακών’ χειρισμών, ελέγχει τόσο τον Lucas όσο και τη Carla, μία εκ των ντετέκτιβ που έχει αναλάβει τη σύλληψή του. Υπέροχο σενάριο, 3rd person προοπτική και τρία διαφορετικά τέλη (καλό, μέτριο και κακό) ανάγουν αυτό το παιχνίδι σε μία πολύ καλή επιλογή. Τα γραφικά δε θα σας ενθουσιάσουν -μιας και είναι παλιός τίτλος, αλλά η ιστορία του διαδραστικού δράματός του θα σας καθηλώσει. Give it a try!

Κυκλοφορεί σε: PC, PS2, Xbox, PS4

Shadow of Memories

Shadow of Memories: ένα αγαπημένο και πολύ ιδιαίτερο adventure παιχνίδι, που δε χάνει ποτέ τη γοητεία του. Κυκλοφόρησε από τη Konami το 2001 και διηγείται μία τρομερά ενδιαφέρουσα ιστορία: σε μία φανταστική πόλη της Γερμανίας, ο 22χρονος Eike δολοφονείται. Ένα τζίνι όμως τον επαναφέρει στη ζωή, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω στο χρόνο ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του. Το σενάριο εκτυλίσσεται σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους (2001, 1979/80, 1902, 1580/1584). Η παραμικρή παρέμβαση του Eike στο παρελθόν έχει μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον και ο θεατής θα κολλήσει στην οθόνη του, μαγεμένος από την ενδιαφέρουσα ιστορία, τα puzzles και τις ανατροπές. Το παιχνίδι έχει συνολικά οκτώ διαφορετικά τέλη -εκ των οποίων τα δύο τελευταία είναι μυστικά. Βάθος, πολυπλοκότητα, άψογη αισθητική και βολικοί χειρισμοί, ανάγουν αυτό το παιχνίδι σε μία εξαιρετική επιλογή!

Κυκλοφορεί σε: PC, PS2, Xbox, PSP

Life is Strange

Ο πρώτος τίτλος της σειράς Life is Strange κυκλοφόρησε το 2015 από τη Dontnod Entertainment και αποτελεί ένα graphic adventure videogame. Έχει δύο εναλλακτικά τέλη και η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη 18χρονη Max, η οποία έχει τη δυνατότητα να γυρνάει πίσω στο χρόνο. Butterfly effects, όμορφα τοπία, στοιχεία slice-of-life και ενδιαφέρον σενάριο, είναι κάποια από τα θετικά του παιχνιδιού. Στα αρνητικά όμως είναι η αργή ροή, η οποία τείνει να κουράζει το παίκτη, καθώς και το αίσθημα της ματαιότητας όσον αφορά το φινάλε. Η εταιρεία παραγωγής όμως φρόντισε να επανορθώσει, δημιουργώντας το Life is Strange 2, το 2018. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από διαφορετικούς πρωταγωνιστές και καταφέρει να εξάψει το ενδιαφέρον, μιας και καταπιάνεται με σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Plus, έχει επτά διαφορετικά τέλη ενώ οι επιλογές του παίκτη είναι άκρως καθοριστικές για την έκβαση της ιστορίας και υπάρχει μία μικρή -αλλά έξυπνη- σύνδεση, μεταξύ των προηγούμενων συμβάντων. Δώστε του μία ευκαιρία!

Κυκλοφορεί σε: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Closure

Αν είστε από εκείνους που θεωρούν το σενάριο πιο σημαντικό από τη δράση και σας αρέσει να εξερευνείτε διαφορετικές προοπτικές, σας προτείνω να δοκιμάσετε κάποιον από τους παραπάνω τίτλους. Θα γίνετε -κυριολεκτικά, κομμάτι της ιστορίας τους!

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
social media vs reality theme
Τι Κάνεις Λάθος στα Social Media