Τίποτα Χειρότερο από τους Mainstream Εξυπνάκηδες

Nαι, αλλά τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε

ebay troll

Οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, σε όποιο μέρος του κόσμου, σε δευτερόλεπτα μπορεί να μεταφερθεί στο feed σου σαν μια πληροφορία. Ο τρόπος με τον όποιο φιλτράρουμε τις ειδήσεις, τα γεγονότα, τις πληροφορίες είναι μοναδικός στην εποχή του ιντερνέτ. Η ταχύτητα με την οποία καταργούνται οι αποστάσεις και μια πληροφορία ταξιδεύει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξίσου φανταστική. Από τα προηγούμενα, εξαίρεση δεν αποτελούν οι δυσάρεστες ειδήσεις, τα λυπηρά γεγονότα, οι αμφιλεγόμενες ιδέες.

Όταν κάτι άσχημο συμβαίνει, η ταχύτητα με την οποία γίνεται ‘’mainstream’’ post είτε των δημοσιογραφικών websites είτε των διάφορων σελίδων ή χρηστών, είναι τρομακτική. Μια άσχημη είδηση, την εποχή μας, μπορεί να περάσει από τα σχόλια συμπαράστασης σε κάθε είδους κατεύθυνση.

Ο ‘’εξυπνάκιας’’ είναι εκείνο το είδος του εγωκεντρικού ανθρώπου που στην προσπάθεια του να εκφράσει μια ‘’διαφορετική’’ εκδοχή της πραγματικότητας, αποδήμει ένα δυσάρεστο γεγονός που έχει γίνει ‘’mainstream’’ στα social και το συγκρίνει με άσχετα γεγονότα όπως ‘’ναι, αλλά τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε’’. Οι προηγούμενοι χρήστες είναι ενδεχομένως επικίνδυνοί καθώς αφενός καλλιεργούν την διχοτόμηση των ανθρώπων απέναντι στο πως πρέπει να αντιδρούν στη λύπη
αφετέρου προμοτάρουν την κριτική που δεν συνοδεύεται πράξεις.

Μπορείς εξίσου να λυπάσαι για την καταστροφή ενός μνημείου και για τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα. Μπορείς εξίσου να βοηθάς και τους δυο.

cassette wallpapers 30293 4550061