Joker Villain From DC
Joker Villain From DC

DC UNIVERSE: 10 Φορές που ο Joker Έκανε το Σωστό

Ο Joker έχει υπάρξει υπεύθυνος για ΠΟΛΛΆ αποτρόπαια πράγματα κατά τη διάρκεια της …ιδιόμορφης καριέρας του. O Clown Prince του εγκλήματος κάνει πάντα το χειρότερο δυνατό που μπορεί. Όμως, κάποιες φορές, έχει κάνει (παραδόξως) το σωστό.

Joker DC

Από τότε που συστήθηκε για πρώτη φορά από τη DC στο κοινό, στο  Batman #1, είναι ο βασικός αντίπαλος της σειράς. Έχει υιοθετήσει πολλούς ρόλους ανά τα χρόνια·  από τον χιουμορίστα εγκληματία που θέλει να κάνει τον κόσμο να γελάει, μέχρι τον κοινωνιοπαθή σαδιστή που αρέσκεται να βασανίζει αθώους. Σε κάποιες (σπάνιες) περιπτώσεις όμως, επέλεξε να παίξει τον ρόλο του ήρωα!

Για να δούμε λοιπόν δέκα φορές που ο Joker επέλεξε έναν …κόντρα ρόλο, σε σχέση με το τι μας έχει συνηθίσει.

10) The Laughing Fish: Τότε που ο Joker Προστάτευσε την Ταυτότητα του Batman

Το Detective Comics #475 κυκλοφόρησε το 1978. Η συγκεκριμένη ιστορία, γραμμένη από τον Steve Englehart, περιλαμβάνει έναν Joker ο οποίος ακολουθεί τις γνωστές τακτικές του.

The Laughing Fish Joker and Batman 1
The Laughing Fish: Joker and Batman

Όμως, υπάρχει ΜΊΑ στιγμή που ο Joker δείχνει δείγματα ενσυναίσθησης. Με τον θάνατο του Hugo Strange, ανησυχεί πως ο Strange ίσως έχει αποκαλύψει σε κάποιον την ταυτότητα του Batman. Έτσι, προσπαθεί να προστατεύσει τον Batman και κατά συνέπεια, όσους εκείνος προστατεύει.

9) Joker’s Millions: Ο Joker Εγκαταλείπει το Έγκλημα

Η ιστορία Joker’s Millions κυκλοφόρησε το 1952 στο Detective Comics Volume 1 #180. To κόμικ είναι γραμμένο από τον David Vern και περιλαμβάνει artwork του Dick Sprang. Στη συγκεκριμένη ιστορία, ο Joker αποφασίζει να εγκαταλείψει τη καριέρα του ως εγκληματίας, αφού κληρονομεί μία μεγάλη περιουσία.

Jokers Millions Comic Story
Detective Comics Volume 1 #180: Joker’s Millions

Ο Joker προσπαθεί να ζήσει μία ζωή γεμάτη ανέσεις, αφήνοντας  πίσω το σκοτεινό παρελθόν του. Φαίνεται να μην έχει πλέον καμία ανάγκη να παρανομήσει, ενώ ξοδεύει τα χρήματά του μέχρι και σε φιλανθρωπίες (dat looked kinda sus). Όλοι ξεκινούν να τον βλέπουν με καλό μάτι και αυτός είναι απεγνωσμένος να χτίσει ένα καλό όνομα. Όμως, η περιουσία αυτή φαίνεται πως είναι πλαστή και ερευνάται από το IRS.

8) Joker #7: Ο Joker Πρέπει να σταματήσει τον Lex Luthor

Το Joker #7 είχε και έναν δεύτερο τίτλο: Luthor – You’re Driving Me Sane! Η συγκεκριμένη ιστορία είναι γραμμένη από τον Elliot S. Maggin, σε σχέδιο του Irv Novick. Όλα ξεκινούν όταν ο Joker και ο Lex Luthor δραπετεύουν από τη φυλακή.

