Τα Highlights του Comicdom CON Athens 2021

Τι δεν πρέπει να χάσεις στο φετινό φεστιβάλ

Page of a Comic from a creator the Czech Repulbic

Το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο που μας έρχεται είναι ήδη κλεισμένο για τους φαν των κόμικς, καθώς το πρώτο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτά ανοίγει τις πύλες του στις 10, 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2021 για 15η συνεχόμενη χρονιά.

Αν δεν έχεις ήδη κάνει σχέδια, το kasseta είναι εδώ με τα highlights του φετινού Comicdom CON Athens. Το φεστιβαλ περιλαμβάνει πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις. Για να δούμε τι έχει το πρόγραμμα:

Η Στρουμφίτα από τα Στρουμφάκια

Κεντρική Διεθνή Έκθεση ΣΚΕΨΟΥ ΜΠΛΕ, ΣΚΕΨΟΥ ΣΤΡΟΥΜΦ.

Τα πασίγνωστα μπλε πλασματάκια που μεγάλωσαν γενιές και αγαπήθηκαν μέσα από τα κινούμενα σχέδια, τα comics και τις ταινίες αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην pop κουλτούρα, συστήνονται ξανά μέσα από σειρά πάνελ που αφηγούνται την καταπληκτική διαδρομή τους στον χρόνο, σελίδες comics και συναρπαστικά memorabilia. Η έκθεση παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την IMPS, εταιρεία διαχείρισης των δικαιωμάτων των Στρουμφ, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα.

Σελίδα από τσέχικο κόμικ για την έκθεση 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΕΧΙΚΑ COMICS

Tσεχικές εκθέσεις: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΕΧΙΚΑ COMICS και 12 ΚΟΣΜΟΙ.

Στην πρώτη ξεδιπλώνεται η πλούσια ιστορία και ποικιλία των τσεχικών comics και η εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, ενώ στη δεύτερη γνωρίζουμε τους σημαντικότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων.

Note: Για να μπορέσει περισσότερος κόσμος να απολαύσει με ασφάλεια τις εκθέσεις «ΣΚΕΨΟΥ ΜΠΛΕ, ΣΚΕΨΟΥ ΣΤΡΟΥΜΦ», «100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΕΧΙΚΑ COMICS» και «12 ΚΟΣΜΟΙ» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, εκτός από το τριήμερο του Comicdom CON Athens, οι γκαλερί είναι επισκέψιμες και 6 – 9 Σεπτεμβρίου, 12:00-20:00.

Πλατεία Κλαυθμώνος

Yπαίθρια γιορτή στη Πλατείας Κλαυθμώνος

Σύσσωμη η ελληνική σκηνή comics (περισσότεροι από 100 δημιουργοί, εκδοτικές και καταστήματα) υποδέχεται το κοινό στο Bazaar και τα Artists και Self-Publishers Alleys, με πολυαναμενόμενες νέες και παλαιότερες εκδόσεις και merchandise.

Ενα στρουμφάκι κολυμπάει

Προβολές δύο επεισόδιων των Στρουμφ

Στο επεισόδιο ‘Η ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ’ (Σάββατο 16:30) την πρώτη εμφάνιση της αγαπημένης ηρωίδας, ο Δρακουμέλ δίνει ζωή στο όπλο που θα καταστρέψει τα Στρουμφάκια κατακτώντας τις καρδιές τους, αλλά και τις δικές μας, ενώ στο επεισόδιο ‘ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ’ (Κυριακή 14:30), ο Παπαστρούμφ διηγείται στα Στρουμφάκια μια ιστορία, για να τους δώσει να καταλάβουν πως κάθε καινούργια εμπειρία και κάθε νεωτερισμός, δεν οδηγεί απαραίτητα σε μπελάδες.

Λόγκο των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς

Απονομή Ελληνικών Βραβείων Κόμικς

Την Παρασκευή στις 20:00) η Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου θα βραβεύσει Έλληνες δημιουργούς και έργα από την πλούσια πλέον εγχώρια παραγωγή.

Cosplay Girls

Διαγωνισμός Comicdom Cosplay

To Σάββατο στις 19:00 οι κορυφαίοι cosplayers της Ελλάδας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κατασκευή εντυπωσιακών και ευφάνταστων στολών, καθώς και σε δυναμικές επί σκηνής παρουσιάσεις.

Smurfs Στρουμφάκια illustration

Live sketch event με θέμα τα Στρουμφάκια 

Την Κυριακή στις 18:00, καλλιτέχνες από το Comicdom CON Athens και το νέο φεστιβάλ εικονογράφησης illustradays σχεδιάζουν ζωντανά για το κοινό, στο event λήξης της φετινής εκδήλωσης, με μέρος των εσόδων από την αγορά λαχνών για την απόκτηση των μοναδικών αυτών σχεδίων, να διατίθεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Illustration της έκθεσης 15 ΧΡΟΝΙΑ COMICDOM CON ATHENS

Τρεις ψηφιακές εκθέσεις

  • Την επετειακή έκθεση με τίτλο 15 ΧΡΟΝΙΑ COMICDOM CON ATHENS, όπου διεθνείς αστέρες της 9ης Τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr., «συναντούν» καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi σε μία ξεχωριστή οπτική εμπειρία με έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ κατά τα 15 χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.
  • Την αναδρομική έκθεση του Βασίλη Λώλου με περισσότερα από 50 έργα του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη, που φιλοτέχνησε φέτος και την αφίσα του Φεστιβάλ.
  • Την έκθεση COMICS VS. CORONA, όπου ο καταξιωμένος Τσέχος καλλιτέχνης και καθηγητής εικονογράφησης, Václav Šlajch, δημιούργησε 6 σελίδες comics με θέμα τον κορονοϊό και τρεις καλλιτέχνες, ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου συνέχισαν την ιστορία, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

Οι εκθέσεις είναι ήδη διαθέσιμες από την 1η Σεπτεμβρίου στο Ψηφιακό Μουσείο Comics, τον νέο online πολυχώρο για τα comics.


Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα για το Φεστιβάλ.

Logo COMICDOM CON ATHENS
cassette wallpapers 30293 4550061