1kyV8Euxm6Rwi4TKPAyOoBQ scaled
1kyV8Euxm6Rwi4TKPAyOoBQ scaled

Weird Facts about Consoles

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από home και handheld κονσόλες

Όσο εξελίσσεται το gaming, κατακτώντας το κοινό ολοένα και περισσότερο, παράλληλα εξελίσσονται και οι αγαπημένες μας κονσόλες, οι οποίες μας έχουν χαρίσει αναρίθμητες στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Είτε είστε λάτρης των handheld είτε των home consoles, στο ακόλουθο άρθρο θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από αυτές.
Let’s go straight to business!

1) Όταν οι άλλοι σταματούν, αυτό συνεχίζει!
Το πρώτο Game Boy μπορεί να βρίσκεται σε λειτουργία για τριάντα ολόκληρες ώρες, χρησιμοποιώντας μόνο δύο μπαταρίες ΑΑ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οθόνη του χρησιμοποιεί μόνο τέσσερις αποχρώσεις του γκρι και δεν έχει backlight.

2) Gamer-girls, Unite!
Η Nintendo ανακοίνωσε το 1995 πως το 46% των παικτών του Game Boy είναι γυναίκες. Αυτό τη κάνει τη πρώτη τόσο δημοφιλή κονσόλα με το γυναικείο φύλο!

3) I was today years old when I found out…
Όλοι οι κάτοχοι PS2 θυμούνται τους πύργους που ξεπρόβαλαν στο αρχικό loading screen της κονσόλας. Ωστόσο, αυτοί οι πύργοι είναι κάθε άλλο παρά τυχαίοι, μιας και έχουν ένα σημαντικό σκοπό. Εκπροσωπούν τα αποθηκευμένα data άρα, ανάλογα με το πόσοι πύργοι εμφανίζονται στην οθόνη, τόσα περισσότερα αρχεία υπάρχουν. Αν έχετε ακόμα μία τέτοια κονσόλα στη κατοχή σας, δοκιμάστε να την εκκινήσετε χωρίς memory card, και δείτε την αρχική εικόνα να αλλάζει.

4) Mr. PlayStation 2
O Βρετανός Dan Holmes αγαπάει τόσο πολύ το PS2 του, που αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε… Mr. PlayStation 2. Σα να μην έφτανε αυτό όμως, ζήτησε από την εκκλησία να τον παντρέψει με την κονσόλα του ενώ, μέχρι το 2002, είχε ξοδέψει πάνω από 7000 λίρες για την αγορά βιντεοπαιχνιδιών.

5) Can I copy that?
Ο σχεδιασμός του PlayStation 2 βασίστηκε πάνω σε έναν υπολογιστή του 1993. Το Atari Falcon Microbox 030/040 κυκλοφόρησε από την Atari αλλά -δυστυχώς, δε τα πήγε καλά. Η Sony, αρκετά χρόνια αργότερα, αποφάσισε να βασίσει το σχέδιο της νέας της κονσόλας πάνω του και οι ομοιότητες μεταξύ τους είναι ολοφάνερες. Για αυτό άλλωστε και η εταιρεία δε ξεχνά να αναφέρει την Atari στη κατοχύρωση της πατέντας για το PlayStation 2.

6) Η Nintendo πρωτοπορεί
Το Nintendo 64 είναι η πρώτη κονσόλα που φέρει αναλογικό μοχλό.

7) Το refresh γίνεται εύκολο
Συχνά, το dashboard του Xbox One μπορεί να σταματήσει να ανταποκρίνεται. Αντί όμως να προβείτε σε επανεκκίνηση της συσκευής, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πιο απλό τρικ. Κρατήστε πατημένα για λίγο τα κουμπιά “LT” (Left Trigger) + “RT” (Right Trigger) + “Y” για κάποια δευτερόλεπτα. Το dashboard θα ανανεωθεί και θα επαναφορτώσει όλα τα στοιχεία του -το ίδιο αποτέλεσμα που δίνει το ctrl+alt+delete στον υπολογιστή σας.

8) The Last of Them
Το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το N64 είναι το Tony Hawk Pro Skater, το οποίο κυκλοφόρησε το 2002.

9) Size matters
Το τηλεχειριστήριο του PlayStation 1 ήταν 10% μεγαλύτερο στις Η.Π.Α. από ότι στην Ιαπωνία, λόγω… μεγαλύτερων χεριών στην Αμερική.

10) Legendary Switch
Η Nintendo πούλησε περισσότερες κονσόλες Nintendo Switch το πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, παρά Wii U συνολικά.

11) Flop
Η Apple δημιούργησε μία κονσόλα, τη Pippin, η οποία όμως απέτυχε παταγωδώς.

12) Grande Gran Turismo
Το Gran Turismo αποτελεί το δημοφιλέστερο παιχνίδι του PlayStation 1, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 10.85 εκατομμύρια αντίτυπα.

13) Style comes first
Τα πρωτότυπα CD του PlayStation 1 έχουν μαύρο χρώμα στη κάτω πλευρά τους. Αυτό δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, αλλά προσδίδει μία ιδιαίτερη αισθητική.

14) Crash is the real MVP
Ο Crash Bandicoot έγινε η μασκότ του PlayStation. Ενώ η εταιρεία είχε πολλά διάσημα παιχνίδια στο δυναμικό της, όπως το Spyro the Dragon, το Crash αγαπήθηκε όσο κανένα και έγινε ο επίσημος εκπρόσωπος της αγαπημένης κονσόλας.

15) The definition of multitasking
To PS1, εκτός από κονσόλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως CD Player. Αντίστοιχα το PS2 μπορεί να αναπαράγει DVDs, ενώ το PS3 χρησιμοποιείται και ως Blu-ray Player!

Closure

Οι κονσόλες, όντας ολοκληρωμένες μηχανές διασκέδασης, μας επιτρεπουν να τις αξιοποιήσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, χαρίζοντας στιγμές γέλιου και έντονων συγκινήσεων. Χάρη στα αναρίθμητα παιχνίδια που προσφέρουν, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, το ενδιαφέρον για αυτές δε χάνεται ποτέ!

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
logan paul
COPY PASTE PERSONAS