Το Νέο Scream ‘Κατατροπώνει’ το Spider-Man: No Way Home

Το Σαββατοκύριακο που μόλις τελείωσε, έφερε το νέο Scream (τεχνικά το Scream 5) στην πρώτη θέση των box office

Το Σαββατοκύριακο που μόλις τελείωσε, έφερε το νέο Scream (τεχνικά το Scream 5) στην πρώτη θέση των box office. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο γιατί είναι η πρώτη ταινία που ξεπέρασε το Spider-Man: No Way Home από τότε που αυτό βγήκε στους κινηματογράφους ακριβώς πριν από έναν μήνα.

Όμως, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους αριθμούς, έτσι δεν είναι;

Σύμφωνα με το Box Office Mojo, το Scream, σε σκηνοθεσία των Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett (Ready or Not) έκανε το ντεμπούτο του αποφέροντας κέρδος 30,6 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την Κυριακή. Έως το πρωί της Τρίτης, αναμένεται ότι η ταινία slasher θα έχει κερδίσει περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερικανική αγορά.

Η Paramount και η Spyglass κατάφεραν όχι μόνο να ‘πέσουν μέσα’ στον προυπολογισμό τους, αλλά και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες τους, αφού υπολόγιζαν πως στις αντίστοιχες μέρες προβολής, τα κέρδη θα πλησίαζαν τα 25 εκατομμύρια.

Ωστόσο, αυτά τα ποσά δεν είναι κάτι νέο για το επιτυχημένο franchise τρόμου, καθώς το Scream 3 έκανε πρεμιέρα με 34 εκατομμύρια δολάρια το 2000.

Οι πρώτες ημέρες προβολής έδειξαν μεγάλη συμμετοχή τόσο από το κοινό, όσο και από την πλευρά των κριτικών, καθιστώντας ασφαλές το να δηλώσουμε πως, από ότι φαίνεται, το Scream ξαναήρθε για να μείνει.

Άλλωστε, το horror genre είναι από τα λίγα που δεν σταματά να γνωρίζει επιτυχίες και, σε συνδυασμό με το χαμηλό (συνήθως) κόστος παραγωγής των ταινιών, αποτελεί μία σχετικά ασφαλή και σίγουρη επιλογή για τις εταιρείες παραγωγής.

cassette wallpapers 30293 4550061