Μίλτος Τεντόγλου: Ο πιο Otaku και Cool Ολυμπιονίκης

Ο Ολυμπιονίκης που αποδίδει φόρο τιμής στο One Piece

tentoglou olympic games

O Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε μόλις το 1998 και φέτος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατάφερε να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος.

Θεωρείται δικαίως ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες αθλητές και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις από το 2018 έως και σήμερα.

miltos tentoglou

Η εμφάνισή του όμως κέντρισε το ενδιαφέρον για περισσότερους από έναν λόγους. O πρώτος οφείλεται στον βαθύ σεβασμό που έδειξε ως προς τους υπόλοιπους αθλητές, αφού μετά την νίκη του δήλωσε πως:

”Δεν το περίμενα να κερδίσω, να πω την αλήθεια. Ειδικά έτσι. Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες μου, ήταν απίστευτα χάλια. Οι πρώτες πέντε προσπάθειες ήταν χάλια”.

”Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβανό ο οποίος ήταν καλύτερα από εμένα σήμερα. Νιώθω λίγο «κάπως» που νίκησα. Λίγο τυχερός νιώθω (…) Προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, να πω την αλήθεια, στο τέλος (…) έτρεξα νορμάλ και έκανα ένα αλματάκια απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω”.

Ωστόσο, εκτός από την μετριοφροσύνη του, μας κέρδισε για κάτι ακόμη: Aποφάσισε να κάνει μία μοναδική μνεία σε ένα από τα πιο θρυλικά anime όλων των εποχών: Το One Piece!

Όπως μπορείτε να δείτε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο Μίλτος Ταντόγλου παρακολουθεί anime -δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο One Piece, το Naruto, το Demon Slayer και το Attack on Titan. Παράλληλα ασχολείται με το gaming, φλεξάροντας το Diamond rank του στο LoL και κάνοντάς μας να νιώθουμε λίγο χειρότερα για το Iron II μας. Ωστόσο ας γυρίσουμε πίσω στο θέμα μας!

luffy one piece
Ο Luffy στην χαρακτηριστική Second Gear πόζα του
miltos tentoglou luffy one piece
Ο Μίλτος αναπαριστώντας την πόζα του Luffy όταν κατακτά το χρυσό

Όπως βλέπετε, ο Τεντόγλου απέδωσε τον δικό του φόρο τιμής στο anime που αγαπάει, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν στην χώρα που γέννησε τόσο το ίδιο, όσο και και τα anime γενικότερα. Εδώ μπορείτε να δείτε την επική στιγμή σε βίντεο, όπως δημοσιεύθηκε στο twitter.

Καταλήγοντας, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αλησμόνητους αθλητές που έχουν περάσει από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Άλλωστε, όταν έκανε το άλμα των 8,41 μέτρων που του χάρισε το χρυσό, έστρεψε το βλέμμα του στις κερκίδες και είπε ”Αλητεία;”, δείχνοντας πως έζησε την εμπειρία με τον δικό του, μοναδικό τρόπο!

cassette wallpapers 30293 4550061