ΜΑΣΑΖ ΙΣΟΝ ΥΓΕΙΑ

Γιατί το μασάζ ωφελεί την υγεία.

Το επαγγελματικό μασάζ στις μέρες δεν είναι κάτι οικονομικά απρόσιτο . Επιπλέον, με το μασάζ μπορεί κάνεις να προσεγγίσει το σωματικό πόνο εναλλακτικά ενώ ταυτόχρονα να χαλαρώσει. Συγκεκριμένα υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές μασάζ αλλά και τρόποι με τους οποίους το μασάζ συμβάλει στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους, τη μείωση του άγχους, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος αλλά και τη βελτίωση του ύπνου η ακόμα και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

1. To σουηδικό μασάζ είναι η πιο γνωστή και δημοφιλή μορφή μασάζ στο δυτικό κόσμο. Θεωρείται μια ήπια μορφή μασάζ, που ανάλογα την περίπτωση μπορεί να γίνει και δυναμική. Προσφέρει βαθιά χαλάρωση ενώ είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της φυσικής εξάντλησης.

2. Το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι μια παραδοσιακή μορφή μασάζ, η οποία προέρχεται φυσικά από την Ταϊλάνδη. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου μασάζ είναι πως δεν γίνεται καμία χρήση ελαίων αλλά ο θεραπευμένος φοράει ανάλαφρα ρούχα ενώ μέσα στη όλη διαδικασία εφαρμόζονται τεχνικές διατάσεων που είναι παρόμοιες με αυτές της γιόγκα.

3. Το ρεφλεξολογικο μασάζ σχετίζεται με ειδικές πιέσεις τις οποίες ο ρεφλεξολόγος ασκεί στα πέλματα και στις παλάμες έτσι ώστε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά σημεία που αντιστοιχούν σε διάφορα τμήματα του σώματος.

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

More Stories
Kasseta Party Report 8-9/2