riotcomic
riotcomic

Marvel & League of Legends

Οι συστάσεις, τόσο για το League of Legends όσο και για τη Marvel, είναι περιττές. Παρόλα αυτά, προτού προχωρήσουμε στο κυρίως μέρος του άρθρου αναφορικά με τη συνεργασία τους, θα δοθούν κάποιες διευκρινήσεις για να διευκολυνθούν όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τους δύο αυτούς, θρυλικούς, τίτλους!

Marvel

Το μακρινό 1939, ο Martin Goodman, αποφάσισε να ιδρύσει την εταιρεία Timely Comics, η οποία το ίδιο έτος κυκλοφόρησε τη πρώτη της δουλειά, με τίτλο Marvel Comics. Έως το 1951 όμως, ήταν πλέον γνωστή ως Atlas Comics και δεν είχε καταφέρει ακόμα να κερδίσει τη φήμη που αποζητούσε. Το 1961 όμως, όλα άλλαξαν όταν ο Stan Lee, ο Jack Kirby, ο Steve Ditko και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι άνθρωποι, αποτύπωσαν σε χαρτί τους ήρωές τους, αλλάζοντας για πάντα το κόσμο των κόμιξ. Spiderman, Iron Man, Loki, Venom, Hulk, Wolverine, Deadpool και Blade, είναι ονόματα ήδη γνωστά σε όλους και υπάρχουν πάμπολλοι τίτλοι που τους περιλαμβάνουν. Η δημιουργία του Marvel Universe λοιπόν, είχε ήδη ξεκινήσει και οι Fantastic Four ήταν οι πρώτοι από τους πολλούς εύκολα ταυτίσιμους υπερήρωες που συστήθηκαν στο κοινό.

Έκτοτε, η Marvel συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με τη μία επιτυχία της να διαδέχεται την άλλη. Ρεαλιστικές τοποθεσίες, χιούμορ και ηθικά διδάγματα, έκαναν την εταιρία αυτή αγαπητή και αναγνωρίσιμη, για αυτό και οι θαυμαστές στηρίζουν κάθε τι που προέρχεται από εκείνη!

League of Legends

To League of Legends ή αλλιώς LoL, είναι ένα online multiplayer Battle Arena videogame (εν συντομία, MOBA), το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 από τη Riot Games. Είναι εντελώς δωρεάν και για να το παίξει κανείς, αρκεί απλά να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Παρόλα αυτά, προσφέρει τη δυνατότητα για αγορές εντός του παιχνιδιού, επί πληρωμής. Skins, wards και emotes, μπορούν να αποκτηθούν μέσω Riot points και να κάνουν την εμπειρία στο Φαράγγι των Επικαλεστών λίγο πιο… fancy.

Το LoL είναι ένα παιχνίδι-φαινόμενο, το οποίο έχει κερδίσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο (including me, damn you Rito) και διοργανώνει τουρνουά, events και … παγκόσμιο πρωτάθλημα. To Youtube και το Twitch κατακλύζεται από LoL streamers, κάποιοι εκ των οποίων κερδίζουν αστρονομικά ποσά. Οι εκατόν σαράντα έξι χαρακτήρες (!) που έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο χρήστης, συνηθίζουν να έχουν από πίσω τους μία ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία αποδίδεται είτε μέσω μικρών κειμένων εντός του παιχνιδιού, είτε μέσω promo video της Riot Games. Κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν αρκετό, για αυτό και αποφασίστηκε η ζωή κάποιων εξ’αυτών να αφηγηθεί μέσω κόμιξ, τα οποία και ανέλαβε η -γνωστή και αγαπημένη- Marvel!

Marvel & League of Legends

Μία συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών τίτλων, όσο ασυνήθιστη και να φαίνεται εκ πρώτης όψεως, δεν ήταν απρόσμενη! Οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά από σκέψη και οι ήρωες στους οποίους αφιερώνονται τα κόμιξ, διαλέγονται προσεκτικά. Ο πρώτος χαρακτήρας του LoL που επιλέχθηκε, είναι η Ashe. Με τίτλο Ashe: The Warmother, ο αναγνώστης μαθαίνει το παρελθόν της και το μονοπάτι που ακολούθησε ώστε να γίνει η δυνατή μαχήτρια που είναι σήμερα. Γραμμένο από τον Odin Austin Shafer και σε pencilling της Nina Vakueva, οι διάλογοι και το artwork είναι σε καλό επίπεδο, ενώ οι σελίδες είναι έγχρωμες, αλλά -δυστυχώς- υπάρχει μόνο σε διαδικτυακή μορφή. Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο πρώτο issue εδώ ή να παραγγείλετε την δική σας, digital version, στο επίσημο site της Marvel

Ο δευτερος χαρακτήρας, που αποκτά σιγά-σιγά τη δική του ολοκληρωμένη ιστορία, είναι η Lux. Το σενάριο έχει αναλάβει ο αγαπημένος συνδημιουργός του Avatar: The Last Airbender, εν ονόματι John O’Bryan, ο όποιος κατ’αυτό το τρόπο κάνει το ντεμπούτο του στο σύμπαν της Marvel (WP Riot)! Το κόμιξ, ακολουθεί τη Lux στο ταξίδι που κάνει ώστε να μάθει να αποδέχεται και να ελέγχει τις δυνάμεις της (βέβαια, με ulti κάθε 40seconds, ο αυτοέλεγχος μάλλον δεν πετυχε) και εκτός από την ίδια, εμφανίζονται και άλλοι ήρωες, όπως ο Garen και ο Sylas. Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο κόμιξ και να παραγγείλετε τη δική σας digital version εδώ

Έως τώρα παραμένει άγνωστο το αν θα δημιουργηθούν σειρές για άλλους χαρακτήρες και ποιοι θα είναι αυτοί. Όμως, αναλογιζόμενος κανείς την απήχηση των δύο αυτών κολλοσών, δύσκολα τα πράγματα θα σταματήσουν εδώ!

Closure

Καταλήγοντας, προσωπικά είμαι ευχαριστημένη από την έκβαση της συνεργασίας μεταξύ της Marvel και του League of Legends. Τα κόμιξ είναι προσεγμένα, εμβαθύνουν στη ψυχοσύνθεση και στο παρελθόν των ηρώων ενώ παράλληλα, είναι οπτικά ευχάριστα και οικονομικά. Άρα, αν είστε λάτρεις των κόμιξ, της Marvel ή του LoL, δώστε τους μία ευκαιρία!

Σοφία Ευαγγελίδου

 

More Stories
Grave of the Fireflies 8 1
Anime Review: Grave of the Fireflies