la 1535430818 py4nyenox5 snap image
la 1535430818 py4nyenox5 snap image

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΗΣ LADY GAGA

Το 2019 είναι ήδη η χρονιά της.

Ξεκίνησε δίνοντας συναυλίες με το όνομα Stefani με εισιτήριο μόλις 8 δολλαρίων, συνεχίζοντας με performance ακόμη και σε πάρκινγκ των ΙΚΕΑ, φτάνοντας στην πιο εμβληματική στιγμή της καριέρας της, περνώντας στην ιστορία ως το μοναδικό άτομο που κέρδισε βραβείο Oscar, BAFTA, Χρυσή Σφαίρα και Grammy, σε ένα μόλις χρόνο. Τι άλλο έχει καταφέρει όμως η Lady Gaga;

– Το τραγούδι που την έκανε διάσημη, το “Just Dance”, παρέμεινε για 3 εβδομάδες νούμερο 1 στη λίστα του Billboard Hot 100. Η ίδια ήταν τότε μόλις 22 ετών.

– Τα περισσότερα βίντεο κλιπ της έχουν μείνει στην ιστορία ως τα πιο πρωτότυπα pop μουσικά βίντεο. Μάλιστα, το “Bad Romance” κέρδισε 2 βραβεία Grammy, ένα για την καλύτερη γυναικεία pop ερμηνεία και ένα για το καλύτερο μουσικό βίντεο μικρού μήκους.

– Το video clip του “Telephone”, στο οποίο συνεργάστηκε με την Beyonce, ξεχώρισε ως το καλύτερο βίντεο της δεκαετίας.

– Είναι το πρώτο άτομο που κατόρθωσε να αγγίξει 1 δισεκατομμύριο θεάσεις στο YouTube.

– Είναι η μοναδική καλλιτέχνης με 2 τραγούδια που είχαν 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε downloads, το “Just Dance” και το “Poker Face”.

– Είναι η πρώτη καλλιτέχνης που ερμήνευσε τραγούδια της στα βραβεία Grammy, στο SuperBowl και στα βραβεία Academy μέσα σε μία χρονιά.

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

More Stories
.jpg
Κληρονομικό Χάρισμα | 13