Joker Number Seven

Ένα παράξενο πείραμα αναγκάζει τον Lex και τον Joker να αλλάξουν προσωπικότητες. Έτσι ο Joker πρέπει να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τον παρανοϊκό Lex από το να διαπράττει εγκλήματα. Ο Clown Prince, που έχει γίνει πλέον μία υπέρ-ιδιοφυΐα χωρίς προηγούμενο, καταφέρνει να φτιάξει μία συσκευή για να αντιστρέψει αυτό που έγινε. Πρώτα όμως, πρέπει να πιάσει τον Lex!

7) Batman – The War Of Jokes And Riddles: Όταν ο Joker Σταμάτησε τον Batman από το να Σπάσει τον Σημαντικότερο Κανόνα του

Η ιστορία κυκλοφόρησε το 2017 ως μέρος του Rebirth. Έτρεξε από το Batman Volume 3 #25 έως το #32 και είναι γραμμένη από τον Tom King, σε σχέδιο του Mikel Janin.

Batman The War Of Jokes And Riddles

O Joker ξεκινά έναν πόλεμο με τον Riddler. Ο πόλεμος αυτός δημιουργεί πολλά προβλήματα στο Gotham και οι εγκληματίες της πόλης αναγκάζονται να διαλέξουν πλευρά. Εντωμεταξύ, ο Batman αποφασίζει να συμμαχήσει με τον Riddler, όμως ο κακοποιός τον προδίδει (we all saw that coming).  Όταν ο Batman, εξοργισμένος που την πάτησε, προσπαθεί να τον σταματήσει και ετοιμάζεται να τον σκοτώσει, ο αιώνιος εχθρός του τον εμποδίζει. Είναι πιθανό, αν εν τέλει είχε σκοτώσει τον Riddler, να μην κατάφερνε ποτέ να το ξεπεράσει. Είναι ενάντια στις αρχές του το να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Επίσης, μετά θα θεωρούταν και ο ίδιος εγκληματίας.

6) Batman – White Knight: Ο Joker Συνεργάζεται με τον Batman για να Σώσουν την Πόλη

Το White Knight, από τον  Sean Murphy, ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 2017. Το κόμικ αυτό, που είναι μέρος του DC Black Label, εξερευνά την ιδέα του να θεραπευτεί ο Clown Prince από την τρέλα του.

Batman White Knight
Batman White Knight

Ο Joker ξεκινά να χρησιμοποιεί το όνομα Jack Napier και καταφέρνει να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του. O Napier καταφέρνει να πείσει την αστυνομία να συλλάβει τον Batman, αφού πρώτα τον έχει παρουσιάσει ως τον ‘κακό’ της υπόθεσης. Στο τέλο όμως, αναγκάζεται να τον ελευθερώσει και να συνεργαστούν, ώστε να συλλάβουν τον Neo Joker.  Αφού σώζουν την πόλη, ο Napier παραδίδεται στην αστυνομία και παραδέχεται τα εγκλήματά του.

5) Countdown: O Joker είναι Ήρωας στη Γη-3

Στη διάρκεια του Countdown, μας συστήνεται ο Joker της Γης-3. O χαρακτήρας εκεί, είναι γνωστός με το όνομα Jokester και είναι ήρωας. Ο βασικός του αντίπαλος είναι ο Batman στη σατανική εκδοχή του, που είναι πλέον γνωστός ως Owlman.

O Jokester
O Jokester

Ο καημένος ο Jokester δουλεύει σκληρά για να πατάξει το έγκλημα στον κόσμο του. Εκτός του Owlman, πολλά προβλήματα του δημιουργεί και η Crime Society, η κακιά εκδοχή της Justice League. Η ζωή του Jokester τελειώνει τραγικά όταν προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της κόρης του, Duela Dent.

