DC Comics: Το Πρώτο Κόμικ & ο Πρώτος Υπερήρωας

Η θρυλική DC Comics μας έχει χαρίσει στο κοινό κάποιους από τους διασημότερους ήρωες της pop κουλτούρας

dc super heroes
dc super heroes

Η θρυλική DC Comics, η Αμερικάνικη εταιρεία media και ψυχαγωγίας, έχει χαρίσει στο κοινό κάποιους από τους διασημότερους ήρωες της pop κουλτούρας του 20ου και του 21ου αιώνα. Superman, Batman, Wonderwoman… Ήρωες ανθεκτικοί στο χρόνο, που έχουν σημαδέψει τη παιδική (και όχι μόνο) ηλικία εκατομμυρίων ανθρώπων, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις περιπέτειές τους έως και σήμερα.

Ας ρίξουμε όμως μία καλύτερη ματιά στο πώς ξεκίνησαν όλα!

dc comic books heroes

DC Comics: Το Χρονικό της Δημιουργίας

Η DC Comics έκανε τα πρώτα της βήματα ως National Allied Publications, το 1934. Πλέον υπάγεται στην DC Entertainment, μία εταιρεία της Warner Bros, η οποία ανήκει στην Time Warner. Με τα κεντρικά της γραφεία να τοποθετούνται στην Νέα Υόρκη, είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες παραγωγούς εταιρείες κόμικς!

new fun the big comic magazine february 1935
Εξώφυλλο του New Fun: he Big Comic Magazine # 1

Κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο λοιπόν, η National Allied Publications ιδρύθηκε από τον Wheeler-Nicholson, το φθινόπωρο του 1934. Τον Φεβρουάριο του 1935 κυκλοφόρησε το πρώτο της κόμικ, το New Fun: The Big Comic Magazine # 1. Αργότερα, μετονομάστηκε σε More Fun Comics. Σε αντίθεση με τα κόμικς της τότε εποχής, που περιείχαν ανατυπώσεις strips από εφημερίδες, αυτό έφερε πρωτότυπο περιεχόμενο.

more fun comics vol 61
Εξώφυλλο του More Fun Comics, Vol. 61

DC Comics: Ο πρώτος Υπερήρωας

Ο τίτλος του πρώτου υπερήρωα της DC Comics ανήκει στον Doctor Occult. Δημιουργία των Jerry Siegel και Joe Shuster, παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1935 στο τεύχος No. 6 του New Fun Comics. Ο Doctor Occult χρησιμοποιείται σε ιστορίες μέχρι και σήμερα, έχοντας πλέον ογδόντα έξι χρόνια σταθερής παρουσίας και όντας ο παλαιότερος ήρωας της DC.

Doctor Occult
Ο Doctor Occult, ο Πρώτος Υπερήρωας της DC

Ο Δεκέμβριος του 1935 όμως φαίνεται πως υπήρξε ένας αρκετά δημιουργικός μήνας, καθώς η εταιρεία κυκλοφόρησε και μία νέα σειρά κόμικς, με τίτλο New Comics. Η σειρά αυτή ήταν το ξεκίνημα της Adventure Comics και ‘έτρεξε’ μέχρι το τεύχος # 503, το 1983, γινόμενη έτσι μία από τις πιο μακροχρόνιες σειρές κόμικς!

Adventure Comics Volume 69
Tο εξώφυλλου του Vol. 69 του Adventure Comics

Σε ποιο κόμικ όμως εμφανίστηκαν οι διάσημοι ήρωες, όπως ο Superman και ο Batman, οι οποίοι αναπολούν το ενδιαφέρον έως και σήμερα;

H συνέχεια, θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος του άρθρου.

To Be Continued…

cassette wallpapers 30293 4550061