Καταρχάς, ποιες είναι αυτές οι «άλλες» κοπέλες; Και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη να ξεχωρίζει κάποιος τον εαυτό του από τους υπόλοιπους; Απ’ ότι καταλαβαίνω, το «άλλο» κορίτσι εκφράζει το φεμινισμό όπως τον αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, που θέλει τη γυναίκα να αγαπά το ροζ χρώμα, να βάφεται και να ακολουθεί πιστά όσα επιτάσσει η μόδα.
Μήπως λοιπόν αυτό το «άλλο» κορίτσι υποβαθμίζει το φεμινισμό και παρουσιάζει τις γυναίκες ως επιφανειακά και μη σκεπτόμενα όντα; Δηλαδή, αν μια κοπέλα είναι έξυπνη και προτιμά να παίζει video games αυτομάτως δεν είναι σαν τις άλλες κοπέλες; Λες και το φάσμα της θυληκότητας δεν έχει ποικιλία εκφάνσεων και τα κορίτσια έχουν ένα μόνο τύπο από τον οποίο μία «έξυπνη» κοπέλα πρέπει να διαφέρει για να γίνει αποδεκτή.
Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι, στις μέρες μας μιλάμε για τον μισογυνισμό, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε τον αντίστοιχο εσωτερικό μισογυνισμό που γεννά έχθρα μεταξύ των γυναικών, γιατί πολύ απλά δεν είναι τόσο άμεσος και φανερός. Όταν όμως, μεγαλώνουμε σε μία κοινωνία όπου τα καλά κορίτσια ντύνονται σεμνά ή προσέχουν τη διατροφή τους, το να μην ακολουθείς αυτούς τους κανόνες δε σε καθιστά ξεχωριστή.
Ο φεμινισμός έχει να κάνει με την προσωπική επιλογή, όποια κι αν είναι αυτή και είναι παράδοξο να πιστεύεις ότι «δεν είσαι σαν τις άλλες» όταν ο μόνος λόγος που το πιστεύεις αυτό είναι γιατί θεωρείς πως το φύλο σου είναι έμφυτα κατώτερο.