Christmas In Japan

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου;

233C192E 6F89 4A8B AAAC 3AA4307C532F
233C192E 6F89 4A8B AAAC 3AA4307C532F

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται κάθε χρόνο την 25η μέρα του Δεκεμβρίου, τιμώντας τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Όντας μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές και πολιτιστικές γιορτές, τιμάται από αμέτρητους χριστιανούς ανά τον κόσμο.

Είναι όμως οι Ιάπωνες χριστιανοί; Όχι.

Γιορτάζουν τα Χριστούγεννα; Ναι!

Μπερδευτήκατε; Συνέχισε την ανάγνωση!

 

Time for Love

Τα Χριστούγεννα, έγιναν δημοφιλή στην Ιαπωνία κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Όμως, στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου δεν έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα και δε θεωρούνται εθνική αργία. Φέρουν περισσότερα γνωρίσματα με τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και είναι η κατάλληλη περίοδος για να βγει κάποιος ραντεβού. Ρομαντικά δείπνα, προσεγμένες εμφανίσεις και έρωτες, συνθέτουν την εικόνα. Fun Fact: Ένα παράξενο έθιμο των ημερών αυτών, αποτελεί ο επτάωρος μαραθώνιος sex, στον οποίο επιδίδονται οι νεαροί Ιάπωνες.

 

 

Όλα αυτά όμως, έρχονται σε αντίθεση με τη Χριστιανική παράδοση, η οποία ορίζει τη γιορτή αυτή ως οικογενειακή.

Είναι εμφανές πως οι Ιάπωνες δεν έχουν αντιληφθεί τη πραγματική σημασία της, αλλά έμαθαν να την καταλαβαίνουν και να την αγαπούν με το δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο!

 

 

Ανταλλαγές δώρων μεταξύ αγαπημένων, ραντεβού και φαγητό: αυτό είναι το τρίπτυχο των Χριστουγέννων στην Ιαπωνία, στα οποία η έμφαση δίνεται στην 24η μέρα του Δεκέμβρη. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα τι άλλο αρέσκονται να κάνουν σε αυτή τη μακρινή χώρα για να γιορτάσουν!

 

Celebrations

Όποιος βρεθεί στην Ιαπωνία εκείνες τις μέρες, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει το διάσημο strawberry shortcake,το οποίο προφέρεται ως ‘kurisumasu keeki’. Είναι το διασημότερο γλυκό και η φήμη του ξεπερνά μέχρι και τα παραδοσιακά, δυτικού στιλ ζαχαρωτά, τα οποία υπάρχουν στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Οι αγορές αυτές, εμπνευσμένες από τις αντίστοιχες Ευρωπαικές και Αμερικάνικες, κατακλύζονται από ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι διασκεδάζουν και ψωνίζουν.

 

 

Εκτός όμως από τη τεράστια ποικιλία γλυκών που υπάρχει στο Tokyo και στο Sapporo, οι Ιάπωνες τα Χριστούγεννα καταναλώνουν τηγανητό κοτόπουλο από τα KFC. Φαντάζει τρελό, αλλά έπειτα από μία έξυπνη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας, το 1970, εν ονόματι ‘’Kurisumasu ni wa Kentakkii: Kentucky for Christmas’’, το γεύμα αυτό εδραιώθηκε ως …παραδοσιακό.

 

 

Μία ακόμη ‘παράδοση’ των γιορτών για τους Ιάπωνες, είναι η Disney Christmas Parade. Στολές, Άγιοι Βασίληδες (ή αλλιώς Santa-san), διασκέδαση, μουσική και γλυκίσματα, ανεβάζουν τη διάθεση! Επίσης, το Tokyo Disney Resort είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για ραντεβού κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ το τραγούδι που αντηχεί συχνά στους δρόμους, είναι η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν και η τελική της πράξη, το ‘Ode to Joy’.

 

 

 

Τέλος, το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να θαυμάσει κανείς στη χριστουγεννιάτικη Ιαπωνία, είναι αναμφίβολα  φωτισμός και ο στολισμός των πόλεων. Όλα είναι τόσο όμορφα, βγαλμένα από όνειρο, με αποκορύφωμα τον κήπο Nishinomaru στο κάστρο της Osaka. Φιλοξενεί έναν 3D προτζέκτορα και το θέαμα που δημιουργείται θυμίζει οφθαλμαπάτη.

 

Meri Kurisumasu

Το να επισκεφθεί κάποιος την Ιαπωνία τα Χριστούγεννα, είναι σίγουρα μία εξαιρετική ιδέα. Θα διασκεδάσει και δε θα μπορεί να πάρει το βλέμμα του από τους πανέμορφους στολισμούς που θα συναντήσει. Ίσως στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου,  η γιορτή αυτή να τιμάται πολύ διαφορετικά απ’ότι έχουμε συνηθίσει, αλλά αν καταφέρουμε να αποφύγουμε τις συγκρίσεις, θα βιώσουμε μία μοναδική εμπειρία.

Σοφία Ευαγγελίδου

cassette wallpapers 30293 4550061