Το κρυφό μήνυμα πίσω από το Diablo

diablo blizzard entertainment
diablo blizzard entertainment

Το Diablo είναι ένα θρυλικό βιντεοπαιχνίδι που καθόρισε το action-RPG genre. Σε παραγωγή της Blizzard North και διανομή από τη Blizzard Entertainment, παρόλο που κυκλοφόρησε το μακρινό 1997, συνεχίζει να είναι δημοφιλές έως και σήμερα. Το σκοτεινό του σενάριο καλωσορίζει το παίκτη σε ένα κόσμο γεμάτο σήψη και χάος, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο κακό: Το Διάβολο αυτοπροσώπως.

Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο δε θα συζητήσουμε για την ενδιαφέρουσα ιστορία του, ούτε για το εθιστικό gameplay του. Θα αποκαλύψουμε ένα μυστικό που είναι καλά κρυμμένο μέσα στο παιχνίδι και που θα σας κάνει να δείτε το Diablo …διαφορετικά!

Little Bit of History

Όταν ο παίκτης εισέρχεται στη τελευταία πίστα του παιχνιδιού, έρχεται αντιμέτωπος με τον Diablo. Ο Diablo ξεκινά να μιλάει και να μουρμουρίζει σε μία ακαταλαβίστικη, περίεργη και τρομακτική γλώσσα και τα λεγόμενά του φαίνεται να μην έχουν κανένα νόημα -ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε!

Στη πραγματικότητα, αυτό που ακούγεται είναι ένα backmasked μήνυμα και, αν το ακούσετε ανάποδα, έχει κάτι να σας πει. Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί πως τα backmasked μηνύματα ήταν πολύ δημοφιλή στη Heavy Metal σκηνή τις δεκαετίες του 1980 και 1990. Άρα, αν λάβει κανείς υπόψιν το γεγονός πως το soundtrack του Diablo έχει Heavy Metal επιρροές, η ύπαρξη ενός τέτοιου easter egg παύει να προκαλεί έκπληξη.

Σε εκείνες τις δεκαετίες λοιπόν, τα κρυφά μηνύματα πίσω από τα Heavy Metal τραγούδια είχαν κατηγορηθεί πως περιλαμβάνουν σατανικές θεματολογίες και πως παρότρυναν τον ακροατή να μπει σε σκοτεινά μονοπάτια και να φτάσει έως τον αυτοτραυματισμό. Άρα, ένα παιχνίδι που φέρνει το παίκτη πρόσωπο με πρόσωπο με τον ίδιο το Διάβολο, πόσο αποκρουστικό και αρρωστημένο θα είναι το backmasked μήνυμα που περιέχει;

Revalation Time

Και όμως! Αν μπορούσατε να παίξετε τον ήχο ανάποδα σε εκείνο το σημείο, ώστε να μάθετε το απόκρυφο μήνυμα του Diablo προς τους παίκτες, θα ακούγατε το εξής:

”Να τρώτε τα λαχανικά σας και να βουρτσίζετε τα δόντια σας έπειτα από κάθε γεύμα”

Εν κατακλείδι, Blizzard knows how to troll!

Σοφία Ευαγγελίδου

cassette wallpapers 30293 4550061