Relaxing Video Games Part 2

Χαλαρωτικά και ποιητικά βιντεοπαιχνίδια

Abzûvv
Abzûvv

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους του άρθρου αναφορικά με τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν το παίκτη -το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΏ,  θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος, με κάποιους ακόμα …ψυχοθεραπευτικούς τίτλους!

Botanicula

Το Botanicula, δημιούργημα της Τσέχικης εταιρείας παραγωγής Amanita Design, είναι ένα μαγευτικό point-and-click adventure/ puzzle βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2012. Η ιστορία του λαμβάνει χώρα σε ένα γιγάντιο δέντρο, το οποίο κατοικείται από φανταστικά και αλλόκοτα πλάσματα, δημιουργώντας ένα ονειρικό setting. Έχει την αίσθηση παραμυθιού, ενώ τα puzzles του αναγκάζουν το παίκτη να σκεφτεί έξυπνα και εφευρετικά. Στερείται διαλόγων και η έμφαση δίνεται στη μουσική και στους deadly-cute ήχους που κάνουν οι βασικοί -και μη- χαρακτήρες. Το σενάριο ακολουθεί μία ιδιόρρυθμη παρέα, η οποία αποτελείται από σπόρους φυτών, ένα μανιτάρι, ένα κλαδί και ένα …πούπουλο, που προσπαθεί να σώσει το δέντρο της από παρασιτικά αραχνοειδή.
Το πανέμορφο αυτό παιχνίδι έχει αβίαστη και ήρεμη ροή, καλή ισορροπία μεταξύ του χιούμορ και των ηθικών διδαγμάτων, ενώ οι γρίφοι του κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση και το φόντο του προκαλεί συναισθήματα γαλήνης. Έχοντας τόσα πολλά θετικά στοιχεία, είναι αδύνατο να μη συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα. Δοκιμάστε το, θα σας χαλαρώσει και θα σας ταξιδέψει!

Κυκλοφορεί σε: PC, Mac OS X

Abzû

Το Abzû είναι ένα από τα ομορφότερα βιντεοπαιχνίδια που δημιουργήθηκαν ποτέ. ‘Παιδί’ του Giant Squid Studios, κυκλοφόρησε το 2016 και έκτοτε ξεναγεί το παίκτη σε ωκεανούς, σε κοραλλιογενείς υφάλους και σε βυθισμένα ερείπια αρχαίων πολιτισμών. Θυμίζοντας αρκετά το Journey -αλλά λαμβάνοντας χώρα σε ένα αντιδιαμετρικά αντίθετο setting, αντλεί στοιχεία από τη μυθολογία των Σουμέριων και το μύθο του Κοσμικού Ωκεανού (Cosmic Ocean). Είναι μία μαγευτική εμπειρία εξερεύνησης, ενώ απαλλάσσει από κάθε μορφή έντασης και στρες. Έχει υπέροχο soundtrack, σε σύνθεση του Austin Wintory, ενώ οι χειρισμοί του είναι βολικοί, επιτρέποντας στο παίκτη να εστιάσει στο νέο κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά του. Εν κατακλείδι, το Abzû είναι ένα μοναδικό βιντεοπαιχνίδι, που θα σας συνεπάρει. Αν η ιδέα του να εξερευνήσετε τα βάθη της θάλασσας σας φαίνεται ελκυστική, πρέπει να του δώσετε μία ευκαιρία!

