Japan Festival 2019 Kasseta Report

thuumbnail
thuumbnail

To Kasseta βρέθηκε στο πρώτο Japan Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του New York College. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την ουρά των ανθρώπων να εκτείνεται για πολλά μέτρα. Τι ήταν όμως αυτό που τράβηξε τους πάντες στο Σύνταγμα εκείνο το πρωί της Κυριακής;

Η επιθυμία να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την Ιαπωνική κουλτούρα και τέχνη, μέσα από αμέτρητα workshops, ομιλίες και καλοδουλεμένες presentations -και όλα αυτά πίνοντας καφέ σερβιρισμένο από τις πιο kawai maids!
Οι επιλογές ήταν απεριόριστες. Πιο συγκεκριμένα, είδαμε πώς φτιάχνονται τα origami, μας άνοιξε η όρεξη όσο μαθαίναμε για την τέχνη του sushi, γνωρίσαμε πάμπολλες πολεμικές τέχνες -όπως Aikido και Judo- μέσα από καταξιωμένους δασκάλους, χαλαρώσαμε με το reiki και το shiatsu και ακολουθήσαμε τον ‘Δρόμο του Τσαγιού’. Αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα!

Παίξαμε και βιντεοπαιχνίδια, θαυμάσαμε τους cosplayers -κάποιοι εκ των οποίων ήταν σαν έργα τέχνης- κατανοήσαμε τις διαφορές μεταξύ kimono και yukata, μαγευτήκαμε από τα bonsai και αγοράσαμε Ιαπωνικά αξεσουάρ και αφίσες από τα αγαπημένα μας manga και anime.

Το Japan Festival 2019 έγινε με πολύ μεράκι και αγάπη και σίγουρα θα επαναληφθεί -αλλά αυτή τη φορά σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Κατάφερε να συνδυάσει το μοντέρνο με την παράδοση, ενώ προσέφερε επιλογές για όλα τα γούστα. Μέσα από τις ήσυχες αίθουσες των workshops, μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει για λίγο στην μακρινή χώρα του ανατέλλοντος ηλίου! Άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το παρόν και διασκέδασαν, ενώ παράλληλα
διδάχτηκαν ένα σωρό νέα πράγματα. Ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο!

Σοφία Ευαγγελίδου

cassette wallpapers 30293 4550061