Mystery Games Worth Trying Pt. 2

Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια μυστηρίου

Αν ανήκετε σε εκείνους που απολαμβάνουν την επίλυση μυστηρίων, το code-breaking, τη δράση και τις έξυπνες αφηγήσεις, οι παρακάτω τίτλοι εγγυώνται να σας μαγέψουν. Σε συνέχεια του πρώτου μέρους του άρθρου λοιπόν, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΏ,θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα βιντεοπαιχνίδια μυστηρίου που αξίζουν να τους δώσετε μία ευκαιρία.

Let’s go straight to business!

Heavy Rain

To Heavy Rain κυκλοφόρησε το 2010 και αποτελεί ένα action/ adventure/ mystery βιντεοπαιχνίδι. Δημιουργία της Quantic Dream, αυτό το διαδραστικό δράμα -που τείνει να θυμίζει ταινία, διηγείται μία ιστορία που περιστρέφεται γύρω από τέσσερις διαφορετικούς πρωταγωνιστές και ένα κατά συρροή δολοφόνο, με το ψευδώνυμο Origami Killer. Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του, David Cage, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω και από τα επιτυχημένα Fahrenheit και BEYOND: Two Souls. Όπως θα μπορέσετε να παρατηρήσετε, τα παιχνίδια του φέρουν αρκετά κοινά μεταξύ τους, και όλα τους ουσιαστικά στοχεύουν στη τελειοποίηση της αρχικής ιδέας. Το Heavy Rain είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Αν και πολύ καταθλιπτικό, το ενδιαφέρον σενάριο, η υπέροχη μουσική, το έξυπνα τοποθετημένο μυστήριο και οι αποφάσεις σας που θα καθορίσουν την έκβαση της ιστορίας, θα σας ανταμείψουν. Έχει τόσα διαφορετικά τέλη, τα οποία επηρεάζουν όλους τους χαρακτήρες, που είναι βέβαιο πως θα το παίξετε πάνω από μία φορά!

Κυκλοφορεί σε: PS3, PS4, PC.

Scratches

Το Scratches, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006, αποτελεί ένα first person horror/mystery game. Ακολουθεί ένα συγγραφέα, ο οποίος μετακομίζει σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, αναζητώντας ησυχία προκειμένου να γράψει το νέο του βιβλίο. Σύντομα όμως, ανακαλύπτει ότι το σκοτεινό παρελθόν του σπιτιού αντηχεί ακόμα… Έντονο, με υπέροχα και ανατριχιαστικά ηχητικά εφέ, με έξυπνους γρίφους και καλοδουλεμένη ιστορία, είναι ένα παιχνίδι που επιβάλλεται να παίξουν όλοι οι λάτρεις του είδους.

Κυκλοφορεί σε: PC.

The Vanishing of Ethan Carter

Όσοι αγαπούν τα μυστήρια που εμπεριέχουν στοιχεία horror, πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία στο The Vanishing of Ethan Carter. To παιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 από τη Πολωνική  εταιρεία παραγωγής The Astronauts, περιστρέφει την ιστορία του γύρω από την εξαφάνιση ενός δωδεκάχρονου παιδιού, του Ethan. O παίκτης, ελέγχοντας τον Paul Prospero, έναν ιδιωτικό ερευνητή ο οποίος επισκέπτεται τη Red Creek Valley και προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνισή του. Μεταφυσικά φαινόμενα, έξυπνοι γρίφοι, ενδιαφέρον σενάριο, υπέροχα backgrounds, προοπτική πρώτου προσώπου και εξερεύνηση, ανάγουν αυτό το open world παιχνίδι σε ένα από τα καλύτερα του είδους του. Η μελαγχολική ατμόσφαιρα και οι διάλογοι αγγίζουν τη τελειότητα και δε θα μπορέσετε να απομακρύνετε τα μάτια σας από την οθόνη όσο προσπαθείτε να ενώσετε τα κομμάτια του μυστηρίου.

Κυκλοφορεί σε: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch.

AI: The Somnium Files

Το AI: The Somnium Files αποτελεί ένα mystery/ adventure game το οποίο απευθύνεται τόσο στους λάτρεις των μυστηρίων, όσο και των anime. Κυκλοφόρησε το 2019 από την Ιαπωνική εταιρεία παραγωγής Spike Chunsoft. Κατάφερε να  κερδίσει άμεσα τη καρδιά του κοινού, πράγμα απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς το ιδιαίτερο σχέδιο, το έξυπνο gameplay, το χιούμορ, η σκοτεινή ατμόσφαιρα και τα investigating skills που απαιτούνται. Έχοντας αναχθεί ήδη σε θρύλο, δίνει στο παίκτη τη δυνατότητα να βιώσει την ιστορία μέσα από πολλά διαφορετικά πρίσματα, κάθε ένα από τα οποία προσφέρει ένα εναλλακτικό τέλος. Θα το παίξετε ξανά και ξανά, προσπαθώντας να αποκτήσετε μία ολοκληρωμένη άποψη για την ιστορία. Οι χαρακτήρες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, το gameplay είναι βολικό, ενώ το voice acting αγγίζει τη τελειότητα. Αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία!

Κυκλοφορεί σε: Nintendo Switch, PS4, PC.

The Wolf Among Us

Το The Wolf Among Us αποτελεί ένα episodic graphic adventure βιντεοπαιχνίδι, βασισμένο στη σειρά κόμικς του Bill Willingham, εν ονόματι Fables. Αποτελεί το prequel της πρωτότυπης ιστορίας και κυκλοφόρησε το 2013 από τη Telltale Games. O παίκτης, ελέγχοντας τον Bigby Wolf, προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση της δολοφονίας μίας γυναίκας, αλληλεπιδρώντας με δευτερεύοντες χαρακτήρες και αντικείμενα, ενώ οι επιλογές του επηρεάζουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο την έκβαση της ιστορίας. Αν είστε λάτρης της ένατης τέχνης και απολαμβάνετε ένα καλό μυστήριο, το The Wolf Among Us θα γίνει το αγαπημένο σας παιχνίδι. Άλλωστε είναι τόσο έντονο, μαγευτικό και δυναμικό, που δύσκολα δε θα το λατρέψετε. Give it a try!

Κυκλοφορεί σε: PS3, PSVita, XBox One, XBox 360, Android, iOS, PS4, PC.

Closure

Οι παραπάνω τίτλοι εγγυώνται να σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές, μιας και τα διαδραστικά μυστήρια που περιλαμβάνουν θα σας γοητεύσουν και θα σας καθηλώσουν. Δώστε τους μία ευκαιρία!

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος του άρθρου ΕΔΏ.

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
Για τους χορευτές στα κλαμπ