Vintage party food trends

Τα food trends σε party από τη δεκαετία του '20 μέχρι τα 90s

1920s:

Clams casino (αχιβάδα μαζί με μπέικον και ψωμί), καναπεδακια με φουα γκρα και φυσικά πολύ Gin, μιας και ήταν το ποτό της δεκαετίας.

1930s:

Χουρμάδες γεμιστοί με τυρί κρέμα και πικάντικα γλυκίσματα με ζαμπόν. Επίσης εκείνη τη δεκαετία λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, το φαγητό σε κονσέρβα ήταν πολύ διαδεδομένο.

1940s:

Τα Cheetos έκαναν την εμφάνισή τους και γίνονταν ανάρπαστα στα parties συνοδευόμενα από ψημένα φασόλια πάνω σε κρακεράκια.

1950s:

Μεγάλες πιατέλες γεμάτες σουηδικά κεφτεδάκια, συκώτι κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον και μπολ με διάφορα γαριδάκια, το γνωστό Chex Mix.

1960s:

Πατατάκια, τα Utz potato chips, τα οποία ήταν τόσο δημοφιλή εκείνη τη δεκαετία που η εταιρεία αναγκάστηκε να προσθέσει κι άλλους μάγειρες στο εργοστάσιό της, μαζί με dip κρεμμυδιού, μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης και μουστάρδα.

1970s:

Cheese fondue, το βασικό στοιχείο των parties του 1970 και πικάντικα βραστά αυγά.

1980s:

Cool ranch Doritos, California raisins δηλαδή σταφίδες, με τις cult διαφημίσεις που έδειχναν τις σταφίδες να τραγουδάνε “I heard it through the grapevine” και γρανίτες Jell-o.

1990s:

Κοτομπουκιές σε σχήμα δεινοσαύρου ή άλλα αστεία σχήματα που τραβάνε την προσοχή και bagel bites ή αλλιώς pizza bagel.

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος

More Stories
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΡΑΜΟΝΑ