Spring Season 2021 Anime Review – Μέρος Δεύτερο

Ποια anime της ανοιξιάτικης σεζόν αξίζουν τον χρόνο σας και ποια όχι;

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους του spring season review σχετικά με τα anime, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΏ, συνεχίζω παραθέτοντας τις υπόλοιπες σειρές και λέγοντάς σας τι αξίζει να δείτε και τι να αποφύγετε!

86

Με μία πρώτη ματιά και βλέποντας αυτό τον αριθμό για τίτλο, δεν σε εμπνέει για πολλά. Αυτό όμως συμβαίνει μέχρι να μάθεις την ιστορία από πίσω του. Το 86 πιστεύω είναι από τις top σειρές για φέτος -έως τώρα (μιλώντας πάντα για first appearance σειρές). Tο main theme της σειράς ξεδιπλώνεται μεταξύ δύο Αυτοκρατοριών, της Republic of San Magnolia και της Giadian Empire. Η πρώτη χρησιμοποιεί το “secret” faction 86, ενώ η δεύτερη αυτόνομα ρομπότ γνωστά και ως Legion. To story ακολουθεί την Vladilena Milize, στρατιώτη της San Magnolia, και τον Shinei Nouzen, διοικητή μιας ομάδας από τους 86. Δεν συνεχίζω ωστόσο, δεν θέλω να spoilαρω. Όπως καταλαβαίνετε, τα main genres είναι drama, military και sci-fi, με το παρόν show να αποτελεί μία δυνατή δουλειά από την A-1 Pictures. Πολύ καλό animation, μουσική που ταιριάζει με την εικόνα και, το προσωπικό μου αγαπημένο, η σκηνοθεσία! Ίσως βέβαια να ήθελα κάποια παραπάνω στοιχεία για τον κόσμο στην σειρά και λίγο πιο γρήγορο pace, αλλά είναι small matters γιατί ούτως η άλλος, θα έχουμε την 2η season τον Οκτώβριο.

Worth Watching! 8,5/10

Tokyo Revengers

Αυτή την σειρά δεν την είχα ξεκινήσει γιατί, όπως πάντα, περίμενα τους nakama να βαθμολογήσουν. Αφού είπανε ότι είναι πολύ καλό, ενέδωσα και εγώ στον πειρασμό. Να ναι καλά τα παιδιά και ας μην τους ξέρω!

Η σειρά πήρε ολοένα και περισσότερη αναγνώριση με το πέρασμα των επεισοδίων και όχι άδικα. To concept time-leap για να σώσουμε κάποιον/αλλάξουμε το μέλλον το έχουμε ξαναδεί (Steins Gate, Erased etc.). Σημασία λοιπόν έχει το πώς θα διηγηθεί την ιστορία και τι χαρακτήρες θα χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν αρκετά tense moments, μπόλικη δράση και με ανατροπές στην υπόθεση, όλοι οι ήρωες είναι αρκετά καλοί, βλέπεις να πέφτει ξύλο μέχρι να λιποθυμήσεις, έχει ικανοποιητικό pacing και, α, σας είπα και το άλλο; Πολύ ξύλο. Σου αφήνει το hype να δεις τι θα γίνει. Παίρνει αρκετές τροπές η υπόθεση, ειδικά μετά τα μισά της σειράς. Normal στο animation, με την μουσική για το είδος της σειράς να κολλάει αρκετά. Σαν γενικό σύνολο και πάντα αυτό που μετράει πάνω από όλα, το σενάριο, είναι κορυφή. Είναι ongoing οπότε έχουμε λίγο δρόμο μέχρι το φινάλε. Άλλο ένα διαμαντάκι που έλαμψε μαζί με το 86. Υ.Γ. με τόσο ξύλο που έχει φάει ο MC αναρωτιέμαι πως είναι ακόμα η φάτσα του straight.

Worth Watching! 8,5-9/10

Vivy: Fluorite Eye’s Song

Αυτή η season είχε αρκετά καλά first-time appearances. Το Vivy: FES που είναι παραγωγή Wit Studio (Attack on Titan), μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση στο production, αφού έχει τρομερό animation και -πάνω από όλα είναι original story (no manga/LN) και αρκετά καλό στο plot. Φυσικά αυτό οφείλεται στον δημιουργό Nagatsuki Tappei-sensei (Re:Zero).  Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, στο σύντομο μέλλον τα ρομπότ και οι άνθρωποι συνυπάρχουν, μέχρι που μια μέρα το main A.I. που χειρίζεται τα ρομπότ τρελαίνεται και αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο και, oh well… σκοτώνει τους πάντες. Η αποστολή για την σωτηρία δίνεται στην Vivy ή αλλιώς Diva, από τον Μatsumoto το ρομπότ-A.I. που γύρισε πίσω στον χρόνο και ουσιαστικά μας καθοδηγεί στην όλη υπόθεση, μέσα από κάποια κομβικά σημεία στα ακόλουθα χρόνια που καθορίσανε την εξέγερση των ρομπότ να τα αποτρέψει. Πάρα πολύ καλή παραγωγή και ΜCs αρκετά καλοί και οι 2. Όμως, αν είναι κάτι που με τρώει αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, είναι ότι δεν σου μείνανε και πολύ οι side-characters, λόγω του ότι είχαν μικρό χρόνο συμμέτοχης. Αλλά, τον σκοπό τους τον εξυπηρέτησαν. Μια άλλη προσωπική γνώμη μου είναι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό μουσικά, κάτι πιο elegant, κάτι σε κλασσική μουσική. Παρόλα αυτά, μικρό το κακό , ουδεμιά την ρίχνει σαν σειρά, απλά όπως το είχαν παρουσιάσει περίμενα ότι θα δω κάτι διαφορετικό, μουσικά εννοώντας. Πιστεύω πως στους Sci-Fi και/ή Mecha fans, θα μπει σιγουρά στις top σειρές του είδους. One more diamond here.

