Avocado Salsa: Avocado, κόκκινο κρεμμύδι, μέντα, Lime juice, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
Honey glazed chicken:
Ingredients: Μπούτι κοτόπουλο (for 0.5kg),
Για τη μαρινάδα:
2 σκελίδες σκόρδο
μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές γλυκού soy sauce
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1/2 κουτάλι γλυκού baking soda
1 ασπράδι αυγού
0.5 κουτάλι γλυκού άμυλο (Maisena)
- Αλεύρι γενικής χρήσης για παναρισμα του κοτοπουλουAll purpose
- Καλαμποκέλαιο για το τηγανισμα
Συστατικά για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές γλυκού μέλι
- 3 κουταλιές γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 3 κουταλιές γλυκού Soy sauce
- 3 κουταλιές γλυκού νερό
- 3 κουταλιές γλυκού ketchup
- 1 κουταλι γλυκού ξύδι
- Άμυλο σε νερό για να πήξει η σαλτσα (2 κουταλιές γλυκού άμυλο ανακατεμένο με 2 κουταλιές γλυκού νερό)
- 1 κουταλι γλυκού sesame oil
- σουσάμι toasted και diced scallion
How to
- Κόβουμε τα μπουτια με την πέτσα σε κομμάτια 2cm.
- Mαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα συστατικά που αναφέρουμε πάνω. Ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε το μπωλ και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε το άμυλο σε ένα μεγάλο μπωλ και το απλώνουμε προσθέτοντας το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζι με κλεισμένο καπάκι και μετά τινάζουμε το έξτρα αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να είναι σε θερμοκρασία τηγανίσματος και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Περιμένουμε να ροδίσει και το βγάζουμε.
- Όταν τελειώσουμε αφήνουμε το κοτόπουλο να “ξεκουραστεί¨για 15 λεπτά, και μετά ξανατηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσει το ροδισμα που θέλουμε.
- Φτιάχνεις τη σάλτσα με τα συστατικά που αναφέραμε.
- Αδειάζεις τη σάλτσα σε ένα τηγάνι και το βάζεις στο μάτι ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσει. Προσθέτεις το άμυλο με το νερό μέχρι να γίνει πιο πηχτό. Προσθέτεις το κοτόπουλο και τα ανακατεύεις.
- Προσθέτεις τα μυρωδικα / λαχανικά
Βάζεις τα τακος με τη salsa σαν βάση και τα chicken nuggets απο πάνω, μαζί chives για έξτρα γεύση ?.