ΤΗΝΟΣ

Γιατί η Τήνος είναι καλύτερη φάση από τη Σαντορίνη.

Η Τήνος για πολλούς ήταν φέτος μια  υπέροχη Κυκλαδίτικη επιλογή για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, ειδικά αν θες να αποφύγεις την τρομακτική πολυκοσμία της Σαντορίνης ή της Μυκόνου. Η γαλήνη της Τήνου είναι ένα σημαντικό πλεονεκτήματα για πολλούς τουρίστες.

Τον Αύγουστο ειδικά, υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ από ό,τι στη Σαντορίνη, ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του πλανήτη όπου οι τουρίστες είναι σαν μυρμήγκια που τρέχουν πάνω-κάτω στις φημισμένες πλευρές του νησιού με θέα την Καλντέρα.

Η Τήνος, το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται βορειοδυτικά της Μυκόνου. Η ηρεμία που εκπέμπει συνοδεύεται εκτός από θαυμάσιες παράλιες με τα τιρκουάζ νερά, με υπέροχα, γοητευτικά χωριά που αναδεικνύουν μια πιο αυθεντική ομορφιά της Ελλάδας.

Τα χωριά είναι κυριολεκτικά κρυμμένα στην ενδοχώρα του νησιού καθώς είχαν χτιστεί για να προστατεύουν τους κάτοικους από τους πειρατές. Η εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στην πρωτεύουσα του νησιού είναι ένας σημαντικός τόπος εκδήλωσης πίστης για πάρα πολλούς ανθρώπους.

Και ενώ η Σαντορίνη είναι διάσημη για το ηφαίστειο της, η Τήνος, με την ορεινή της διάσταση και τους ασυνήθιστους βράχους, είναι γνωστή για το λευκό της μάρμαρο που χρησιμοποιείται ήδη από την αρχαιότητα για να χτίσει τα σπίτια, τους δρόμους, τις εκκλησίες και τις βρύσες.

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος

More Stories
The Garden Of Words