6 Τρόποι για να Νιώσει Ασφαλής ένας Σκύλος σε Νέο Σπίτι

Αν φιλοξενείτε έναν σκύλο σπίτι σας, πώς θα τον κάνετε να νιώσει άνετα;

Με αφορμή τις τραγικές πυρκαγιές που δοκιμάζουν την χώρα ασταμάτητα και με την επιτακτική ανάγκη φιλοξενίας αναρίθμητων σκύλων, ας δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα να νιώσουν άνετα στον νέο χώρο που θα βρεθούν προσωρινά.

1) Δημιουργήστε ένα ”ζεστό” μέρος για ξεκούραση

Όταν φέρνετε στο σπίτι σας ένα νέο ζώο, είναι καλό να δημιουργήσετε ένα μικρό μέρος, όπου να μπορεί να ‘χουχουλιάσει’ και να νιώσει άνετα. Πολλοί ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιοήσουμε μαξιλάρια ή κρεβατάκια σε σχήμα κρατήρα, καθώς το μεγαλύτερο ύψος στην εξωτερική πλευρά και το μικρότερο στην έσω, κάνει τα ζώα να νιώθουν πιο ασφαλή. Πρέπει να είστε σίγουροι πως ο σκύλος έχει εύκολη πρόσβαση και πως η τοποθεσία δεν είναι δίπλα σε σημείο που περπατάν συχνά άνθρωποι (οι έντονοι ήχοι ταράζουν το ζώο -πόσο δε ένα φοβισμένο). Ωστόσο, το σημείο που θα τοποθετηθεί το κρβατάκι-μαξιλαράκι, πρέπει να επιτρέπει στον σκύλο οπτική επαφή με τον υπόλοιπο χώρο, για να μην νιώθει μόνος του.

2) Γνωρίστε του όλους τους ενοίκους

Ένας τρόπος για να νιώσει το νέο σκυλάκι γρήγορα ασφαλές, είναι το να του γνωρίσετε όσους ανθρώπους ή κατοικίδια υπάρχουν στον χώρο. Προς αποφυγή εκπλήξεων, να φέρετε το επαφή το ζωάκι με όλους, έστω και από απόσταση.

3) Δημιουργήστε μία ρουτίνα για τον σκύλο

Οι σκύλοι αγαπούν τους κανόνες και την ρουτίνα. Η τήρηση ενός καθημερινού προγράμματος, το οποίο θα βάλει τον σκύλο σε μία ρουτίνα, θα τον κάνει να νιώσει ασφαλής και θα μετριάσει την ένταση. Επίσης, όσο πιο μεγάλο μέρος αυτής της ρουτίνας είναι και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την φύλαξή του, τόσο πιο χαρούμενο θα είναι το ζωάκι.

4) Αποφύγετε τις φωνές και τις τιμωρίες

Τα ζώα (όπως και οι άνθρωποι), δεν αντιδρούν καλά στην βία και στην τιμωρία. Αν το σκυλάκι που φιλοξενείτε είναι ανήσυχο, ταραγμένο ή επιθετικό, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μεθόδους που θα σας προτείνουν ειδικοί εκπαιδευτές και αποφύγετε να του φωνάξετε, να το τρομάξετε ή να γίνετε βίαιος.

5) Αφήστε ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο

Όταν μένει το σκυλάκι μόνο του σπίτι, καλό θα ήταν να αφήνετε ανοιχτό ένα ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Οι ήχοι από ομιλία ή μουσική κάνουν το ζώο να νιώθει πιο ασφαλές και λιγότερο μόνο.

6) Αφήστε ανοιχτό κάποιο μικρό φως

Αν οι υποχρεώσεις σας επιβάλλουν να λείπετε ώρες και μετά την δύση του ηλίου, αφήστε ένα μικρό φως ανοιχτό. Αυτό θα βοηθήσει το σκυλάκι να είναι πιο ήρεμο και να κατατοπίζεται στον νέο χώρο με μεγαλύτερη άνεση.

Αυτές οι συμβουλές σίγουρα θα βοηθήσουν τόσο εσάς, όσο και τον σκύλο. Ωστόσο, για πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, είναι καλύτερα να πάρετε την γνώμη ενός ειδικού.

Η ομάδα του kasseta συγχαίρει όλους όσους αποφάσισαν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο και, στην συγκεκριμένη περίπτωση, φιλοξενώντας ένα σκυλάκι.

cassette wallpapers 30293 4550061