My Hero Academia Anime Review

My Hero Academia Featured
My Hero Academia Featured

To My Hero Academia είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής σειρά anime, η οποία κυκλοφόρησε το 2016 και είναι βασισμένη στο ομότιτλο manga του Kōhei Horikoshi. Σκηνοθετημένη από τον Kenji Nagasaki, εντάσσεται στο είδος shonen και ξεναγεί τον θεατή σε έναν διαφορετικό κόσμο, όπου οι υπερδυνάμεις είναι μέρος της καθημερινότητας. Περιπέτεια, επικές μάχες, σκηνές γέλιου και ιδιαίτεροι χαρακτήρες, συνδυάζονται και δημιουργούν ένα anime υψηλού επιπέδου, που μπορεί να απολαύσει ο καθένας.

Synopsis

Ο δεκατετράχρονος Izuku έχει γεννηθεί χωρίς υπερδυνάμεις, ή αλλιώς Quirks, σε μία κοινωνία όπου το 80% του πληθυσμού είναι υπερήρωες -that was unlucky. Η γενναιότητά του όμως, συγκινεί τον All Might, τον μεγαλύτερο υπερήρωα, ο οποίος του μεταβιβάζει την δύναμή του. Έτσι, ο Izuku πάει στην Hero Academia, ώστε να εκπαιδευτεί και να μάθει να χρησιμοποιεί τις νέες του ικανότητες. Αλλά, η League of Villains θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα…

My Hero Academia: Review & Analysis

Θα ξεκινήσω το review με το μεγαλύτερο προτέρημα αυτού του anime: To My Hero Academia δεν παρεκκλίνει σχεδόν καθόλου από την πρωτότυπη, έντυπη εκδοχή του! Δεν υπάρχουν προσθαφαιρέσεις που να αλλοιώνουν την ιστορία, ούτε ανούσια fillers επεισόδια. Η σειρά σέβεται τον συγγραφέα και ακολουθεί πιστά τις ιδέες του για τον κόσμο που δημιούργησε. Πρόσθετα, εμβαθύνει ικανοποιητικά στους χαρακτήρες, δίνοντας σημασία στην ψυχοσύνθεσή τους και αποτυπώνοντας αναλυτικά τις σκέψεις και τα κίνητρά τους. Ο θεατής δεν μένει με απορίες και η υπόθεση ξεδιπλώνεται με σαφήνεια.

Αν και η σειρά ξεκινά με πρωταγωνιστή τον Izuku, ακολουθώντας τον στο ταξίδι του ώστε να γίνει υπερήρωας, δεν σταματά εκεί. Καταπιάνεται με πάμπολλους χαρακτήρες που τον περιτριγυρίζουν, οι οποίοι δεν είναι απλά side-kicks με μοναδικό σκοπό το να τον εξυψώσουν, αλλά αντιθέτως, έχουν δικά τους backstories και φέρουν καλοδουλεμένες, ιδιαίτερες προσωπικότητες!

Το αγαπημένο μου στο My Hero Academia είναι το γεγονός πως εξετάζει τον ορισμό του ήρωα μέσα από διαφορετικά πρίσματα. Γίνεται κάποιος ήρωας για την δόξα; Για τα χρήματα; Ή γιατί έχει μία εσωτερική ανάγκη να προσφέρει; Επίσης, τονίζει το γεγονός πως, όσο δυνατός και να είναι κάποιος, ποτέ δεν μπορεί να τα καταφέρει ολομόναχος. Θα χρειαστεί όση βοήθεια είναι διαθέσιμη και θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις και να μπορεί να συνεργάζεται ομαλά με όποιον χρειαστεί.

Πρόσθετα, τονίζεται πως η οργή, η θλίψη και η ανάγκη για εκδίκηση, μπορούν να κάνουν κάποιον να παρεκκλίνει αρκετά από τον δρόμο του -μέχρι και να καταλήξει στην αντίπερα όχθη. Κάτι ακόμα όμορφο στην σειρά, είναι η απεικόνιση της προσπάθειας των ηρώων ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους. Ο θεατής τους παρακολουθεί να πασχίζουν να τις ανακαλύψουν και να τις εξελίξουν. Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην πλειοψηφία αντίστοιχων σειρών/manga, στο My Hero Academia, οι χαρακτήρες χτίζουν τον ήρωα μέσα τους, δεν γεννιούνται εξαρχής έτοιμοι για όλα.

Artwork & Facts

To artwork της σειράς είναι πραγματικά ιδιαίτερο και της ταιριάζει – και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, μιας και είναι δημιουργία του θρυλικού Studio Bones, που έχει κυκλοφορήσει πολλές αξιόλογες δουλειές, όπως το Full Metal Alchemist. Όσο προχωρούν οι σεζόν, το επίπεδο ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ και οι σκηνές δράσεις γίνονται εντυπωσιακότερες. Είναι animation υψηλής ποιότητας, όσο και να ξεγελάει η ‘απλή’ γραμμή των ηρώων. Τα συναισθήματα των ηρώων διαγράφονται ξεκάθαρα και η παραμικρή έκφραση του προσώπου αποτυπώνεται πανηγυρικά. Αυτό, βοηθάει τον θεατή να δημιουργήσει μεγαλύτερο δέσιμο μαζί τους και να ταυτιστεί παραπάνω, μιας και φαίνονται πιο καθημερινοί και προσιτοί. Όσον αφορά το voice acting, είναι εξαιρετικό και γλαφυρό, ενώ το soundtrack συνοδεύει κατάλληλα το κάθε επεισόδιο, εντείνοντας την ένταση, το δράμα και την χαρά.


Όσον αφορά τα facts, είναι αυτόδηλο πως ο δημιουργός της σειράς έχει επιρροές από κλασικά κόμικς υπερηρώων, και πιο συγκεκριμένα της Marvel και της DC. Ο All Might -στην hardcore εκδοχή του- θυμίζει τον Superman, ενώ η ακαδημία των υπερηρώων φέρνει στο μυαλό τους X-Men (ή και το Hogwarts). Το manga κέρδισε το βραβείο Sugoi Japan Award 2017. Λόγω της απήχησης που έχει το anime, χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση του Avengers: Infinity War!

Closure

Το My Hero Academia είναι αδύνατο να μην το απολαύσει κάποιος. Μέχρι και οι μη φανατικοί των shonen -including me, θα διασκεδάσουν, θα προβληματιστούν και θα ανυπομονούν για το επόμενο επεισόδιο. Είναι μία θαυμάσια σειρά, που καταφέρνει να προσαρμόσει μια θεματολογία με σούπερ ήρωες και υπέρτατους κακούς, σε μία ‘σχολική’ καθημερινότητα. Και με σιγουριά, η τέταρτη σεζόν προβλέπεται εξίσου εντυπωσιακή με τις υπόλοιπες. Give it a try!

My Hero Academia Featured
My Hero Academia
Plus
Ενδιαφέρον σχέδιο και animation
Ωραία προσέγγιση στο concept του ''τι σημαίνει να είσαι ήρωας''
Επιρροές από κλασικά και αγαπημένα κόμικ
Χιούμορ
Minus
Προβλεψιμότητα
Κλασική ροή shonen
3.6
Ακόμα και αν δεν σου αρέσουν τα shonen, το My Hero Academia θα το λατρέψεις
cassette wallpapers 30293 4550061