Κυκλοφορεί σε: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Never Alone

Το Never Alone κυκλοφόρησε το 2014 και είναι ένα πολύ ξεχωριστό και ατμοσφαιρικό παιχνίδι. Όντας adventure/ puzzle-platformer, βασίζεται σε ένα μύθο των ιθαγενών της μακρινής Αλάσκας, εν ονόματι Kunuuksaayuka. Δημιουργήθηκε από την Upper One Games, σε συνεργασία με το συγγραφέα Ishmael Hope και το Tribal Council του Cook Inlet της Αλάσκας. Διηγείται την ιστορία της μικρής Nuna, η οποία έχει συντροφιά την αρκτική αλεπού της και ψάχνουν να βρουν τη πηγή μίας χιονοθύελλας που απειλεί το χωριό τους. Το παιχνίδι, που αποτελείται από οκτώ κεφάλαια, δίνει στο παίκτη τη δυνατότητα να ελέγχει τόσο τη Nuna, όσο και την αλεπού. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες έχουν διαφορετικές ικανότητες και η εναλλαγή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επίλυση των γρίφων. Το σενάριό του, πέραν του ότι γνωστοποιεί τους θρύλους των ιθαγενών Iñupiaq, αποτελεί και μία προειδοποίηση για τη κλιματική αλλαγή και τονίζει την ανάγκη του να υπάρχει ισορροπία στη φύση. Έχοντας απλούς και βολικούς χειρισμούς, αιθέριες τοποθεσίες, ενδιαφέρουσα πλοκή και πολύ εντυπωσιακά ηχητικά εφέ και διηγήσεις, θα διευρύνει τη σκέψη σας και θα σας χαλαρώσει. Plus, it’s so damn pretty -give it a try!

Κυκλοφορεί σε: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii, PC, OS X

Sky: Children of Light

Αυτό που χαρακτηρίζει το Sky: Children of Light είναι τα υπέροχα, dream-material, τοπία του.
Όντας δημιουργία της Thatgamecompany, της εταιρείας που φημίζεται για τα αιθέρια και χαλαρωτικά βιντεοπαιχνίδια Journey και Flower,  καθηλώνει και ταξιδεύει το παίκτη. Η ιστορία του περιστρέφεται γύρω από την εξερεύνηση μαγικών βασιλείων, τη συλλογή αντικειμένων και τις …πτήσεις. Δίνοντας τη δυνατότητα τόσο για singleplayer όσο και για co-op mode, ξεναγεί το παίκτη σε στροβιλιζόμενα σύννεφα, αιωρούμενα κάστρα και άπιαστους ορίζοντες. Είναι ένα ώριμο και ποιητικό παιχνίδι -άλλωστε η Thatgamecompany ειδικεύεται σε αυτό το είδος, το οποίο αξίζει να το δοκιμάσετε είτε μόνοι, είτε με παρέα. Δε θα σας απογοητεύσει!

Fun fact: Το Sky: Children of Light επιφυλάσσει ένα διαφορετικό φινάλε σε όσους δώσουν βάση στην εξερεύνηση και το multiplayer mode.

Κυκλοφορεί σε: Nintendo Switch

LittleBigPlanet 3

Το LittleBigPlanet 3 είναι ένα action-platformer βιντεοπαιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 από τη Sumo Digital. Δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα και θυμίζοντας λίγο τα κλασικά και αγαπημένα side-scrolling games, δίνει στο παίκτη τη δυνατότητα να δημιουργήσει δικούς του χαρακτήρες, πίστες και power-ups. Μέσω της offline co-op mode, μπορείτε να διασκεδάσετε με κάποιο φίλο σας και να σχηματίσετε τον εικονικό κόσμο που σας ταιριάζει -χαρακτηριστικό που εντάσσει το LittleBigPlanet 3 στα sandbox games. Τα παιχνίδια που ανήκουν σε αυτή την υποκατηγορία, φημίζονται για τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρουν. Και ένα παιχνίδι που δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα, αποσπά τη σκέψη με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Give it a try!

Κυκλοφορεί σε: PlayStation 3, PlayStation 4

Closure

Οι παραπάνω τίτλοι εγγυώνται στιγμές ηρεμίας, γαλήνης και ψυχαγωγίας. Ταξιδεύοντας τη σκέψη σας, θα καταφέρουν να σας γεμίσουν με αισιοδοξία, ενώ δε θα μπορείτε να απομακρύνετε το βλέμμα σας από την οθόνη. Για το πρώτο μέρος του άρθρου, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά ΕΔΩ!

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
Harley Quinn and Poison Ivy
Η Margot Robbie Θέλει να Φέρει την Poison Ivy στο DCEU