anime girl on her laptop
anime girl on her laptop

Τρόποι για να Γίνει η Καθημερινότητα σου στη Δουλειά, Λίγο Καλύτερη

Όλα αυτά,μέχρι να πιάσουμε το τζόκερ

Καθώς λοιπόν οι γιορτές έχουν τελειώσει για τα καλά και επιστρέφεις πίσω στη ρουτίνα σου (εκτός αν δούλευες και μάλιστα εντατικά μέσα στις γιορτές, οπότε χαρά στο κουράγιο σου), σε πιάνει -το λιγότερο- μια γκρίνια.

Μερικοί αδυνατούν να βρουν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, ενώ άλλοι νιώθουν υποτιμημένοι στη θέση στην οποία βρίσκονται. Βέβαια, δεν έχω σκοπό να γράψω αιτίες και λόγους που κάποιος δεν περνάει καλά στον εργασιακό του χώρο, είπαμε!


Αντιθέτως, καλό είναι να βρεις μερικές λύσεις που θα σε κάνουν πιο άνετο και χαλαρό. Για αρχή, όσο πιεστικό και αν σου φαίνεται, μίλα πιο συχνά με τον προϊστάμενο σου (αν έχεις), καθώς μακροχρόνια θα μάθεις τι ενδιαφέρει πραγματικά τους ανώτερους σου και πίστεψε με, θα βοηθήσει. Επιπλέον, δώσε προτεραιότητα στην προσωπική σου ισορροπία. Το να πειθαρχείς ακόμα και στην ξεκούραση είναι σοφία.

Μια από τις αγαπημένες μου συμβουλές είναι να θυμηθείς τους λόγους για τους οποίους εργάζεσαι εκεί που εργάζεσαι. Είναι καλό πολλές φορές να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τα συναισθήματα που είχαμε στην αρχή, όπως ενθουσιασμός χαρά κτλ. Δεν λέω ότι θα ξανά αισθανθείτε όπως τότε, αλλά θα βοηθήσει πολύ.

Τέλος, κάντε διαλείμματα των 10-15 λεπτών. Αυτός ο λίγος χρόνος είναι ικανός να σας βοηθήσει τόσο πρακτικά από το να ξεπιαστείτε παραδείγματος χάριν, όσο και να χαλαρώσετε γενικότερα.

Δημήτρης Ρούσσαρης

More Stories
1btCbSx0bs27YbmkxvrVLGA
Anime Review: Tokyo Godfathers