Καλλιτέχνες από την Ιαπωνία Απεικονίζουν τις Χώρες που Συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Σαμουράι

Πώς θα έμοιαζε η Ελλάδα, η Κολομβία και η Κορέα εάν ήταν anime;

world flags project

Μία ομάδα καλλιτεχνών από την Ιαπωνία προσπαθεί να προωθήσει τόσο το Ολυμπιακό πνεύμα, όσο και την Ιαπωνική κουλτούρα. Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει αυτό, είναι σχεδιάζοντας σαμουράι σε μορφή anime, οι οποίοι αναπαριστούν τις διαγωνιζόμενες χώρες. Ο τίτλος του project λέγεται World Flags.

korean samurai
Ο Κορεάτης Σαμουράι

Όλα τα έθνη, είτε μεγάλα είτε μικρά, όπως η Ινδία, η Νότια Αφρική, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ελλάδα και η Σρι Λάνκα, έχουν σχεδιαστεί με εξαιρετική λεπτομέρεια.

”Οι Σαμουράει είναι μοναδικοί στην χώρα μας, και θέλαμε να μάθουν όλοι κάτι για την παραδοσιακή Ιαπωνική κουλτούρα” είπε ο Kamaya Yamamoto, ο δημιουργός.

world samurai flags
Οι Σαμουράι από την Αργεντινή, την Τουρκία και την Ελλάδα

Δήλωσε πως ερεύνησε το νόημα και την ιστορία της σημαίας της εκάστοτε χώρας, καθώς και το σχέδιο και τα χρώματά της. Αφου τελείωνε με αυτό, έψαχνε πράγματα σχετικά με την κουλτούρα της.

Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε τα τρία στοιχεία της μεξικανικής σημαίας (έναν αετό, έναν κάκτο και ένα φίδι), τα ένωσε όλα μαζί και δημιούργησε τον σαμουράι που βλέπετε παρακάτω.

mexican samurai
Ο Μεξικανός Σαμουράι

Κάθε χαρακτήρας συνοδεύεται από μία περιγραφή, η οποία εστιάζει στην προσωπικότητά του, τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες. Αυτό δίνει μία ωραία αίσθηση, σαν να είναι ήρωες από βιντεοπαιχνίδι!

irish samurai
Ο Ιρλανδός Σαμουράι

Πώς οι σαμουράι θα βοηθήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

”Ελπίζουμε αυτός να είναι ένας τρόπος ώστε να μάθουν οι άνθρωποι πράγματα για άλλες χώρες. Για αυτό υπάρχουν άλλωστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες” είπε ο Kozo Yamada, ένας καλλιτέχνης του project.

japanese samurai
Ο Ιάπωνας Σαμουράι

Οι δεκαπέντε καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο εγχείρημα έχουν σχεδιάσει σαμουράι για τις 80 από τις 200 χώρες που συμμετέχουν. Όμως, σκοπεύουν να συνεχίσουν και να σχεδιάσουν ακόμα περισσότερους. Συχνά, ώστε να είναι πιο ακριβής η δουλεία τους, κάνουν μικρά poll στο twitter. Σε αυτά τα polls ρωτάνε τους ανθρώπους πολλά πράγματα, όπως για το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο ή αντικείμενο της χώρας τους.

paraguya colombia costarica samurais
Οι Σαμουράι από την Παραγουάη, την Κολομβία και την Κόστα Ρίκα

Για παράδειγμα, όσον αφορά την Παραγουάη, πολλοί από όσους απάντησαν στο αντίστοιχο poll ανέφεραν τους διάσημους καταρράκτες Iguazu. Έτσι, στην περιγραφή του σαμουράι από την Παραγουάη, αναφέρεται πως του αρέσει να προπονείται εκεί.

Ωστόσο, οι καλλιτέχνες κάποιες φορές λαμβάνουν και αρνητική κριτική. Για παράδειγμα, όταν σχεδίασαν την σημαία της Ισπανίας, απεικόνισαν τον σαμουράι ως ταυρομάχο.

world flags samurais
Οι Σαμουράι από την Νορβηγία, την Ρωσσία, την Δανία και την Σουηδία

Ο Yamamoto είπε πως γνωρίζει ότι κάποιοι από τους χαρακτήρες είναι στερεοτυπικοί, αλλά αυτό συμβαίνει διότι αποτυπώνονται με βάση την εικόνα που έχει η Ιαπωνία για τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν όμως έμαθαν πως οι ταυρομαχίες είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην Ισπανία, μιας και βασανίζει τα ζώα, άλλαξαν το σχέδιο.

jamaican samurai
O Σαμουράι από την Τζαμάικα

Οι καλλιτέχνες ελπίζουν τα σχέδιά τους να κάνουν τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και για την ιστορία των χωρών που συμμετέχουν. Ήδη πολλά προξενεία έχουν επικοινωνήσει μαζί τους, ζητώντας τους να τους χρησιμοποιήσουν για την προώθηση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος.

Κλείνοντας, αν θέλετε να δείτε όλους τους σαμουράι που έχουν δημιουργηθεί έως τώρα, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. Fun fact, τον δικό μας τον λένε Αγγελόπουλο.

More Stories
wp6118199
Anime Review: Her Blue Sky