ramen bowl drawing scaled
ramen bowl drawing scaled

Τα 5 πιο παχυντικά φαγητά του κόσμου

Μέσα σε αυτά υπάρχει ένα πεϊνιρλί από την Γεωργία -Γελάει ο Βόλος!

Επιμένω ότι το φαγητό είναι ένα από τα μεγαλύτερα “ναρκωτικά” του κόσμου. Αν είχαμε όλοι μια ευχή, θα επιθυμούσαμε να τρώμε χωρίς να παχαίνουμε (καθώς ζούμε και στον αρρωστημένο κόσμο με τα πρότυπα-six pack). Για να μη ξεφεύγω όμως, πάμε να δούμε -σε τυχαία σειρά, ποια είναι τα 5 πιο παχυντικά φαγητά στο κόσμο!

5) Poutine, από τον Καναδά


Τηγανητές πατάτες σε σβώλους γεμάτους σάλτσα και τυρί τσένταρ. Κάθε μεριδα θα σας φορτώσει με 740 θερμίδες και 41 γραμμάρια λίπους.


4) Khachapuri, από την Γεωργία


Πεϊνιρλί φορτωμένο με λιωμένο τυρί, αυγά και άφθονο βούτυρο, ιδανικό για να κάνετε πάρτι λιπαρών. Αν βαριέστε να πάτε μέχρι την Γεωργία, κάντε μια βόλτα στον Βόλο.


3) Aligot, από την Γαλλία


Φτιάχνεται από πουρέ πατάτας, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο και λιωμένο τυρί. Μόλις, μία κουταλιά δίνει το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας κορεσμένων λιπαρών. Καλύτερα να φάτε πατάτες τηγανητές.


2) Τηγανητή Mars, από την Σκωτία


Αφού τη βαφτίζουν σε ζύμη, την τηγανίζουν σε λάδι. Έχει τόσο πολλές θερμίδες, που ακόμη και η εταιρία της Mars, παραπονέθηκε πως έτσι δεν προωθείται ο υγιεινός, ισορροπημένος τρόπος ζωής.


1) Ramen, από την Ιαπωνία


Αν νομίζετε ότι όλες οι σούπες είναι υγιεινές, κάνετε λάθος! η συγκεκριμένη περιέχει noodles βουτηγμένα σε λαρδί και σαν «topping» μια ποικιλία κρεατικών και λαχανικών.

Δημήτρης Ρούσσαρης

More Stories
Cover 2 1
Εισαγωγή στην αστρολογία pt.2