1) «Ας φάνε παντεσπάνι» – Όχι η Μαρία Αντουανέτα: Μία φράση που γράφτηκε για 1η φορά σε ένα βιβλίο του Ρουσό και υποτίθεται ότι ειπώθηκε από μία πριγκίπισσα, όχι όμως την Αντουανέτα αφού ήταν μόλις 9 χρονών όταν δημοσιεύτηκε. Απλά ο γαλλικός λαός ήταν εξοργισμένος με τη συγκεκριμένη σπάταλη βασίλισσα και έτσι αυτή η φήμη εξαπλώθηκε εύκολα.
2) «Αν δεν είσαι φιλελεύθερος στα 25 δεν έχεις καρδιά, ενώ αν δεν είσαι συντηρητικός στα 35 δεν έχεις μυαλό» – Όχι ο Τσώρτσιλ: Μία φράση που ανήκει σε έναν ιστορικό του 19ου αιώνα. Τώρα πως κατέληξε να αποδίδεται στον Τσώρτσιλ κανείς δεν ξέρει, πάντως μελετητές του αναφέρουν, ότι ο ίδιος περισσότερο συντηρητικός ήταν στα 15 του και φιλελεύθερος στα 35 παρά το αντίθετο.
3) «Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο»- Όχι ακριβώς ο Γκάντι: Σύμφωνα με ένα μελετητή του Γκάντι, η συγκεκριμένη φράση είναι το αποτέλεσμα μίας άστοχης σύνοψης των πραγματικών του λέξεων με σκοπό να μετατραπούν σε ένα tweet 140 χαρακτήρων.
4) «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς» – Όχι ο Γκάντι πάλι: Στην πραγματικότητα η έκφραση είναι η ακόλουθη και ανήκει σε έναν ακτιβιστή, “πρώτα σε αγνοούν, μετά σε χλευάζουν, μετά σε πολεμούν και θέλουν να σε κάψουν, μετά χτίζουν μνημεία για εσένα και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ένωση Εργαζομένων Ένδυσης της Αμερικής”.