fb094364ecf23c982b0e1f3d91966aed
fb094364ecf23c982b0e1f3d91966aed

ΟΙ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ SCI-FI ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Αριστουργήματα επιστημονικής φαντασίας.


1) Τα παιδιά των ανθρώπων (2006): Το δυστοπικό σύμπαν του Alfonso Cuaron βασίζεται πάνω σε μία κοινωνία όπου οι γυναίκες είναι στείρες και η ανθρωπότητα καταστρέφεται σιγά σιγά περιμένοντας τον αφανισμό της. Η μοναδική ελπίδα είναι μία νέα γυναίκα πρόσφυγας, που είναι έγκυος κι έτσι ένας ακτιβιστής προσπαθεί να τη μεταφέρει σε ένα καταφύγιο. Ένα άψογο σκηνοθετικά έργο, έντονα πολιτικό και επινοητικό, από πολλούς χαρακτηρίστηκε σκοτεινό αλλά η κύρια ιδέα του είναι η ελπίδα.


2) Κάτω από το δέρμα (2013): Ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα από τον Jonathan Glazer, το οποίο βασίζεται ελεύθερα πάνω στο αντίστοιχο βιβλίο του Michel Faber. Η ταινία θεωρείται η καλύτερη έως σήμερα αναπαράσταση της οπτικής ενός εξωγήινου για τον ανθρώπινο κόσμο και αναμειγνύεται ευφυέστατα μαζί με κομμάτια από την πεζή πραγματικότητα της ζωής στη σκοτεινή Ισλανδία, που πολλές φορές διακόπτονται από ξαφνικές στιγμές τρόμου.


3) Κόντρα στο ρεύμα (2013): Ένα αφηρημένο, πειραματικό έργο επιστημονικής φαντασίας, αλλά και μια ιστορία αγάπης, που απεικονίζει έναν άντρα και μία γυναίκα να ερωτεύονται μεταξύ τους παθιασμένα, όταν ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι οι συμπεριφορές τους επηρεάζονται από ένα παράσιτο. Μία έντονα ψυχολογική ταινία με απίστευτες εικόνες και μουσική, που μιλάει σε πιο βαθιά επίπεδα για το νόημα της ζωής και τη μυστηριώδη φύση του έρωτα, χωρίς να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στο θεατή αλλά προσφέροντάς του την ευχαρίστηση της αποκρυπτογράφησης και της σκέψης.

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος

More Stories
photographer
Micro Influencers & Their Followers