Mystery Games Worth Trying Pt. 1

L.A. Noire cover
L.A. Noire cover

Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια μυστηρίου

Λίγα πράγματα είναι τόσο απολαυστικά όσο ένα καλό μυστήριο. Γρίφοι γύρω από εξαφανίσεις και εγκλήματα που κάνουν τα γρανάζια του μυαλού να υπερλειτουργούν, προσφέρουν μία μοναδική, διαδραστική εμπειρία. Αν είστε λοιπόν έτοιμοι να λάβετε μέρος σε σύνθετες έρευνες και να διαλευκάνετε πρωτόγνωρες υποθέσεις, επιβάλλεται να δώσετε μία ευκαιρία στους ακόλουθους τίτλους!

Nancy Drew Series

O πρώτος τίτλος της σειράς Nancy Drew κυκλοφόρησε το μακρινό 1998 και έκτοτε έχει αναχθεί σε τεράστια επιτυχία. Με την ιστορία του βασισμένη στα ομότιτλα βιβλία μυστηρίου, ακολουθεί τη νεαρή Nancy, όσο προσπαθεί να λύσει σύνθετα μυστήρια ανά το κόσμο. Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από τριάντα βιντεοπαιχνίδια, εγγυάται να καλύψει όλα τα γούστα και να ενθουσιάσει τους λάτρεις του μυστηρίου. Μέσω first-person προοπτικής, point-and-click χειρισμού και αλληλεπιδράσεις με δευτερεύοντες χαρακτήρες και αντικείμενα, ο παίκτης καλείται να λύσει γρίφους -κάποιοι εκ των οποίων είναι εξαιρετικά απαιτητικοί, ώστε να καταλήξει στον εκάστοτε ένοχο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι μία θρυλική σειρά μυστηρίου που αξίζει το χρόνο σας!

Κυκλοφορεί σε: PC, Mac, Nintendo Wii

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Το Sherlock Holmes: Crimes & Punishments κυκλοφόρησε το 2014 και είναι δημιουργία του ουκρανικού στούντιο Frogwares. Εμπνευσμένο από την ομότιτλη σειρά μυστηρίου με πρωταγωνιστή το διάσημο ντετέκτιβ, κατάφερε να γίνει σύντομα αγαπητό από το κοινό. Προσφέροντας έξι σύνθετες υποθέσεις που περιστρέφονται γύρω από μία κεντρική ιστορία, δοκιμάζει συνεχώς τις ικανότητες του παίκτη. Όλα τα παραπάνω περιβάλλονται από μία σκοτεινή και μουντή Βρετανική ατμόσφαιρα και από έξυπνα τοποθετημένα στοιχεία. Οι χειρισμοί είναι απλοί και ο παίκτης θα εξοικειωθεί γρήγορα μαζί τους, βιώνοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Αναμφισβήτητα, το παιχνίδι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα -και πιο χαρακτηριστικά, του είδους του.

Κυκλοφορεί σε: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Fahrenheit (Indigo Prophecy)

Το Fahrenheit κυκλοφόρησε το 2005 από τη Γαλλική εταιρεία παραγωγής Quantic Dream και αποτελεί ένα interactive drama action-adventure/ mystery βιντεοπαιχνίδι. Η ιστορία του ξεκινά όταν ένας νεαρός, ο Lucas, όντας ‘δαιμονισμένος’ δολοφονεί έναν άνθρωπο. Ξεκινώντας να έχει παραισθήσεις με τρομακτικά πλάσματα, προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση, ενώ παράλληλα τον καταδιώκει η αστυνομία. Ο παίκτης, μέσω απλών και ‘παραδοσιακών’ χειρισμών, ελέγχει τόσο τον Lucas όσο και τη Carla, μία εκ των ντετέκτιβ που έχει αναλάβει τη σύλληψή του. Υπέροχο σενάριο, 3rd person προοπτική και τρία διαφορετικά τέλη (καλό, μέτριο και κακό) ανάγουν αυτό το παιχνίδι σε μία πολύ καλή επιλογή. Τα γραφικά δε θα σας ενθουσιάσουν -μιας και είναι παλιός τίτλος, αλλά η ιστορία του διαδραστικού δράματός του θα σας καθηλώσει. Give it a try!
Κυκλοφορεί σε: PC, PS2, Xbox, PS4

Tex Murphy Series

To Tex Murphy αποτελεί μία σειρά adventure/ mystery βιντεοπαιχνιδιών, σχεδιασμένα από τον Chris Jones. O πρώτος τίτλος κυκλοφόρησε το μακρινό 1989 και έκτοτε το μυστήριο δεν έχει σταματημό. Με πρωταγωνιστή τον Tex Murphy, ο παίκτης ξεναγείται σε ένα μεταποκαλυπτικό κόσμο του εικοστού πρώτου αιώνα, ενώσω προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία και να αλληλεπιδράσει με non-playable χαρακτήρες, ώστε να λύσει την εκάστοτε υπόθεση. Το παιχνίδι παίζεται μέσω προοπτικής πρώτου προσώπου, με απλούς point-and-click χειρισμούς. Ωστόσο τα cutscenes αποτελούνται από full motion videos, με τρομερές λεπτομέρειες και εξαιρετική μουσική. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, καθώς αξίζει κάθε λεπτό από το χρόνο σας!

Κυκλοφορεί σε: PC

L.A. Noire

Το L.A. Noire κυκλοφόρησε το 2011 από τη Rockstar Games, σε development του team Bondi. Έχοντας κινηματογραφική αφήγηση και εκφραστικούς χαρακτήρες, ξετυλίγει την ιστορία του μέσω του Cole Phelps, ενός αστυνομικού που προάχθηκε σε ντετέκτιβ. Έχοντας ως φόντο το μεταπολεμικό Los Angeles της δεκαετίας του 1940, καταπιάνεται με δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών, εμπρησμούς και πολλά ακόμη. Όντας ατμοσφαιρικό και με μία πολύ ιδιαίτερη δομή, το third-person-perspective αυτό παιχνίδι αγαπήθηκε όσο λίγα του είδους του, ασκώντας τεράστια επιρροή σε μεταγενέστερους τίτλους. Αν είστε λάτρης των μυστηρίων ή/και των φιλμ noir, επιβάλλεται να το δοκιμάσετε. Δε θα σας απογοητεύσει!

Κυκλοφορεί σε: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch.

Closure
Η παραπάνω λίστα περιλαμβάνει κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα και απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια μυστηρίου. Οι γρίφοι τους θα σας δυσκολέψουν, οι ιστορίες τους θα σας συναρπάσουν και θα αδημονείτε να φτάσετε στη λύση του εκάστοτε μυστηρίου. Άρα, αν ανυπομονείτε να βρεθείτε στη θέση του ντετέκτιβ, παίρνοντας καταθέσεις και ερευνώντας κάθε πιθανή -και απίθανη- εκδοχή, δώστε τους μία ευκαιρία!
Το δεύτερο μέρος της λίστας θα ακολουθήσει σύντομα αλλά, έως τότε, γράψτε μας στα σχόλια τα αγαπημένα σας Mystery Games.

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
Tokyo Ghoul re anime visual 2
Anime Review: Tokyo Ghoul: Re