Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Γιατί είναι καλό να τα έχετε;

indoor plants
indoor plants

Είναι ξεκάθαρο ότι με την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδα , το να θέλει κάποιος να επενδύσει ή να ανανεώσει το σπίτι του, ειδικά σε σχέση με την διακόσμηση είναι πραγματικά δύσκολο! Ειδικά, αν είσαι νέος άνθρωπος και έχεις απέναντι σου το δείκτη της ανεργίας να σου κουνάει το δάχτυλο, είτε τις συνθήκες εργασίας με την συρρικνωμένη μισθολογική τους διάσταση.

Παρόλα αυτά, ένας όμορφος και οικονομικός τρόπος για να δώσεις μια νέα πνοή και αέρα ( κυριολεκτικά! ) στο χώρο σου είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Παλιότερα υπήρχε μια έντονη προκατάληψη από τους μεγαλύτερους πως δεν πρέπει να έχουμε φυτά μέσα στο σπίτι γιατί ‘’ρουφάνε’’ το οξυγόνο τη νύχτα.

Ωστόσο μη φοβάστε, αν βάλετε φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι δεν θα πεθάνετε, όπως σας έλεγε η γιαγιά σας! Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο χώρο σας, ενώ άλλα παράγουν οξυγόνο ακόμα και τη νύχτα – όπως η Ζανζεβέρια.

Μία ακόμη καλή λύση είναι η αλόη βέρα, ένα σπουδαίο φυτό που είναι πάρα πολύ οικονομικό! Τα φύλλα της Αλόης περιέχουν νερό πολλές άλλες θετικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για θεραπευτικούς, όσο και για αισθητικούς σκοπούς. Η Ζανζεβέρια από την άλλη παράγει τεράστιες ποσότητες οξυγόνου για το μέγεθος της, ενώ το σπαθίφυλλο απορροφά την υγρασία! Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και μπορεί κανείς να βρει φυτά με λιγότερο από 5 ευρώ πάρα πολύ ευκολά, ομορφαίνοντας το χώρο του και τη καθημερινότητά του!

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

cassette wallpapers 30293 4550061