Death Note Wallpaper
Death Note Wallpaper

Interesting Anime Facts

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο των anime

Τα anime, τείνουν να κρύβουν πολλά ενδιαφέροντα μυστικά κάτω από την επιφάνεια. Καινοτομίες στη παραγωγή, σενάρια βασισμένα σε πραγματικές ιστορίες και fun facts, έρχονται να εμπλουτίσουν την εμπειρία του κοινού, κάνοντάς το να δει τις αγαπημένες του σειρές και ταινίες μέσα από ένα καινούργιο πρίσμα. Στο ακόλουθο άρθρο λοιπόν, θα παρατεθούν κάποια από τα πιο συναρπαστικά anime facts!

1) Για το θρυλικού Akira, το οποίο κυκλοφόρησε το μακρινό 1989, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 327 χρώματα, εκ των οποίων τα 50 δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη ταινία. Ο λόγος για αυτό το ρεκόρ είναι ο εξής: μιας και το μεγαλύτερο μέρος του φιλμ λαμβάνει χώρα τη νύχτα, οι απαιτήσεις αναφορικά με τις χρωματικές παλέτες, ήταν πολύ υψηλές. Για περισσότερα ενδιαφέροντα facts πίσω από το Akira, καθώς και για την ανάλυση της ταινίας, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο άρθρο ΕΔΩ.

2) Οι Τιτάνες από το Attack on Titan, εμπνεύστηκαν από έναν …μεθυσμένο. Ο Hajime Isayama, σε συνέντευξή του δήλωσε πως, μη μπορώντας να επικοινωνήσει με έναν μεθυσμένο άντρα που γνώρισε σε ένα internet cafe και τρομάζοντας από τη κατάστασή του, αποφάσισε να δημιουργήσει τους θρυλικούς κακούς της σειράς. Για περισσότερα facts πίσω από το Attack On Titan, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο άρθρο ΕΔΩ.

3) Το Spirited Away είναι η μόνη ταινία anime που έχει κερδίσει το Academy Award, μιας και το βραβείο συνηθίζει να απονέμεται σε φιλμ της Disney ή/και της Pixar. Παρόλα αυτά, ο Hayao Miyazaki δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση το 2003, θέλοντας έτσι να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον πόλεμο μεταξύ Η.Π.Α. και Ιράκ. Για περισσότερα ενδιαφέροντα facts σχετικά με το Spirited Away, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο άρθρο ΕΔΩ.

4) Τα πιο πολλά από τα γνωστά πλέον visuals και concepts του διάσημου Matrix είναι εμπνευσμένα από το anime Ghost in the Shell.

5) Για τη μετάφραση του Princess Mononoke είχε προταθεί αρχικά ο Quentin Tarantino. Εκείνος όμως αρνήθηκε, υποδεικνύοντας τον συγγραφέα Neil Gaiman ως κατάλληλο για τη δουλειά.6) Ο ευφυέστατος Satoshi Kon, έχει επηρεάσει με το ταλέντο του πολλές μεγάλες Χολιγουντιανές παραγωγές. Πιο συγκεκριμένα, το Black Swan είναι εμπνευσμένο από το αριστουργηματικό anime Perfect Blue , ενώ αντίστοιχα το Inception είναι επηρεασμένο από το Paprika. Πρόσθετα, τα δικαιώματα του Perfect Blue έχουν αγοραστεί και από τους δημιουργούς του Requiem For A Dream, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη χαρακτηριστική στιγμή με τη πρωταγωνίστρια στη μπανιέρα.

7) Το anime Sazae-san κατέχει το βραβείο Guinness για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια σειρά animation. Ξεκίνησε να προβάλλεται το 1969 και συνεχίζεται έως και σήμερα!

8) Το διάσημο Death Note, σχολιάστηκε αρνητικά σε πολλές χώρες -ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ενώ η Κίνα έφτασε στο σημείο να το απαγορεύσει. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη παγκόσμια κατακραυγή του από διάφορους φορείς, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο άρθρο ΕΔΩ

.

9) Το συγκινητικό Your Name  του Makoto Shinkai, είναι η πιο κερδοφόρα ταινία animation όλων των εποχών, ξεπερνώντας μέχρι και το Spirited Away.

10) Η αγάπη του Hayao Miyazaki για το στοιχείο του αέρα είναι εμφανέστατη στη πλειοψηφία των ταινιών του. Άρα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το ίδιο το όνομα του Studio Ghibli, προέρχεται από ένα Ιταλικό αεροσκάφος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εν ονόματι Ca, 309 Ghibli. Μάλιστα, στο φιλμ The Wind Rises, αποδίδεται φόρος τιμής στο σχεδιαστή του αεροσκάφους, τον Giovanni Battista Caproni.

11) Τα πρώτα Pokemon που σχεδιάστηκαν ποτέ, είναι τα: Rhydon, Clefairy, και Lapras.


Fisikon.gif

 

12) Ο -πανέξυπνος- χαρακτήρας του Makishima Shogo από το Psycho-Pass, έχει βασιστεί πάνω στον Joker από τη ταινία The Dark Knight. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Psycho-Pass, το οποίο προβάλλει τώρα τη τρίτη σεζόν του, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο άρθρο ΕΔΩ .

13) Το anime Zipang είναι βασισμένο στο διάσημο πείραμα της Φιλαδέλφειας. Στο πείραμα αυτό, ένα καράβι του Αμερικανικού ναυτικού, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη Φιλαδέλφεια, ξαφνικά … έπαψε να είναι. Μάρτυρες αναφέρουν πως το πλοίο εξαφανίστηκε σε μία αστραπή φωτός και ξαναεμφανίστηκε στη Virginia. Λίγα λεπτά αργότερα, επανεμφανίστηκε στη Φιλαδέλφεια, με κάποιους να υποστηρίζουν πως ταξίδεψε στο χρόνο. Το πείραμα αυτό, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και έχει γεννήσει αμέτρητες θεωρίες συνομωσίας, ενώ παράλληλα έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ταινίες και σειρές βασισμένες πάνω στην ιστορία του.

14) Το Grave of the Fireflies , η πιο σπαρακτική ταινία που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ο Akiyuki Nosaka, έγραψε το 1967 την ημι-αυτοβιογραφία του, στην οποία διηγείται τους βομβαρδισμούς των Η.Π.Α. στο Kobe το 1945. Μέσω αυτής της θλιβερής ιστορίας, προσπαθεί να λυτρωθεί και να ζητήσει μία συγχώρεση από τα μέλη της οικογένειάς του, που δεν κατάφερε να σώσει. Για μία πιο εκτεταμένη ανάλυση στη καλύτερη αντιπολεμική ταινία όλων των εποχών, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά ΕΔΩ .

15) Το υπερ-ρεαλιστικό anime Space Brothers, το οποίο εξιστορείται το πώς καταφέρνει κάποιος να γίνει αστροναύτης, περιλαμβάνει υλικό ηχογραφημένο στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό, από τον αστροναύτη Akihiko Hoshide. Wow!

16) To Code Geass χορηγείται από τη Pizza Hut, για αυτό το λόγο οι χαρακτήρες παρουσιάζονται συχνά να καταναλώνουν πίτσα!

Closure
Καταλήγοντας, η ιστορία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία ενός anime, πολύ συχνά έχει τρομερό ενδιαφέρον. Fun facts και επεξηγήσεις, κάνουν την εμπειρία αυτή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, μιας και βοηθούν το θεατή να κατανοήσει καλύτερα ή να αντιληφθεί διαφορετικά αυτό που παρακολουθεί!

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
main cover 2  0000
Κληρονομικο Χαρισμα | 38 |