Anime Review: Zombie Land Saga

a863d622ad5321d30de6c220636784b3
a863d622ad5321d30de6c220636784b3

Ανά καιρούς εμφανίζεται κάποιο νέο anime που του αρέσει να ταρακουνάει τα πράγματα και να αποτινάζει από πάνω του κάθε κλισέ της βιομηχανίας. Σε αυτήν ακριβώς τη κατηγορία ανήκει και το Zombie Land Saga: ένα show που, ενώ ο τίτλος του προϊδεάζει για κάτι τρομακτικό, αποδείχθηκε μία υπέροχη κωμωδία. Όντας παραγωγή των Cygame, Avex Pictures και του MAPPA, και σε σκηνοθεσία του Munehisa Sakai, είναι με βεβαιότητα μία από τις πιο ξεκαρδιστικές και ιδιαίτερες σειρές που θα παρακολουθήσετε. Επιτρέψτε μου όμως να επεκταθώ περαιτέρω!

Synopsis

Ένα συνηθισμένο πρωινό, μία χαρωπή μαθήτρια λυκείου εν ονόματι Sakura Minamoto, σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα. Δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, βρίσκεται απρόσμενα μαζί με άλλες έξι κοπέλες, οι οποίες έχουν επιστρέψει μαζί της στη ζωή ως ζόμπι, χάρη σε έναν άντρα που ονομάζεται Kotaro Tatsumi. Προς έκπληξή τους, τους ανακοινώνει πως θα σχηματίσουν ένα idol group, ώστε να σώσουν τη Saga Prefecture.

Zombie Land Saga: Review

Αρχικά, οφείλω να ομολογήσω πως είναι η πρώτη φορά που έμεινα ευχαριστημένη από ένα idol anime. Η σειρά, ξεκινά με ένα …παραπλανητικό πιλοτικό επεισόδιο, το οποίο αποτυπώνει ένα τετριμμένο ‘twist’, όπου το άτομο που φαίνεται ως πρωταγωνιστής πεθαίνει ξαφνικά. Τότε το κοινό, παρακολουθώντας τη κρίση μεταξύ ζωής και θανάτου, ξεγελάται θεωρώντας πως μία ιστορία τρόμου είναι έτοιμη να ξεδιπλωθεί μπροστά του. Όμως, η πραγματική θεματολογία του anime είναι μία κωμωδία, η οποία σατιρίζει όλη την Ιαπωνική μουσική βιομηχανία και την εμμονή της με τη δημιουργία ‘ειδώλων’, ενώ παράλληλα διαφημίζει και το νομό Saga Prefecture -και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας ως μέσο ένα zombie girl-band!


Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη σειρά τόσο ξεχωριστή, είναι ο αυτοσαρκασμός της και η έξυπνη διαχείριση όλων των διαφορετικών στοιχείων της. Επίσης, το σενάριο συχνά ακολουθεί απρόβλεπτη πορεία, ενώ η ροή δε κουράζει. Πρόσθετα, οι ενδιαφέρουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του γκρουπ, οι αλληλεπιδράσεις τους και η εμβάθυνση στη ψυχοσύνθεσή τους, αποδίδονται πολύ ικανοποιητικά. Οι χαρακτήρες των ηρώων έχουν μεγάλη ποικιλία και δεν αφήνουν το κοινό να κουραστεί, ενώ η ταύτιση μαζί τους είναι πραγματικά εύκολη.

Με σατιρικό χιούμορ, ένταση, ενδιαφέροντα plot twists που κάνουν το σενάριο πιο σκοτεινό και γλυκόπικρες, συναισθηματικές στιγμές, το anime αυτό καταφέρνει να διατηρήσει όμορφες ισορροπίες και να εκπλήξει ευχάριστα το θεατή!

Artwork

Το artwork του Zombie Land Saga κυμαίνεται σε καλά επίπεδα. Το Studio MAPPA (Yuri On Ice, To The Abandoned Sacred Beasts),  δούλεψε όμορφα στο animation και τους χαρακτήρες, χαρίζοντάς τους φυσική κίνηση. Οι λεπτομέρειες δε λείπουν, τα όμορφα χρώματα είναι επίσης παρόντα, αλλά υπάρχει και ένα αρνητικό: το CGI. Αν και σε γενικές γραμμές δε μπορεί να θεωρηθεί (πολύ) κακό, η αλήθεια είναι πως, όταν εμφανίζεται, τείνει να απογοητεύει.


Όσον αφορά το soundtrack, αυτό είναι σε σύνθεση του Yasuharu Takanashi, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη μουσική σε πληθώρα anime και videogames, καθώς και της pop-rock Ιαπωνικής μπάντας, εν ονόματι Funta.

Τέλος, φτάνοντας στο voice acting, οφείλω να ομολογήσω πως είναι ένα από καλύτερα στοιχεία της σειράς. Εντείνει τη κωμικότητα, ενώ οι υπέροχοι ηθοποιοί -οι οποίοι τραγουδούν και κάνουν rap battles, δίνουν το καλύτερό τους εαυτό! Κάποιες από τις φωνές που ακούγονται ανήκουν στους: Mamoru Miyano (Death Note, Psycho-Pass), Risa Taneda (Your Lie in April, Is It Wrong to Pick Up Girls in a Dungeon?)  και η … original φωνή της Sailor Moon, Kotono Mitsuishi!

Facts

1) Το Drive-in Tori είναι μία πραγματική επιχείρηση στη Saga και η φωνή του CEO της στο anime, αποδίδεται από το πραγματικό CEO της, Takayuki Arure. Το σχέδιο του χαρακτήρα είναι επίσης βασισμένο στην εμφάνισή του, ενώ το… κοτόπουλο που χορεύει ήταν και στη πραγματικότητα διαφημιστικό σποτ της εταιρίας.

2) Υπάρχει η εικασία πως ο bartender είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο φαίνεται… Υπονοώντας πως ‘χρωστάει πολλά’ στη Yugiri, με το μπαρ του να ονομάζεται New Jofuku και να είναι διακοσμημένο με ‘ύποπτες’ φωτογραφίες, κινεί τις υποψίες. Τα στοιχεία που έχουμε, οδηγούν στον Xu Fu από τη Qin δυναστεία της Κίνας, ο οποίος αναζητούσε το ελιξίριο της ζωής. Επίσης, υπάρχουν ζωγραφιές που απεικονίζουν το ναό του και το άγαλμά του, οδηγώντας μας στο συμπέρασμα πως, είτε είναι ο ίδιος ο Xu Fu είτε κάποιος απόγονός του, ο οποίος συνέβαλε στο να επιστρέψουν τα κορίτσια στη ζωή, δίνοντάς τους το ελιξίριο…

Zombie Land Saga: Closure

Το Zombie Land Saga θα σας εντυπωσιάσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και αν ψάχνετε ποιοτικά κωμικά στοιχεία και διασκέδαση, συνδυασμένα με μία ιστορία που κινεί το ενδιαφέρον και εξάπτει τη περιέργεια, τότε είστε στο κατάλληλο μέρος. Μία θα κλαίτε, μία θα γελάτε, αλλά σίγουρα δε θα το μετανιώσετε!

More Stories
God of War
Best Action Games Part 1