8 Fun Facts για την J.K. Rowling

Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald Newt Dumbledore poster

1) H JK Rowling και ο Harry Potter μοιράζονται την ίδια μέρα γενεθλίων: 31 Ιουλίου.

2) Όταν τελείωνε τη συγγραφή του Ο Χαρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, δεν είχε κάποιο εισόδημα, ζούσε στο σπίτι της αδερφής της στο Εδιμβούργο και λάμβανε το κοινωνικό επίδομα του κράτους. Χρειάστηκαν μόλις 5 χρόνια για να γίνει από άνεργη, πολυεκατομμυριούχος!

3) Η αρχική ιδέα για το Χάρι Πότερ της ήρθε σε ένα σταθμό τρένων όταν καθυστέρησε το δρομολόγιο της από Μάντσεστερ προς Λονδίνο και όπως έχει πει την έγραψε σε ένα χαρτομάντηλο.

4) Το Quidditch (Κουίντιτς), αυτό το τέλειο παιχνίδι που πλέον είναι και πραγματικό άθλημα και παίζεται και στην Ελλάδα (όχι δεν πετάνε πάνω σε σκούπες) το εμπνεύστηκε από το αγαπημένο της άθλημα, το μπάσκετ, και μάλιστα μέχρι να βρει το συγκεκριμένο όνομα γέμισε 5 σελίδες με φανταστικές λέξεις από Q.

5) Οι «Παράφρονες» στα βιβλία του Χαρι Ποτερ έχουν σκοτεινό σημείο γέννησης, καθώς η Rowling δημιούργησε αυτά τα πλάσματα από την εμπειρία της με την κλινική κατάθλιψη που διαγνώστηκε μετά τα 20 ως άνεργη, χωρισμένη μητέρα.

6) Γίνεται συχνά viral στο Τwitter όταν απαντάει με χιούμορ, κοινώς όταν τρολάρει (JK Trowling) τον Donald Trump.

7) Το 2012 «έπεσε» από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων λόγω των πολλών χρημάτων που είχε προσφέρει σε φιλανθρωπίες.

8) Αν και ήθελε να κλείσει την ιστορία του Χάρι Πότερ με τη λέξη «σημάδι», κατέληξε ως τελευταία φράση να είναι το “Όλα ήταν καλά”.

cassette wallpapers 30293 4550061