Worth watching! 9/10

How To Not Summon a Demon Lord 2nd season

Δεν μου άρεσε ούτως η άλλος η πρώτη season, απλά είπα να δω μπας και… Aλλά, χάσιμο χρόνου, αδιάφορη για μένα. Too much fan-service. Για κάποιους λειτουργεί, εγώ πάντως πάω πάσο. (Ούτε που με νοιάζει τι γίνεται στην σειρά, plot-wise meaning)

Not worthy! 3/10

Combatants Will be Dispatched!

Άλλη μια προσθήκη στα Isekai-harem και δεν θα έλεγα ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο σαν σειρά. Το J.C. Staff έχει αναλάβει το animation, αρκετά γνωστό και καλό studio. Το Combatants Will be Dispatched! σαν κωμωδία είναι καλό και, όσο πέρναγαν τα επεισόδια, γελούσα λίγο περισσότερο. Όμως, από action αδιάφορο, πλοκή μέτρια και πιο πολύ το νιώθω σαν parody (θεωρητικά, υποστηρίζουμε τους villains σε αυτή την σειρά). Λοιπόν… αυτό φταίει γιατί ο creator είναι ο Natsumi Akatsuki-sensei, γνωστός για το KonoSuba, που για μένα είναι από τις πιο αστείες σειρές, οπότε σέβομαι το όνομα του πάνω από όλα. Η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει πάντως κάτι το ξεχωριστό. Συνήθως σε τέτοια show, που κάνουν επίκληση στο κωμικό στοιχείο και στους χαρακτήρες, πάρα στην πλοκή, περιμένω λίγο καλύτερη δουλειά σε αυτό τον τομέα. Στην τελική θα το έλεγα ένα inferior Konosuba σαν σειρά. Αλλά, είναι πιο πολύ στην αρέσκεια του καθενός και στα προσωπικά γούστα.

Watchable. 6,5-7/10

To Your Eternity

Ξεκάθαρα και μόνο από το opening καταλαβαίνεις ότι θα δεις μια καλή σειρά, ανεξαρτήτως genre. Από το narration μέχρι και την μουσική υπόκρουση (που είναι και στα γούστα μου) εμένα με κέρδισε, ήξερα ότι θα δω κάτι διαφορετικό. Χωρίς καν να μπω σε λεπτομέρειες, αυτό το anime αφορά ένα ταξίδι, ένα ταξίδι από έναν “οργανισμό” (Orb) που εμφανίζεται στον κόσμο μας, παίρνοντας διάφορες μορφές. Από πετρά σε φύκι, και μετά σε λύκο. Απόκτησε συνείδηση και μία μέρα γνωρίζει ένα αγόρι που θέλει να δει τον κόσμο. Τι μπορεί να τους περιμένει;

Αυτό που μπορώ να τονίσω, χωρίς να ειπωθεί τίποτα παραπάνω από το πρώτο επεισόδιο ,είναι ότι έχει δείξει μια πολύ ιδιαίτερη πλευρά για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία και μας έχει λείψει πιστεύω τέτοιου είδους story στις τελευταίες γενιές των anime. Δεν δένεται τόσο με τους χαρακτήρες, παρά με την ιστορία αυτή καθαυτή. Οι Miyazaki fans θα εκτιμήσουν αυτή την σειρά πιστεύω.  Καλό animation, η μουσική σε συνεπάρει και όλα είναι απλά υπέροχα. Ελπίζω να έχει αντίστοιχη συνέχεια, είναι ongoing οπότε έχουμε λίγό μέχρι το φινάλε.

Worth Watching! 9/10

Full Dive: The Ultimate Next-Gen Full Dive RPG Is Even Shittier than Real Life!

Κουραστικό και μόνο να γράψω το όνομα της σειράς. Φαίνεται από το name.. not much to be said. Άλλη μια προσθήκη στα gaming/fantasy genre. Έχει την πλακά του. Μέτριο σε γενικές γραμμές, εγώ πάντως γέλασα οπότε αρκεί. Well… οποίος θέλει το βλέπει αν του αρέσει το gaming/comedy genre.

Watchable 6,5-7/10

Series Worth Mentioning

Fruits basket: The Final:

Η τελευταία season της σειράς, εξαιρετικό έως τώρα 9/10

I’ve been killing slimes for 300 years and maxed out my level:

Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες το λέει από μονή της η σειρά. No plot or anything. One more Isekai anime. 5.5-6/10

Koikimo:

Άλλο ένα Com/Rom story, nothing special as far as I know. Ίσως να του δώσω κάποια ευκαιρία στο μέλλον.

Shadows House:

Μια ιδιαίτερη σειρά, έχω ακούσει καλά λογία

Odd Taxi:

Άλλη μια σειρά που έχει εξαιρετικές βαθμολογίες αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το ξεκινήσω.

Eden’s Zero:

Δεν ξέρω αν θα το δω, για όσους δεν γνωρίζουν είναι κάτι αντίστοιχο σαν το Fairy-Tail. Well… είναι από τον δημιουργό του. Ίσως και αυτό κάποτε να του δώσω μια ευκαιρία. Don’t know yet.

Conclusion

Δυστυχώς αυτή η season ήταν πολύ πιο γεμάτη σε first time παράγωγες και δεν πρόλαβα να δω όλα όσα ήθελα. At least I tried. Till next time, Mata ne mina!

cassette wallpapers 30293 4550061