Η Καλιφόρνια Μηνύει την Activision Blizzard για Σεξισμό Εναντίων Γυναικών

Οι γυναίκες καταγγέλουν περιστατικά παρενόχλησης και διακρίσεων

activision blizzard

Το DFEH της Καλιφόρνιας μηνύει την γνωστή εταιρεία Activision Blizzard για περιστατικά που σχετίζονται με σεξισμό εναντίων γυναικών. Τα δικαστικά έγγραφα περιγράφουν ένα κακό εργασιακό περιβάλλον, που επικρατούν συνθήκες κουλτούρας ‘frat boy’ και που υποβάλλει τις υπαλλήλους σε συνεχείς διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Τα νέα γνωστοποιήθηκαν από το Bloomberg Law. Έκτοτε, πολλές πρώην υπάλληλοι της εταιρείας έχουν μιλήσει ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διηγούμενες τις δικές τους ιστορίες και επιβεβαιώνοντας όσες έχουν γνωστοποιηθεί.

Η αγωγή κατατέθηκε την Τρίτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και υποστηρίζει ότι η Activision Blizzard – και οι θυγατρικές της, συμπεριλαμβανομένης της Blizzard Entertainment – επιτρέπουν εκτεταμένο σεξισμό και διακρίσεις σε όλη την εταιρεία. Αρκετά από τα ανώτερα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Blizzard, J. Allen Brack, περιλαμβάνονται στην αγωγή, διότι υποστηρίζεται πως γνωρίζουν και επιτρέπουν αυτήν τη συμπεριφορά. Η DFEH δήλωσε ότι διενήργησε διετή έρευνα για την Activision Blizzard προτού καταθέσει την αγωγή.

Τι Καταγγέλεται στην αγωγή

Κάποιοι εκ των ισχυρισμών που τεκμηριώνονται στην αγωγή ακολουθούν παρακάτω.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 20% των υπαλλήλων της Blizzard, σημειώνοντας ότι «πολύ λίγες γυναίκες έχουν ποτέ κορυφαίο ρόλο στην εταιρεία». Ταυτόχρονα, το DFEH βεβαιώνει πως κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τους άντρες συναδέλφους τους – κάτι που αφορά όλες τις θέσεις γυναικών της εταιρείας. Σε άλλες περιπτώσεις, η αγωγή περιγράφει τους διευθυντές που αρνούνται να δώσουν προαγωγή στις γυναίκες.

Πρόσθετα έγινε γνωστό ότι οι γυναίκες χρώματος ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι στόχοι των διακρίσεων της Activision Blizzard, όπως δηλώνει η DFEH στην αγωγή. Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι εργαζόμενοι «αποθαρρύνθηκαν για τις καταγγελίες τους, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό ήταν γνωστό πως ήταν κοντά στους παρενοχλητές».

Το DFEH παρομοιάζει επίσης την κουλτούρα της Activision Blizzard με ένα «frat house», όπου επικρατούσε μια διαδεδομένη κουλτούρα σεξουαλικής παρενόχλησης. Μία υπάλληλος που επισημαίνεται στην αγωγή είπε ότι «άνδρες υπάλληλοι […] σχολίαζαν το στήθος της» Η ομάδα του World of Warcraft, επίσης, καλείται στην αγωγή για το πώς οι άνδρες υπάλληλοί της «’την έπεφταν'[στις γυναίκες εργαζόμενες], έκαναν υποτιμητικά σχόλια για βιασμό και/ή συμμετείχαν σε υποτιμητική, ως προς αυτές, συμπεριφορά».

Ο πρώην ανώτερος δημιουργικός διευθυντής του World of Warcraft, Alex Afrasiabi, ορίστηκε ως «παρενοχλητής» ανώτερου επιπέδου, στον οποίο «επιτρεπόταν να εμπλακεί σε κατάφωρη σεξουαλική παρενόχληση με ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις».Ο

Ο πρόεδρος της Blizzard, Brack, φέρεται να είχε «πολλαπλές συνομιλίες» με τον Afrasiabi σχετικά με αυτήν τη συμπεριφορά, αλλά επέλεξε να τον τιμωρήσει με μία… επίπληξη, σύμφωνα με την αγωγή. Το DFEH είπε ότι ο Afrasiabi «συνέχισε να προβαίνει σε ανεπιθύμητες πράξεις έναντι των γυναικών εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της αρπαγής του χεριού μιας γυναίκας υπάλληλου, προσκαλώντας την στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, και το ανεπιθύμητο άγγιγμα σώματος σε άλλες γυναίκες».

Τι ισχυρίζεται η Activision Blizzard;

Σε μια δήλωση που δόθηκε στο Polygon, η Activision Blizzard αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για σεξιστική κουλτούρα, αποκαλώντας την έκθεση «παραμορφωμένη και σε πολλές περιπτώσεις ψευδή». πρόεδρος της Blizzard, Brack, φέρεται να είχε «πολλαπλές συνομιλίες» με τον Afrasiabi σχετικά με αυτήν τη συμπεριφορά, αλλά επέλεξε «ένα χαστούκι στον καρπό» ως απάντηση, σύμφωνα με την αγωγή. Το DFEH είπε ότι ο Afrasiabi «συνέχισε να κάνει ανεπιθύμητες προόδους έναντι των γυναικών εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της αρπαγής του χεριού μιας γυναίκας υπάλληλου και της προσκαλώντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και να πιάσει άλλες γυναίκες».

More Stories
image asset
Anime Review: The Secret World Of Arrietty