Το Dune Παρουσιάζει ένα Ολοκαίνουργιο Τρέιλερ

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το epic sci-fi φιλμ;

dune film

Μία από τις πλουσιότερες epic sci-fi ιστορίες είναι το Dune του Frank Herbert. Παρόλο που είναι πολύ αγαπημένη και δημοφιλής στους λάτρεις του είδους, δεν έχει καταφέρει ακόμα να γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως το Star Wars ή το Lord of the Rings. Ωστόσο, η επερχόμενη ταινία που θα αποτυπώνει στην οθόνη τα δρώμενα του βιβλίου του 1965, υπόσχεται πως αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve (Arrival, Sicario) και πρωταγωνιστές τον Timothée Chalamet και την Zendaya, η ταινία συνάντησε πολλές δυσκολίες και αναβολές, λόγω της πανδημίας COVID-19. Επί του παρόντος, ως ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί η 22η Οκτωβρίου. Όμως, προτού προχωρήσουμε σε επιπλέον πληροφορίες για το cast του remake, ας ρίξουμε μία ματιά στο νέο (και πανέμορφο) τρέιλερ.

Η παραγωγή είναι από την Warner Bros, η οποία περιγράφει το σενάριο ως εξής:

Όντας ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το Dune αφηγείται την ιστορία του Paul Atreides, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού που γεννήθηκε έχοντας ένα μεγάλο πεπρωμένο, πέρα ​​από την κατανόησή του. Πρέπει λοιπόν να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του και του λαού του. Καθώς όμως οι κακόβουλες δυνάμεις έρχονται σε σύγκρουση με αφορμή τον πιο πολύτιμο πόρο που υπάρχει -ένα υλικό που μπορεί να ξεκλειδώσει τις μεγαλύτερες δυνατότητες της ανθρωπότητας-, μόνο αυτοί που μπορούν να δαμάσουν τον φόβο τους θα επιβιώσουν…

Dune: Το Cast και η ομάδα παραγωγής

Πίσω από την σύνθεση της επικής αυτής περιπέτειας βρίσκεται ο Hans Zimmer. Ο Zimmer είναι μεγάλος θαυμαστής του novel και απέρριψε την συνεργασία που του πρότεινε ο Christopher Nolan για το Tenet (2020), ώστε να μπορέσει να συνθέσει τη μουσική του Dune.

Όπως προειπώθηκε, η σκηνοθεσία θα γίνει από τον Denis Villeneuve, ενώ πίσω από το screenplay κρύβονται οι Jon Spaihts, Villeneuve, και Eric Roth. Το φιλμ περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό καστ, στο οποίο θα εμφανίζονται οι: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa, και Javier Bardem.

Το Dune είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η κυκλοφορία του στο σινεμά αναμένεται για τις 22 Οκτωβρίου.

Η ταινία αυτή θα αποτυπώνει το πρώτο μισό του βιβλίου, άρα ένα sequel (παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα), είναι σχεδόν βέβαιο!

More Stories
thumbnail 16 00000
Για τους καθηγητές