static1.squarespace.com
static1.squarespace.com

ΠΩΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΡΟΥΧΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

Μία λίστα για όσους ξεκινάνε τώρα το ταξίδι τους στον κόσμο της «ηθικής μόδας»

1) Ψάξε στο ίντερνετ: Βρες brands που υποστηρίζουν την ηθική μόδα ή τα βιώσιμα υλικά ή ακόμη καλύτερα και τα δύο. Αυτό σημαίνει ότι δε θα αναγράφεται απλά στο site τους η φράση “ethical
fashion” αλλά θα παρουσιάζονται οι τρόποι που λειτουργεί η εταιρεία, το είδος υφασμάτων που χρησιμοποιεί καθώς και το ποιοι φτιάχνουν τα ρούχα που εσύ θα αγοράσεις.

2) Μάθε περισσότερα για τα υφάσματα: Ποια μπορούν ποιο εύκολα να ανακυκλωθούν ή να υποστούν βιοδιάσπαση. Επίσης μη σε παραπλανούν όροι όπως ο “vegan leather”, μπορεί να μην
προέρχεται από ζώο αλλά έχει τις ίδιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως άλλα συνθετικά υφάσματα.

3) Υποστήριξε τη second hand κοινότητα: Ακόμη και αν αγοράσεις κάτι μη ηθικά φτιαγμένο, εφόσον είναι από «δεύτερο χέρι» συμβάλλεις στην ανακύκλωση που σημαίνει λιγότεροι περιβαλλοντικοί ρύποι και επίσης τα χρήματα που δίνεις, δεν πάνε στην εταιρεία που το έφτιαξε.

4) Η εφαρμογή “Good On You”: πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερες αγορές, προσφέροντάς σου πληροφορίες για τον αντίκτυπο που έχει ένα brand στους ανθρώπους, τον πλανήτη και τα ζώα.

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

More Stories
2018 02 skype interview Photo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΣΩ SKYPE