Οι Ηθοποιοί που Έχουν Παίξει τον Superman – Μέρος Πρώτο

Πώς επηρέασαν τον Superman οι άνθρωποι που επιλέχτηκαν να τον ενσαρκώσουν;

Superman Man of Steel
Superman Man of Steel

Εδώ και οκτώ δεκαετίες, πάμπολλοι ηθοποιοί έχουν αποδώσει τον ρόλο του Superman στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το σινεμά. Ο ”Άνθρωπος από Ατσάλι” έχει μονοπωλήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον από το 1938, που πρωτοεμφανίστηκε στα κόμικς της DC. Πώς όμως επηρέασαν τον χαρακτήρα του οι άνθρωποι που επιλέχτηκαν να τον ενσαρκώσουν;

Superman

10) Bud Collyer (1940-1950): Ένας ρόλος τόσο κρυφός, όσο η ταυτότητα του Superman

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός από την πρώτη εμφάνιση του Superman, ώστε ο υπερήρωας να κατακτήσει το ραδιόφωνο. Τον Φεβρουάριο του 1940, στο Mutual Broadcasting System έλαβε χώρα η πρεμιέρα του The Adventures of Superman. Για όλη την δεκαετία που ακολούθησε, αυτός ο μυστήριος χαρακτήρας από άλλον πλανήτη, έδινε το παρόν στα fm για πέντε ημέρες την εβδομάδα. Οι εκπομπές αυτές, είχαν διάρκεια δεκαπέντε λεπτών.

Για το μεγαλύτερο μέρος του Show, τη φωνή του δάνειζε ο Bud Collyer. Ωστόσο, οι ακροατές δεν γνώριζαν πως η φωνή άνηκε στον μελλοντικό host του To Tell the Truth. Η εκπομπή Adventures of Superman σύστησαν την θρυλική φράση ”Πιο γρήγορος από σφαίρα”, καθώς και γνωστοποίησαν τη βασική αδυναμία του χαρακτήρα: Τον κρυπτονίτη. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1946, κυκλοφόρησε η σειρά ”Clan of the Fiery Cross”, όπου ο Superman πολεμά την Klu Klux Klan!

O Bud Collyer
O Bud Collyer

9) Kirk Alyn (1948): Ο ”Άνθρωπος από Ατσάλι” Καταφτάνει στις Οθόνες

Το 1948, ο ηθοποιός Kirk Alyn, ντύθηκε σε κόκκινες και μπλε αποχρώσες. Υποδύθηκε τον Superman σε μία ομότιτλη σειρά, που ήταν χωρισμένη σε δεκαπέντε μέρη. Ο Kirk Alyn είχε εξαιρετική φήμη, καθώς είχε υπάρξει ηθοποιός του Broadway. Η επιλογή του για τον ρόλο έγινε αφότου ο σκηνοθέτης, Sam Katzam, δήλωσε πως μοιάζει με την εκδοχή του Clark Kent στα κόμικς της DC.

Η σειρά Superman ακολούθησε την φόρμουλα της τότε εποχής. Έπειτα από τα τρία πρώτα setup κεφάλαια, όλα τα επεισόδια τελείωναν με σκηνές αγωνίας. Έτσι, το κοινό δεν μπορούσε παρά να συνεχίσει να παρακολουθεί. Το 1950, ο Alyn εμφανίστηκε στο Atom Man VS Superman, ένα σίκουελ της σειράς.

O Kirk Alyn
O Kirk Alyn

8) George Reeves (1952-1958): Ο Άνθρωπος που έθεσε τα στάνταρ για τον Superman στην τηλεόραση

Ο George Reeves ήταν ήδη σχεδόν σαράντα ετών, όταν έβαλε τη κάπα, το 1952. Παρόλα αυτά, έγινε ένας εκ των πιο δημοφιλών Superman. Υπήρχε κάτι στο παρουσιαστικό του, που έκανε το κοινό να δημιουργήσει μεγάλη σύνδεση μεταξύ αυτού και της έντυπης εκδοχής του.

Ο Reeves ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αναπαράστησε τον Superman στην τηλεόραση. Επίσης, το συγκεκριμένο show ήταν ένα από τα λίγα shows της εποχής, που ήταν έγχρωμο από την αρχή έως το τέλος του.

O George Reeves
O George Reeves

7) Christopher Reeve (1978-1987): Συστήνοντας μία μοντέρνα εκδοχή του Superman

Οι live-action εκδοχές του Superman, έκαναν ένα διάλειμμα από το 1960 έως το 1970. Το 1978 όμως, ο ”Άνθρωπος από Ατσάλι” επέστρεψε. Αυτή την φορά, τον ρόλο ανέλαβε ο Christofer Reeve. Τα αποτελέσματα; Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!

Ο Christopher Reeve έβαλε την στολή-σήμα κατατεθέν στην ομότιτλη ταινία υψηλού κόστους, σε σκηνοθεσία του Richard Donner. Μέσα σε δύο ώρες, το φιλμ εστίασε στις ”ρίζες” του Clark και στις πρώτες του μέρες ως Superman. Τα ειδικά εφέ, ήταν τρομερά για την εποχή και η ταινία ήταν μία από τις πιο ακριβές που είχαν δημιουργηθεί έως τότε. Πιο συγκεκριμένα, γνώρισε τέτοια επιτυχία -τόσο χάρη στον Reeve όσο και στα εφέ, που άνοιξε τον δρόμο για τρία σίκουελς.

O Christopher Reeve
O Christopher Reeve

6) Gerard Christopher (1989-1992): Το Superboy

Το Syndication έφτασε στο peak του το 1980 και το 1990. Κουρασμένα από τα επαναλμβανόμενα, κωμικά sitcoms, οι ανεξάρτητοι σταθμοί ήθελαν κάτι το πρωτότυπο. Έτσι, αποφασίστηκε η παραγωγή της live-action σειράς, με τίτλο Superboy.

Στην πρώτη σεζόν του show, ο John Hayes Newton, αναπαριστά έναν νεαρό Clark Kent. Όμως, δεν λαμβάνεται υπόψιν σε αυτή την λίστα, καθώς ποτέ δεν έπαιξε τον Superman. Στα υπόλοιπα επεισόδια, τα ηνία πήρε ο Gerard Christopher, έχοντας τον ρόλο μίας νεαρής εκδοχής του υπερήρωα. H σειρά αυτή έχει μείνει στην ιστορία, καθώς αποτύπωσε για πρώτη φορά χαρακτήρες όπως η Lana Lang, ο Lex Luthor και ο Mr. Mxyzptlk.

O Gerard Christopher
O Gerard Christopher

And then…

Δεν μπορούμε να σας κοροιδέψουμε με τίποτα. Μάλλον το μαντέψατε ήδη από τον τίτλο ότι θα υπάρξει και δεύτερο μέρος. Κάντε κλικ στο λινκ από κάτω και θα βρεθείτε στην επόμενη λίστα πιο γρήγορα και από τον Superman.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

cassette wallpapers 30293 4550061