Από το τιραμισού στο Frappuccinο, μία δεκαετία δρόμος.
- 1988-1992: Τιραμισού, το οποίο στα ιταλικά κυριολεκτικά σημαίνει «σήκωσέ με». Περίεργη ιδέα να μουλιάσεις παντεσπάνι σε καφέ μαζί με τυρί μασκαρπόνε και σκόνη κακάο αλλά ακόμη πιο περίεργο που αυτή η ιδέα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα dessert trends εκείνες τις χρονιές.
- 1993-1997: Σουφλέ σοκολάτας ή αλλιώς λάβα κέικ. Τη δεκαετία του 90 μπορούσες να το βρεις σχεδόν σε κάθε chic εστιατόριο, ενώ την πρώτη του εμφάνιση την έκανε στο εστιατόριο JoJo στη Νέα Υόρκη όταν ο σεφ Jean-Georges Vongerichten δεν έψησε καλά κάποια cupcakes με αποτέλεσμα το εσωτερικό τους να παραμείνει λιωμένο.
- 1998-2002: Cupcakes. Πριν τη φήμη του Sex and the City, τα cupcakes ήταν απλά ένα γλυκό για τα παιδικά πάρτυ γενεθλίων. Όμως, τη στιγμή που η Carrie Bradshaw και η παρέα της άρχισαν να συχνάζουν στο Magnolia Bakery της Νέας Υόρκης, ο κόσμος δημιουργούσε τεράστιες ουρές περιμένοντας για ένα cupcake.
- 2003-2007: Frappuccinos. Τα Starbucks κατάφεραν να μετατρέψουν τον καφέ σε επιδόρπιο μιας και όντως, ο Frappuccino πιο πολύ γλυκό θυμίζει παρά καφέ. Ωστόσο, αυτός ο καφές υπάρχει από το 1995 αλλά το φανατικό κοινό του το απέκτησε μόνο αφότου τα Starbucks άρχισαν να πειραματίζονται με τις γεύσεις το 2002 με αποκορύφωμα μία νέα γεύση Frappuccinο κάθε άνοιξη για να «ταιριάζει» με τις εκάστοτε πασαρέλες της μόδας.
Δημήτρης Θεοδωρόπουλος