Videogame Review: Bloodroots

mr wolf bloodroots
mr wolf bloodroots

Το Bloodroots είναι δημιούργημα της indie εταιρία Paper Cult και κατάφερε από το πρώτο κιόλας trailer να με μαγνητίσει. Ίσως να ευθύνονται τα γραφικά του που θυμίζουν cartoon, ίσως η υπέρμετρη βία του ή, σε μία δεύτερη ανάγνωση, η χορευτική του διάθεση. Το Bloodroots είναι ένα παιχνίδι που επιτρέπει να σκοτώσεις ό,τι κινείται στην πίστα με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο, αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι σου επιτρέπει να το κάνεις με το τρόπο σου. Το παιχνίδι σου δίνει ένα σκοπό και τα μέσα να πετύχεις το ζητούμενο, όμως το πώς θα το καταφέρεις αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής -ή …χορογραφίας!


Storyline


H ιστορία, παρόλο που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον ζωντανό. Μπορεί και να υπερβάλω, αλλά έχω την εντύπωση ότι η ιστορία εξυπηρετεί και σε επίπεδο gameplay. Overstatement μάλλον, όμως εννοώ ότι η ιστορία επιτρέπει στο παιχνίδι να δίνει διαφορετικά set pieces στον παίκτη. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα adventure που προχωράς και, όσο σκοτώνεις κόσμο, αλλάζει το περιβάλλον. Εδώ λοιπόν η ιστορία δίνει τον ρυθμό και καθορίζει το περιβάλλον με τρόπο αυθόρμητο αλλά και απόλυτα ταιριαστό. Ανάλογα με το boss και τον αντίστοιχο κόσμο που αντιμετωπίζεις, καθορίζεται και ο καιρός και η μορφολογία του εκάστοτε χάρτη. Σε αυτό το σημείο πολλοί θα σκεφτούν ότι αυτό είναι κάτι αυτονόητο στον χώρο του gaming και έχουν δίκιο, αλλά όταν ξεκίνησα να παίζω το Bloodroots δεν είχα τέτοιες προσδοκίες γιατί, φαινομενικά, είναι ένα ξεκάθαρα gameplay driven παιχνίδι.


Scenario


Στο Bloodroots ναλαμβάνουμε τον ρόλο του Mr.Wolf και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι έχει συμβεί σε αυτό το περίεργο κόσμο της Δύσης.
Χωρίς να υπερβάλει στα cutscenes, η ιστορία ξεδιπλώνεται αρμονικά και γνωρίζουμε τους πάλαι ποτέ φίλους μας και τωρινούς ανταγωνιστές, μέσα από μάχες και set pieces που περιγράφουν λακωνικά, αλλά με ουσία, τα κίνητρά τους.


Η κάθε πίστα έχει την δικιά της χορογραφία. Ετοιμαστείτε να πεθάνετε πολλές φορές μέχρι να μάθετε τα εκάστοτε βήματα, αλλά έτσι δεν είναι το σωστό; Τίποτα δεν είναι τυχαία τοποθετημένο. Μετά από κάθε θάνατο, θα έχετε ολοένα και καλύτερη αντίληψη της πίστας, καθώς και των όπλων και των αντιπάλων. Όταν μάθετε πού βρίσκεται το επόμενο όπλο που χρειάζεστε και την τοποθεσία των αντιπάλων σας, θα είστε παραπάνω από έτοιμοι. Όταν είστε έτοιμοι να καθαρίσετε την πίστα, πιστέψτε με, θα το κάνετε τόσο περίτεχνα και εντυπωσιακά που θα ενθουσιαστείτε. Εκεί θεωρώ ότι βρίσκεται η μαγεία αυτού του παιχνιδιού. Trust the process!


Soundtrack


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μουσική του παιχνιδιού είναι ιδανική. Σαφώς δε μιλάμε για κάποια καινοτόμα σύνθεση ή για soundtrack υψηλής παραγωγής, παρόλα αυτά πλαισιώνει άψογα τις χορογραφίες που θα δημιουργήσετε. Στην αρχή είχα την αίσθηση ότι θα πέσει στη λούπα της επανάληψης και θα με κουράσει, αλλά αργότερα έπιασα αρκετές φορές τον εαυτό μου να κινείται στο ρυθμό.


Cuteness & Violence


Τώρα θα σας αποκαλύψω το μεγάλο μυστικό του παιχνιδιού. Ο συνδυασμός της cartoon αισθητικής μαζί με την άφθονη βία του παιχνιδιού, είναι απλά ακαταμάχητος. Δεν θα έλεγα ότι το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως splatter, μιας και το animated design το ”μαλακώνει” και αποτινάζει από πάνω του οποιαδήποτε υπόνοια ωμής βίας. Μεταξύ μας, τα παιδία σήμερα είναι εξοικειωμένα με την εικονική βία, οπότε το πιο πιθανό είναι να βρουν μέχρι και βαρετό το Bloodroots. Αλλά για τους μεγαλύτερους, που τους ενδιαφέρει απλά να περάσει ευχάριστα η ώρα τους αλλά και να μην σκουριάσουν, αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό. Θέλει καλά αντανακλαστικά, φαντασία και όρεξη. Αν έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν θέλεις να παίξεις κάτι που απαιτεί 20 και 30 ώρες, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει φτιαχτεί για εσένα!


Σε περίπτωση που έχετε μία πιο …competitive αντίληψη για το gaming, το Bloodroots είναι εδώ για να καλύψει αυτή την ανάγκη. Στο τέλος κάθε πίστας, το σκορ σας θα κατατάσσεται στο παγκόσμιο leader board. Παρόλο που έμενα προσωπικά δεν με απασχολεί το leader board, εκτιμώ πολύ το replayability που προσφέρει αυτή η προσθήκη.


Cons


Το Bloodroots είναι ένα καλοσχεδιασμένο και πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει τα προβληματάκια του. Μπορώ να κατανοήσω τα παράπονα πολλών για τα γραφικά, μιας και βρισκόμαστε στο 2020 και οι απαιτήσεις είναι υψηλές, αν και εμένα δεν με ενόχλησαν καθόλου γιατί το παιχνίδι δεν μου επέτρεψε να επικεντρωθώ εκεί. Το μόνο πράγμα που πραγματικά με ενόχλησε, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό, ήταν η γωνία της κάμερας που πολλές φορές με μπέρδευε και με αποπροσανατόλιζε, με αποτέλεσμα να πέφτω στο κενό σε -φαινομενικά- πολύ απλά άλματα.


Conclusion


Καταλήγωντας, η Paper Cult δημιούργησε ένα πάρα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι άλλο για να σας πείσω να το παίξετε, αλλά να σας αρέσει το γρήγορο gameplay και η animated αισθητική μη διστάσετε στιγμή να του δώσετε μία ευκαιρία!


Χρήστος Μελίδης

More Stories
zankyou no terror anime tv series
Terror in Resonance Anime Review