Πώς το AirBnB Έγινε Επιτυχία

Έχεις σπίτι; Έχουν τουρίστα

AirBnB

Όσο μεγαλώνεις, τόσο παρατηρείς τον κόσμο, τις καταστάσεις να αλλάζουν και νιώθεις περίεργα. Πόσες φορές δεν αναγνώρισες παλιό σου συμμαθητή επειδή αδυνάτισε ή πάχυνε; Ή άτομα που πίστευες ότι θα περάσουν μια ζωή με 3 και 60 έγιναν πετυχημένοι;

Τα ονόματα Joe Gebbia και Brian Chesky ίσως δεν σας λένε κάτι, μα πιστέψτε με, είναι οι ιδρυτές μιας πολύ διάσημης startup επιχείρησης. Το 2007, στο Σαν Φρανσίσκο, έλαβε χώρα ενα διεθνές συνέδριο σχεδιαστών. Ταυτόχρονα, οι 2 φίλοι είχαν οικονομικό πρόβλημα, καθώς τους είχε ζητηθεί αύξηση και δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ένοικο τους. Σκέφτηκαν λοιπόν να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε ξενώνα, προσφέροντας στην ουσία κατάλυμα με φαγητό έναντι πληρωμής, καθώς ήξεραν ότι η περιοχή είχε «πνιγεί» από άτομα που θα λάμβαναν μέρος στο συνέδριο.

Μιλάω φυσικά για τον κολοσσό Airbedandbreakfast, όπου για λόγους μάρκετινκ έγινε Airbnb. Για τους λίγους εκεί έξω που δεν γνωρίζουν, πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Οπότε την επόμενη φορά που θα προτιμήσετε να μπείτε στην συγκεκριμένη εφαρμογή από το να πληρώσετε τα μαλλιά της κεφαλής σας στα ξενοδοχεία, θυμηθείτε αυτά τα 2 νεαρά παιδιά που μέσα στην απελπισία τους, τους γεννήθηκε μια τεράστια ιδέα.

Βέβαια να τονίσουμε ότι τα πρώτα 2 χρόνια, δεν έβγαζαν καθαρό κέρδος πάνω από 800€ το μήνα αλλά από το 2010 και μετά κάτι μου λέει ότι θα μπορούνε πια να πληρώνουν το ενοίκιο του Λευκού Οίκου. Οπότε, χαμηλά το κεφάλι και δουλειά δουλειά δουλειά. Σκέψου ότι τα 2 συγκεκριμένα παιδιά, μπορεί να ήταν οι χειρότεροι μαθητές της τάξης σου… Αυτά είναι τα ωραία της ζωής.

cassette wallpapers 30293 4550061