violet from violet evergarde
violet from violet evergarde

Anime News: To Violet Evergarden Film Κατέκτησε το κοινό

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου του 2020 έγινε γνωστό πως το φιλμ Violet Evergarden: The Movie, σε παραγωγή του αγαπημένου στούντιο Kyoto Animation, έχει πουλήσει περισσότερα από 1.2 εκατομμύρια εισιτήρια έως τη Κυριακή 8 Νοεμβρίου, καταφέρνοντας να κερδίσει 1.7 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 16.4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Η πρεμιέρα του φιλμ, το οποίο έχει διάρκεια 2 ώρες και 20 λεπτά, πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις άμεσα. Επίσης, στις 13 Νοεμβρίου θα προβληθεί και στις 7 Dolby Digital αίθουσες της Ιαπωνίας, γινόμενο έτσι το πρώτο Ιαπωνικό anime που θα παιχτεί σε Dolby Digital σύστημα.

Η ταινία ήταν προορισμένη να προβληθεί στις 10 Ιανουαρίου και οι θεατές τη περίμεναν με ανυπομονησία, τόσο για να απολαύσουν την οπτικά αριστουργηματική της ιστορία που περιστρέφεται γύρω από τη Violet, μία Κούκλα Αυτόματης Μνήμης, όσο και για να στηρίξουν οικονομικά το Kyoto Animation, το οποίο βίωσε μία βάρβαρη επίθεση τη 18η ημέρα του Ιουλίου του 2019. 

Η εταιρεία ωστόσο πήρε την απόφαση να αναβάλει τη πρεμιέρα ως τις 24 Απριλίου, δίχως βέβαια να γνωρίζει πως τότε θα έχει ξεσπάσει η πανδημία του COVID-19. Έτσι, στις 6 Απριλίου, η ταινία αναβλήθηκε για δεύτερη φορά. 

Εκτός της ταινίας που αναφέρεται παραπάνω, αξίζει να σχολιαστεί και η επιτύχια του side-story anime φιλμ με τίτλο Violet Evergarden: Eternity and the Auto Memory Doll, το οποίο προβλήθηκε στα Ιαπωνικά σινεμά το Σεπτέμβριο του 2019 και τον Απρίλιο του 2020 έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix. 

Ωστόσο, των δύο ταινιών προηγείται η σειρά Violet Evergarden, η οποία είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα anime που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς. Κυκλοφόρησε το 2018 και αποτελείται από δεκατρία επεισόδια. Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά light novel της Kana Akatsuki, αποτελεί ιδανική πρόταση για κάθε λάτρη της καλή αισθητικής και της coming-of-age προσέγγισης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο review του kasseta, κάνοντας κλικ ΕΔΏ!

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
12789
Τι έγινε την 25η Μαρτίου;