4) Justice League Of Arkham: O Joker Βοηθάει να μην Δηλητηριαστεί η Gotham City

H Justice League of Arkham εμφανίστηκε στο Justice Leagues Volume 1 #4. Το τεύχος είναι γραμμένο από Paul Grist, σε σχέδιο των Coy Turnbull και Dan Davis. Σε αυτό, ο Batman και ο Nightwing δημιούργησαν μία απρόσμενη συμμαχία με πολλούς από τους αντιπάλους τους.

Justice League of Arkham
Justice League of Arkham

Μεταξύ των μελών της Arkham Justice League, είναι η Poison Ivy, η Catwoman, o Riddler και ο Joker. Ο Batman συνεργάζεται μαζί τους ώστε να αποτρέψουν έναν παρανοϊκό από το να δηλητηριάσει την παροχή νερού της Gotham.

3) Justice League Volume 4 #13: Ο Joker Διαλύει την Εγκληματική Οργάνωση του Lex

Αυτό το κόμικ κυκλοφόρησε το 2019 από τους James Tynion IV και Guillem March. Ξεκινά με τον Joker να συνεργάζεται με τον Lex Luthor και άλλους κακούς, στα πλαίσια μίας εγκληματικής οργάνωσης. Όμως, παρά τη συνεργασία τους, ο Τζόκερ έχει έναν κανόνα: Δεν θα συνεργαστεί ποτέ με τον Batman Who Laughs.

Justice League Volume 4 13
Justice League Volume 4 13

Ο Lex συναντιέται με τον σατανικό Batman, πίσω από τη πλάτη του Joker. Όμως, ο Clown Prince, έχοντας trust issues, παρακολουθεί τον ‘σύμμαχό’ του και μαθαίνει τα πάντα. Έτσι, αποφασίζει να κινηθεί εναντίον του. Χρησιμοποιώντας το special gas του, καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο και προειδοποιεί τον Lex για τον Batman Who Laughs.

2) The Demon Laughs: Ο Joker Σώζει τον Κόσμο

Το Demon Laughs κυκλοφόρησε το 2001 και έχει και έναν δεύτερο τίτλο: Batman: Legend of the Dark Knight Volume 1 #143. Το συγκεκριμένο κόμικ είναι γραμμένο από Chuck Dixon, σε σχέδιο των Jim Aparo και John Cebollero.

Ras Al Ghul
O Ra’s Al Ghul

Σε αυτή την ιστορία, ο Joker συμμαχεί με τον Ra’s al Ghul για να σταματήσουν τον Batman. Παρόλο που ο Ra’s είναι εντυπωσιασμένος από την εξυπνάδα του Joker, είναι επιφυλακτικός στο να εμπιστευτεί έναν άλλο κακό. Στο τέλος, ο Joker αποφασίζει πως το σχέδιο του Ra’s al Ghul παραείναι extreme και έτσι αποφασίζει να τον σταματήσει. Ασχέτως που όλο αυτό το έκανε για λόγους αυτοεπιβίωσης, στο τέλος κατάφερε να σώσει τον κόσμο.

1) Dark Nights – Metal: Ο Joker Συνεργάζεται με τον Batman για να Σταματήσουν τον Batman Who Laughs

Το Dark Nights: Metal ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 2017. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Scott Snyder και τον Greg Capullo. Το κόμικ αυτό παρουσιάζει ένα σχεδόν δυστοπικό μέλον, που ο κόσμος είναι στο έλεος του σατανικού Batman.

Batman Who Laughs
O Batman Who Laughs

Της ομάδας τον κακών λοιπόν, ηγείται ο Batman Who Laughs.  Η σατανική αυτή εκδοχή του Bruce Wayne, έχει τη συμπεριφορά του Joker και την μεγάλη ευφυΐα του Batman. Στο τέλος, ο Batman αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Joker, ώστε να καταφέρουν να σώσουν τον κόσμο από το να βυθιστεί στο χάος.