10 Ρεκόρ στο Gaming που Δύσκολα θα Ξεπεραστούν

Πόσες ώρες διήρκησε ο μεγαλύτερος μαραθώνιος σε ένα βιντεοπαιχνίδι;

Οι πρισσότεροι από εμάς παίζουν βιντεοπαιχνίδια για διασκέδαση. Κάποιοι όμως το πάνε ένα βήμα παραπέρα, θέλοντας να γράψουν ιστορία στο αγαπημένο τους χόμπι. Για αυτό, στην παρακάτω λίστα, θα δούμε κάποια εξωπραγματικά ρεκόρ γύρω από το gaming, τα οποία μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας. 

10) Ο μεγαλύτερος μαραθώνιος στο Minecraft

Οι άνθρωποι που παίζουν Minecraft έχουν την τάση να παγιδεύονται στον κόσμο του για πολλές ώρες, καθώς το open world περιβάλλον που προσφέρει τείνει να είναι αρκετά εθιστικό. Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι παίκτες κάνουν log off μετά από τέσσερις ή πέντε ώρες παιχνιδιού, ένας αφοσιωμένος gamer, ο Mark Walls-Sawchuk, αποφάσισα να κλείσει το παιχνίδι μετά από 35 ώρες και 40 λεπτά (!). Παρόλο που από το 2016 αρκετοί έχουν φτάσει κοντά στο να σπάσουν το ρεκόρ, κανείς δεν τα έχει καταφέρει. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτός δεν ήταν απλά μία προσπάθεια για να κάνει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στην πραγματικότητα, ο Mark αξιοποίησε τα χρήματα που κέρδισε από το συγκεκριμένο stream, ώστε να βοηθήσει ένα παιδικό νοσοκομείο.

9) Ο μεγαλύτερος μαραθώνιος στο Halo

Τον Οκτώβριο του 2015 ένας παίκτης από τη Φιλανδία κατάφερε να θέσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έπαιξε συνεχόμενα για 50 ώρες 4 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα και έκτοτε κανείς δεν έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του, το οποίο ο ίδιος ισχυρίζεται πως αποτέλεσε ένα εορταστικό επίτευγμα με αφορμή την κυκλοφορία του Halo 5.

8) Ο μεγαλύτερος μαραθώνιος στο Mario Kart

Το Mario Kart είναι ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια που υπάρχουν και για αυτό το λόγο κρατάει πολλά παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες. Όμως, ένα από τα πιο εντυπωσιακά από αυτά τα ρεκόρ είναι ο μεγάλος μαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε από τους Ben Fick, Anthony Lehnertz και Hunter Nierman. Με διάρκεια 40 ωρών, έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Παιδικό Νοσοκομείο της Αϊόβα και, κατά τη διάρκεια, του η ομάδα προσκαλούσε μικρούς ασθενείς για να πάρουν τον ρόλο του τέταρτου παίκτη. Εδώ και τρία χρόνια κανένας δεν έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ τους.

7) Οι περισσότερες βρισιές και ‘f’ words μέσα σε βιντεοπαιχνίδι

Τα περισσότερα ‘f’ words σε ένα βιντεοπαιχνίδι ένα από τα πιο περίεργα αναγνωρισμένα ρεκόρ από το guinness world records. Παρόλο που πολλά games βρίζουν συχνά, το πιο διάσημο είναι πιθανότατο Mafia 2, το οποίο χρησιμοποιεί βρισιές 397 φορές, δηλαδή περίπου δύο φορές ανά λεπτό. Ωστόσο, οι περισσότερες χρήσεις της f word βρίσκονται στο παιχνίδι του 2016, το Scarface: The World is Yours. Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται 5688 φορές και φαντάζει δύσκολο το να βρεθεί κάποιο τίτλος που να ξεπεράσει αυτό το νούμερο. Δεν έχει γίνει γνωστ το αν αυτό αποτέλεσε μία συνειδητή προσπάθεια ώστε να καταφέρουν να σπάσουν κάποιο ρεκόρ. Όπως και να έχει όμως, είναι αρκετά εντυπωσιακό!

6) Η πιο γρήγορη ολοκλήρωση του Star Wars Battlefront Survival Mode

Παρόλο που τα περισσότερα ρεκόρ που έχουμε δει ως τώρα έχουν να κάνουν με τις άπειρες ώρες παιχνιδιών, αυτή η περίπτωση είναι λίγο διαφορετική. Το ντουέτο ενός μπαμπά με την κόρη του, της Keren και του Tim, κατάφερε να ολοκληρώσει το survival mode του battlefront, χωρίς να χρησιμοποιήσει blasters, μέσα σε εννέα λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ αυτό δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018 και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να το ξεπεράσει κανένας.

