5 Πράγματα που δεν Ξέρατε Για την Δημιουργία των Prequels του Star Wars

Τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες του Star Wars;

Star Wars Prequel Posters

Όταν έχετε δυνατά συναισθήματα για ένα fictional universe και συνεχώς αναζητάτε νέες πληροφορίες και ιστορίες γύρω από αυτό, ένας είναι ο σωστός δρόμος: Αυτός που οδηγεί σε ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες. Συνεντεύξεις, featurettes και making-of υλικό θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε το πώς ένας κόσμος της φαντασίας καταλήγει να μοιάζει τόσο πραγματικός. Και κάπου εδώ μπαίνω εγώ στην εξίσωση, για να μοιραστώ μαζί σας πέντε fun facts που κρύβονται πίσω από τα Επεισόδια 1,2,3 του Star Wars και να προσφέρω απλόχερα χαρά στο nerd που κρύβετε μέσα σας!

5. Όταν η λάβα είναι πιο απειλητική από όσο πιστεύαμε

ΤΙΠΟΤΑ γύρω από τον Mustafar δεν φωνάζει ‘φιλοξενία’. Τίποτα απολύτως. Ο ηφαιστειογενής και εχθρικός πλανήτης που συστήθηκε για πρώτη φορά στο Revenge of the Sith, έχει μία μοναδική όψη και απόκοσμους, τρομακτικούς ήχους. Πίσω από την δημιουργία του κρύβεται μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Όπως δήλωσε ο David Acord, ο assistant sound director της ταινίας, οι ήχοι που κάνει η λάβα όταν ‘σκάει’, προέρχονται από… καραμπίνα. Ή είσαι badass πλανήτης ή δεν είσαι… there’s no in between!

star wars prequels mustafar lava

4. Boga, what’s THAT sound?

Ο Boga βοήθησε τον Obi-Wan να πλοηγηθεί στην επιφάνεια του Utapau στο Revenge of the Sith και όλοι μας κάναμε ”awww’’. Οι ήχοι που ακούγονται όμως από τον Boga, πρέπει να ξέρετε πως είναι ένα συνονθύλευμα από ήχους κογιότ, σκύλων και… διαβόλου της Τασμανίας.

boga star wars

3. Τι σχέση έχουν οι τερμίτες με το Star Wars;

H μορφή των Geonosians στο Attack of the Clones είναι εμπνευσμένη από ένα σχέδιο που έγινε για τους Neimoidians για το Episode I. Στον George Lucas άρεσε τόσο πολύ το ασυνήθιστο σχέδιο κεφαλής Neimoidian, ώστε το μεταποίησε για να ταιριάζει σε ένα bug-like σώμα. Επίσης, καθώς ο Lucas αντιμετώπιζε προβλήματα με τερμίτες στο σπίτι του εκείνη την περίοδο, έφερε στους σχεδιαστές ένα βαζάκι για να ‘αντλήσουν έμπνευση’.

genosians

2. Το Attack of the Clones άλλαξε πολύ κατά την διάρκεια του editing

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής του Attack of the Clones, ο George Lucas έκανε διακοπές με την οικογένειά του και αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τον Jonathan Hales για την συγγραφή του screenplay.

Όμως, αφότου είδε ένα rough cut της ταινίας, ο Lucas ένιωσε ανικανοποίητος. Θεώρησε πως η ιστορία επικεντρωνόταν πολύ στον Obi-Wan, ο οποίος έψαχνε το από πού προέρχεται ο στρατός των κλώνων, ενώ δεν έδινε αρκετή σημασία στο ρομάντζο μεταξύ Anakin και Padme. Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει το σενάριο (κυρίως την δεύτερη πράξη), εστιάζοντας στους Anakin και Padme, και να δείξει το ζευγάρι σε μία ρομαντική περιπέτεια.

Padme and Anakin

1. Τι σχέση έχει το The Phantom Menace με τις… μινιατούρες;

Οι επικριτές των prequels συχνά επιτίθενται στους δημιουργούς λέγοντας πως τα φιλμ τους ‘υπέρ-εξαρτώνται από την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας’. Όμως, στην περίπτωση του The Phantom Menace, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η ταινία χρησιμοποιεί πολύ λίγα ειδικά εφέ και επιλέγει να παίξει με… μινιατούρες!

Ο Lucas χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του CGI που υπάρχει στο Phantom Menace για να φέρει στην ζωή τον χαρακτήρα του Jar Jar Binks. Όσον αφορά τους περιβάλλοντες χώρους, αυτοί ναι μεν έχουν συνδυαστεί ψηφιακά, αλλά η δημιουργία τους ήταν πιο παραδοσιακή, βασισμένη σε παραδοσιακές τακτικές, όπως την χρήση μινιατούρων και φωτογραφιών.

star wars prequels

Θέλετε ακόμα περισσότερο Star Wars;

star wars movie festival poster

Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας για το STAR WARS MOVIE FESTIVAL!

More Stories
junji ito collection anime painting scaled
Anime Review: Junji Ito: Collection