Η Ιαπωνική Εκδοχή του Fallout 3 Είναι Διαφορετική

Τι σχέση έχουν τα συμβάντα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την διαφορετική εκδοχή του Fallout 3;

Το Fallout 3, που αναπτύχθηκε από την Bethesda Game Studios και κυκλοφόρησε το 2008, είναι ένα εκπληκτικό μετα-αποκαλυπτικό παιχνίδι RPG, που έλαβε καθολική αναγνώριση, αγαπήθηκε όσο λίγα και παίχτηκε από αναρίθμητους ανθρώπους. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι η ιαπωνική του έκδοση είναι ελαφρώς αλλαγμένη;

Πριν προχωρήσουμε όμως, ας κάνουμε μία πολύ μικρή αναδρομή στο παρελθόν της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η Ιαπωνία, ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επέκτεινε συνεχώς την αυτοκρατορία της προβαίνοντας σε θηριωδίες. Οι Η.Π.Α, αφότου πέρασαν ένα εύλογο χρονικό διάστημα μαζεύοντας ‘δυνάμεις’, αποφάσισαν να αντιπαλέψουν την επεκτατικότητά της, στέλνοντας παράλληλα ένα απειλητικό μήνυμα στη Σοβιετική Ένωση. Έτσι, την έκτη μέρα του Αυγούστου του 1945 στην Χιροσίμα και μόλις τρεις μέρες αργότερα στο Ναγκασάκι, διαπράχθηκε το πιο βάρβαρο και άνανδρο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: η ρίψη δύο ατομικών βομβών, που χτύπησαν στα ‘τυφλά’, αφήνοντας πίσω τους 240.000 νεκρούς και αμέτρητους τραυματίες. Μετά από αυτό, η Ιαπωνία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της, τερματίζοντας έτσι τη κυριαρχία της στην Ασία.

Τι σχέση όμως έχουν αυτά τα συμβάντα με το Fallout 3;

Το Fallout 3 έχει μια δευτερεύουσα αποστολή, που ονομάζεται ‘The Power of the Atom’, όπου οι παίκτες έχουν την επιλογή να πυροδοτήσουν μια ατομική βόμβα. Όμως, λόγω του γεγονότος ότι οι αναμνήσεις των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι παραμένουν έντονες και στοιχειώνουν την Ιαπωνία, η επιλογή έκρηξης αφαιρέθηκε -όπως και ο Mr. Burke.

Επίσης, η Ιαπωνική έκδοση μετονόμασε τον εκτοξευτή χειροβομβίδων, που ονομαζόταν αρχικά «Fat Man», όνομα που παραπέμπει στη βόμβα που ρίχτηκε στο Ναγκασάκι το 1945.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Bethesda Game Studios έκανε το σωστό, γιατί κανείς στην Ιαπωνία δεν χρειάζεται να αναβιώσει αυτήν την τραγωδία -ούτε καν σε ψηφιακή μορφή!

cassette wallpapers 30293 4550061