17cH5Dly9JQBhcj4Zq4dYNw
17cH5Dly9JQBhcj4Zq4dYNw

ΤΟ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜΙΚΟ

Πως πουλάς αυτό που κάνεις (και είσαι)

Το Ινσταγκραμ δεν έχει μπει μόνο στη ζωές μας! Δεν περιμένατε εμένα να σας το πω, αλλά το Ινσταγκραμ έχει αλλάξει το τρόπο που ζούμε! Και αυτό επηρεάζει όλες της πτυχές της κοινωνίας σε πολλά επίπεδα! Είναι κάπως παράξενο ή ακόμα και παράδοξο ότι σημασία δεν έχει σήμερα να παρέχεις ποιοτικές υπηρεσίες ή τουλάχιστον δεν έχει μόνο αυτό σημασία!

Σημασία λοιπόν έχει κυρίως πως πουλάς αυτό που κάνεις! Αυτό που κυνηγάνε όλοι οι χρήστες είναι η ‘’ινσταγκραμική’’ στιγμή! Τα μαγαζιά που έχουν ‘’ινσταγκραμικες’’ εισόδους, η αντίστοιχα κτίρια, τα ινσταγκραμικα clubs, beach
bars, εκείνα που έχουν ινσταγκραμικους καφέδες, brunch, ινσταγκραμικα παγωτά! Δεν μπορώ να προσδιορίσω απολυτά τι σημαίνει αυτό και τι κάνει κάτι ινσταγκραμικό. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι στην εποχή μας το Ινσταγκραμ δημιουργεί καριέρες, προσελκύει κόσμο σε μαγαζιά, προωθεί προϊόντα.

Σκεφτείτε το πιο κλασσικό παράδειγμα ινστγραμικης θέας από ταράτσα στο Μοναστηράκι. Οτιδήποτε είναι sharable στον Ινσταγκραμ, γίνεται trend, του δίνεται εξουσία, δύναμη, βήμα και η ίδια η υπηρεσία, το ίδιο το προϊόν περνάει σε δεύτερη μοίρα! Βέβαια μακροπρόθεσμα αυτή η εξουσία είναι ο καπνός που σταδιακά φεύγει, αν η ίδια η επιχείρηση, ή η όποια οντότητα τέλος πάντων δεν παράγει αυτό που την αφορά με σύνεση, σεβασμό και ποιότητα απέναντι στο καταναλωτή που την επιλεγεί!

-Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

 

More Stories
Narita boy 80s aesthetics
Videogame Review: Narita Boy