maxresdefault 1
maxresdefault 1

Ζηλεύω την παλιά Billie

Πόσο το διασκεδάζει όμως;

Δεν ήξερα αν ήθελα να γράψω αυτό το άρθρο, ή αν απλά ένιωθα ένα εσωτερικό “πρέπει”. H αλήθεια είναι πως μια συνέντευξη του Vanity Fair στο Youtube με γέμισε πολλά…πολλά συναισθήματα. Θέμα χρόνου λοιπόν, να έπεφτε το βλέμμα μου πάνω στην Billie Eilish για το VF με ένα κατα τ’ άλλα έξυπνο concept συνέντευξης. Ίδιες ερωτήσεις, έναν χρόνο μετά, να δούμε τι αλλαγές υπάρχουν.

Αλλαγές σε νούμερα, όπως views, followers κλπ, ΑΛΛΑ και αλλαγές στην ψυχοσύνθεση του παρευρισκόμενου, στην περίπτωση μας, Billie Eilish, το 17χρονο πια κορίτσι-φαινόμενο.

Θα μου πείτε, γιατί πια ρε Δημήτρη; Παρότι κυκλοφόρησε το πρώτο της κομμάτι πριν 3 χρόνια, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός έχει καταφέρει πράγματα που άλλες διασημότητες του ίδιου χώρου και μη, τα έκαναν σε δεκαετία-τίες. Με ένα διαφορετικό στυλ, με ένα ταλέντο που είναι εμφανές, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, η Billie έχει το κάτι διαφορετικό. Και είναι κραυγαλέο. Τα τραγούδια της κάτι μας φωνάζουν, τα κλιπ είναι dark και σχεδόν σε μορφή θρίλερ με την Άιλις να φαίνεται να το διασκεδάζει.

Πόσο το διασκεδάζει όμως;

Γι’ αρχή, να ξεκαθαρίσω ότι θα σχολιάσω το βίντεο του VF της σύγκρισης 2017-2018. Σαφώς και υπάρχει περίπτωση να γίνει και αυτόν τον Οκτώβρη κάτι αντίστοιχο (για την ακρίβεια 18 του μηνός) αλλά δεν άντεχα μέχρι τότε να μην σχολιάσω αυτό που είδα. Μέσα σε έναν χρόνο, οι διαφορές στα νούμερα ζαλίζουν. Από 250k followers το 2017 και μεγαλύτερη συναυλία στα 500 άτομα, σε 6.3m και 40k αντίστοιχα. Πόσο cool να σε ξέρει ο κόσμος και να φωτογραφίζεται μαζί σου ε; Ήδη, σε ένα λεπτό, είπε την λέξη αλλά (but) 3-4 φορές. “Είμαι ευγνώμων για όλο αυτό αλλά…είναι cool να με αναγνωρίζουν αλλά είναι πολύ όλο αυτό.”

Είναι τόσο φανερό ότι η εικόνα του 2018 δεν έχει την ανάλογη “υγεία” σε σύγκριση με αυτή του 2017. Ένας χρόνος ήταν αρκετός για να ξεχάσουμε πως ήταν η Billie, να θεωρούμε πως είναι καλά τώρα καθώς οι έξω από τον χορό έχουν την λογική ότι μια επιτυχημένη χρονιά όσον αφορά τα επαγγελματικά θα έχει ως δεδομένη και την πνευματική, ψυχολογική, ψυχική επιτυχία.

“Ζηλεύω την παλιά Billie”

Είχε δηλώσει πως υπέφερε από σωματική δυσμορφία όταν ήταν επαγγελματίας χορεύτρια και έπαθε κατάθλιψη όταν αναγκάστηκε να παρατήσει τον χορό εξαιτίας της ρήξης χόνδρου ισχίου. Η τότε 13χρονη Άιλις πέρασε μια περίοδο όπου αυτοτραυματιζόταν ως αποτέλεσμα της συναισθηματικά άσχημης κατάστασής της. “Τότε ξεκίνησε η κατάθλιψη” και σίγουρα αν κάποιος δει το βίντεο (χωρίς να είναι fanboy or fangirl) θα διακρίνει οτι αυτή τη φορά, δεν είναι η ρήξη χόνδρου αλλά η απότομη μετάβαση στην τρομακτική αναγνωρισιμότητα και επιτυχία. Τέτοια αναγνωρισιμότητα, σε τόσο μικρή ηλικία την είχε ζήσει και ο Justin Bieber, ο οποίος, χρόνια μετά, δήλωσε : “Έχετε προσέξει τα στατιστικά των παιδιών – σταρ και την έκβαση της ζωής τους; Υπάρχει τρελή πίεση και αρμοδιότητες που πέφτουν πάνω σε ένα παιδί, του οποίου το μυαλό, τα συναισθήματα κι οι μετωπιαίοι λοβοί του (που παίρνουν τις αποφάσεις) δεν είναι ακόμα αναπτυγμένοι.” και ότι έγινε χρήστης βαρέων ναρκωτικών.

Η 15χρονη Billie το 2017 απάντησε YES, it is worth it, μιλώντας για τα tour και τα shows. Ένα χρόνο μετά…το σκέφτηκε πολύ.
Το 2018, στο ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα απάντησε αυτολεξεί : “It’s been pretty dark lately so I’ve just wanted to be dark with it. The world i mean.”

Αν έπρεπε να κλείσω αυτό το άρθρο κάπως, σίγουρα θα σας έβαζα το link της συνέντευξης, κάτι το οποίο θα κάνω, αλλά όλο το ρεζουμέ είναι από το 9.20 και μετά. Όχι απαραίτητα επειδή λέει ότι όλοι οι καλλιτέχνες είναι sad, αλλά και με τον τρόπο που κοιτάει την παλιά Billie. Μια Billie που δεν θα έχει κάποια πράγματα ποτέ πίσω. Μια Billie που το παράπονο της το 2017 ήταν ότι δεν ήθελε να έχει ένα στυλ μουσικής αλλά πολλά, ενώ το 2018 μας αφήνει την εντύπωση ότι δεν είναι τελικά αυτό το πρόβλημα της μουσικής βιομηχανίας.

ΥΓ: Το βίντεο του VF κουβεντιάστηκε αρκετά, τόσο επειδή είπαμε, η 17χρονη είναι trend 1-2 χρόνια αλλά και για τον λόγο ότι η Billie έδειχνε αρκετά λυπημένη. Σαφώς και είναι το στυλ της τέτοιο, αλλά σου βγάζει μια εντύπωση ότι το πούλησαν και λίγο παραπάνω καθώς και η μουσική στο background παρά ήταν λυπητερή-μελαγχολική. Μάλιστα, από νέες συνεντέυξεις της το 2019, προσπαθεί και φαίνεται να είναι καλύτερα και ταυτόχρονα παίρνει πίσω τον όρο sad, τη λέξη που κουβεντιάστηκε όσο τίποτα άλλο, καθώς εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι όλοι οι καλλιτέχνες έχουν μια χ-ψ κατάθλιψη. Πολύ ψηλά στις αναζητήσεις στην Google όσον αφορά την Billie Eilish είναι το ερώτημα που έχει να κάνει πως είναι η ψυχική υγεία της έφηβης τραγουδίστριας. Για να δούμε, τι θα κανει το Vanity Fair για το 2019.

Δημήτρης Ρούσσαρης 

More Stories
cover  3
ΣαντιGuide | 03 |