5) Η μεγαλύτερη συλλογή από αντικείμενα pokemon

H Lisa Courtney ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο τρόπος που έχει βρει για να βάζει λίγο χρώμα στο γκρίζο του Λονδίνου, είναι μέσα τη συλλογή της με Πόκεμον. Το σπίτι της φιλοξενεί 17.127 συλλεκτικά pokemon αντικείμενα και κανένας δεν τολμάει να την ανταγωνιστεί. Το ρεκόρ αυτό καταγράφηκε το 2016 αλλά η Courtney συνεχίζει να ταξιδεύει συχνά στην Ιαπωνία, ώστε να μαζέψει και άλλα αντικείμενα για τη συλλογή της.

4) Ο μεγαλύτερος μαραθώνιος στο Call of Duty

O μεγαλύτερος μαραθώνιος στο Call of Duty κρατούσε κάποτε και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο σε βιντεοπαιχνίδι ever. Όμως, τώρα πια είναι στη δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά, παραμένει ο μεγαλύτερος μαραθώνιος στο franchise, με διάρκεια 135 ωρών, 15 λεπτών και 10 δευτερολέπτων. Ο Okan Kaya κατάφερε να θέσει τον πήχη πολύ ψηλά το 2012 στην Αυστραλία και μόνο ένα άτομο κατάφερε να τον ξεπεράσει. Ποιο είναι αυτό; Θα δούμε λίγο παρακάτω!

3) Το storyline μεγαλύτερης διάρκειας σε video game franchise

Το ρεκόρ αυτό ανήκει (παραδόξως) στο αγαπημένο Tekken, το οποίο κυκλοφορεί βιντεοπαιχνίδια για περισσότερα από 20 χρόνια -και που δεν φαίνεται να έχει σκοπό να σταματήσει. Μέχρι και ο ίδιος ο σκηνοθέτης του παιχνιδιού εξεπλάγην από αυτό το ρεκόρ, θεωρώντας πως ο τίτλος θα πήγαινε σε κάποιο RPG. Εν τέλει όμως το βραβείο κατακτήθηκε από το αγαπημένο fighting game της δεκαετίας του 90. To Tekken έχει καταφέρει να κρατήσει ένα storyline χωρίς διακοπές για περισσότερα από 20 έτη, με χαρακτήρες να έχουν παντρευτεί, να έχουν πεθάνει ή να έχουν αντικατασταθεί και από ότι φαίνεται, η ιστορία δείχνει να έχει πολύ ακόμα ωσότου να ξεδιπλωθεί ολόκληρη!

2) Η μεγαλύτερη συλλογή βιντεοπαιχνιδιών

Κάθε παίκτης είναι περήφανος για τη συλλογή. Όμως, ο Αντόνιο Romero Monteiro είναι υπερβολικά περήφανος για την δική του, καθώς το 2020 είχε στην κατοχή του 20.139 βιντεοπαιχνίδια. Για να τα μετρήσει όλα, χρειάστηκε οκτώ ημέρες. Το ταξίδι του ως συλλέκτης ξεκίνησε όταν ήταν δώδεκα ετών και πλέον, πολλά χρόνια μετά, έχει την ολοκληρωμένη συλλογή όλων των τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει για το PS2 και το PS3, και πολλά ακόμη.

1) Ο μεγαλύτερος μαραθώνιος όλων των εποχών σε βιντεοπαιχνίδι

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο κάθε gamer ονειρεύεται να κερδίσει, είναι αυτό για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο βιντεοπαιχνιδιού. Έτσι, το 2015, η Carrie Swidecki αποφάσισε να αναλάβει δράση, εκθρονίζοντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ (τον φίλο με το Call of Duty) και να θέσει τον πήχη ψηλότερα από ποτέ: στις 100 ώρες 138 ώρες και 34 δευτερόλεπτα, παίζοντας Just Dance. Όλοι έμειναν έκπληκτοι που κάποιος κατάφερε να σπάσει αυτό το ρεκόρ με το συγκεκριμένο game, αλλά η Carrie, παίζοντας από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου, τα κατάφερε!

cassette wallpapers 30293 4550061