arkham horror mothers embrace videogame
arkham horror mothers embrace videogame

Videogame Review: Arkham Horror: Mother’s Embrace

Πόσο καιρό έχετε να παίξετε ένα επιτραπέζιο; Αν η απάντηση σας ήταν “πολύ”, to Arkham Horror : Mother’s Embrace είναι εδώ για εσάς και, παραδόξως, θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Το παιχνίδι είναι βασισμένο στο διάσημο επιτραπέζιο Arkham Horror της Fantasy Flight Games. Αξίζει να σημειωθεί πως δανείζεται την πολυφορεμένη, πλέον, αισθητική του H.P. Lovecraft. Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς: Κάθε φορά την πατάμε. It works like a charm!

arkham horror mothers embrace 2021 3 main characters

Arkham Horror: Mother’s Embrace: Story

 Το Arkham Horror : Mother’s Embrace διαδραματίζεται στο μακρινό 1920. Ο παίκτης, καλείται να εξερευνήσει την υπόθεση μίας σκοτεινής και αρκετά ενδιαφέρουσας ιστορίας φόνου. Ξεκινά επιλέγοντας έναν χαρακτήρα, ο καθένας εκ των οποίων φέρει διαφορετικές ιδιότητες και δυνάμεις. Έπειτα, επισκέπτεται την έπαυλη μιας καθηγήτριας αστρολογίας, η οποία εν τέλει βρίσκεται δολοφονημένη από μια μυστηριώδη έρευνα. Δεν θα αναλύσω περαιτέρω το σενάριο ώστε να αποφύγω τυχόν spoilers, μιας και αποτελεί το δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού. Για όποιον έχει όρεξη για εξερεύνηση και δεν βαριέται να διαβάσει τα άπειρα σημειώματα και κομμάτια Lovecraftian μυθολογίας που βρίσκονται διάσπαρτα στον κόσμο του παιχνιδιού, περιμένουν κάποιες πολύ όμορφες εκπλήξεις. Το Arkham Horror: Mother’s Embrace κλείνει αρκετές φορές το μάτι στον παίκτη -και ειδικά σε λάτρεις της συγκεκριμένης θεματικής.  

arkham horror mothers embrace investigation

Οι αρχικοί χαρακτήρες έχουν διαφορετικές ιδιότητες, αλλά δεν επηρεάζουν κάπως την ροή της ιστορίας. Όποιον χαρακτήρα και να επιλέξετε στην αρχή, η έκβασή της θα είναι ίδια. Παρόλο που δεν έχω κανένα παράπονο από το plot, θα μου άρεσε ο κάθε χαρακτήρας να δίνει κάτι διαφορετικό σε αυτό, όπως συνηθίζεται σε τέτοιους τίτλους. Σε κάθε περιοχή(πίστα) ξεκινάμε με δύο χαρακτήρες και βρίσκουμε έναν ακόμα, ο οποίος προστίθεται μόνιμα στην γκάμα μας. Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε μια πίστα, όλοι οι ήρωες και τα αντικείμενά τους συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό hub (office ) και μπορούμε να επιλέξουμε ποιους και ποια από αυτά θα χρησιμοποιήσουμε στην επόμενη αποστολή μας. Επίσης, οι παίκτες χρειάζονται να ξεκουραστούν για να απαλλαγούν από κάποιες “ασθένειες” ψυχικής φύσεως, που αποκτούν όταν πέφτει το sanity τους.

arkham horror mothers embrace videogame 2021

GAMEPLAY

Παικτικά, τοArkham Horror: Mother’s Embrace είναι ένα παραδοσιακό RPG με turn-based μηχανισμούς μάχης. Ο παίκτης επιλέγει πώς θα ανοίξει ντουλάπια, συρτάρια και γενικά οτιδήποτε έχει μέσα αντικείμενα, έτσι ώστε να προστατέψει τα μέλη της ομάδας του και την ψυχική τους υγεία. Ο κάθε χαρακτήρας έχει χώρο για τέσσερα αντικείμενα και πολλές φορές θα χρειαστεί να τα πετάξετε ή να θυμάστε πού τα αφήσατε για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, εφόσον χρειαστεί. Οι μάχες χωρίζονται σε γύρους και έχουν αρκετές επιλογές, οι οποίες όμως δεν ξέρω αν έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο. Πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, ο χειρισμός τους είναι αρκετά εύκολος και απλός. Ωστόσο, μπορεί να γίνει εύκολα ενοχλητικός, αν δεν δώσετε την πρέπουσα σημασία στα tutorials.

arkham horror mothers embrace gameplay shot

Arkham Horror: Mother’s Embrace: Design

Το Arkham Horror : Mother’s Embrace ξεχωρίζει στον σχεδιαστικό του τομέα, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Οτιδήποτε ποτίζεται με την αισθητική του Lovecraft, κατακλύζεται από μια ατμοσφαιρική σκοτεινιά, που αναβλύζει αποκρουστικότητα, δίνοντας έτσι χώρο στα απόκοσμα πλάσματά του να τρομοκρατούν τα θύματα τους. Εδώ τα χρώματα είναι έντονα και τα περιβάλλοντα φωτεινά και καθαρά, χωρίς αυτό να αφαιρεί την αίσθηση του απόκοσμου. Ο τίτλος έχει πετύχει πολύ όμορφα μια ιδανική ισορροπία μεταξύ του τρόμου της μυθολογίας του. Όμως, έχει παράλληλα και την ελαφρότητα ενός παιχνιδιού που μπορείς να παίξει ανά πάσα στιγμή. Το μειονέκτημα στον σχεδιασμό, εντοπίζεται κυρίως στους χαρακτήρες οι οποίοι στερούνται λεπτομέρειας και ειδικά οι ανταγωνιστές. Οι εχθροί που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε περιορίζονται σχεδιαστικά και επαναλαμβάνονται.

arkham horror mothers embrace game main character

Ο ηχητικός τομέας συμβάλει κομβικά στην συνολική ατμόσφαιρα. Εύστοχες μουσικές και καλογραμμένες συνθέσεις αποθανατίζουν το ύφος του παιχνιδιού άψογα, χωρίς να υπερβάλουν. Αυτό όμως που πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις είναι το voice acting των χαρακτήρων που, αναπάντεχα, δεδομένου το budget παραγωγής του παιχνιδιού, είναι πάρα πολύ καλό και ντύνει ιδανικά τους διαλόγους των ηρώων.

arkham horror mothers embrace 2021

VERDICT

Το Arkham Horror : Mother’s Embrace είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τίτλος, ο οποίος καταφέρνει να εναρμονίσει την σκοτεινιά της Lovecraft αισθητικής με έναν πιο ευχάριστο σχεδιασμό. Η RPG προσέγγιση του είναι τίμια, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη καινοτομία ή κάτι ριζοσπαστικό. Σε γενικές γραμμές είναι μια ευχάριστη εμπειρία, η οποία αρκείται στα βασικά, έχοντας όμως μια ιστορία του προσφέρεται για εξερεύνηση. Αυτό, καταφέρνει να τραβήξει τη προσοχή του παίκτη μακριά από οποιαδήποτε αστοχία!

arkham horror mothers embrace game

Details

Developer: Asmodee

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/3/2021

Παίχτηκε σε: Pc

Διαθέσιμο σε: Xbox One, PlayStation 4, Steam, and Nintendo Switch

Χρήστος Μελίδης

More Stories
zombie land laga saga anime
Anime News: Το Zombie Land Saga Επιστρέφει