Στολίσαμε, Στολίσαμε: Μια Χριστουγενιάτικη Ιστορία

Από το μαγιό στα κάλαντα.

Australia Christmas 1920 800 3

Παρότι τα Χριστούγεννα είναι σχεδόν σε ένα μήνα, δεν μπορώ να το ξεχάσω. Δεν λέω, είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές, αλλά ο λόγος που δεν μπορώ να το ξεχάσω είναι άλλος. Αν ακόμα δεν καταλαβαίνετε που το πάω, απλά βγείτε στο μπαλκόνι και «απολαύστε» το στολισμένο σπίτι του γείτονα.

Αν πάλι είσαι όλη μέρα στους δρόμους, σε καταλαβαίνω. Όλες οι επιχειρήσεις, από τις καφετέριες, μέχρι τα εστιατόρια και από τα σούπερ μάρκετ μέχρι και τη δουλειά σου, έχουν κάτι στολισμένο. Το παράδοξο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν είμαστε Oxford Street, να έλεγες, χαλάλι ο στολισμός ένα μήνα πριν. Εδώ καλά καλά σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο, οι τουαλέτες του ήταν εφοδιασμένες με χαρτί υγείας που πάνω είχε Άγιους Βασίληδες.

Να δώσω τα εύσημα στην Λάρισα, όπου έγινε κάλεσμα στους πολίτες να ντύσουν τα δέντρα με μπουφάν που δεν χρειάζονται με ένα σημείωμα στο καθένα «φόρεσε το» καθώς και το μέγεθος του ρούχου. Μια δράση που σκοπό έχει να βοηθηθούν ευπαθείς ομάδες πολιτών, όπως οι έγκλειστοι των φυλακών αλλά και αστέγων της Λάρισας. Βλέπετε, μερικές φορές ξεχνάμε το νόημα των Χριστουγέννων. Δεν διαφωνώ, επιχειρήσεις και δήμοι να στολίζουν λίγο νωρίτερα, αλλά να γίνονται και πράξεις και δεν εννοώ να κρεμάνε μόνο λαμπιόνια.

Στα καλά νέα της ημέρας, καθώς ο στολισμός ήρθε ξανά για άλλη μια χρονιά πιο γρήγορα, τουλάχιστον μαζί του ήρθαν και τα υπέροχα γλυκίσματα των Χριστουγέννων στους φούρνους. Μας έχω ικανούς σε λίγα χρόνια να περνάμε γιρλάντες σε αρνιά, τόσο πολύ που προτρέχουμε..

cassette wallpapers 30293 4550061